REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Alternativa mult mai sănătoasă la sarea iodată

Alternativa mult mai sănătoasă la sarea iodată

Replica API 24 mai 2022 | 00:00 632

Sarea de masă este mult mai procesată și conține mai puține minerale și mai mult sodiu decât sarea de Himalaya. Organismul procesează mai uşor sarea de Himalaya întrucât nu necesită atât de multă apă pentru a elimina excesul de sodiu.

Sarea de Himalaya conține peste 80 de minerale și elemente, inclusiv potasiu, fier și calciu. Toate aceste minerale ajută la procesul natural de detoxifiere al corpului nostru și promovează eliminarea bacteriilor, scrie antena3.ro.

Iodul natural din sarea de Himalaya ajută organismul să creeze un echilibru electrolitic, ajutând intestinele să absoarbă nutrienții și să scadă tensiunea arterială.

Totodată, ameliorează problemele respiratorii. Datorită proprietăților sale antibacteriene și antiinflamatoare, sarea roz de Himalaya elimina mucusul în exces și îndepartează factorii alergeni. Aceasta poate fi folosită în haloterapie (n.r. terapia salină, cu aerosoli).

Fiind bogată în minerale, sarea roz de Himalaya echilibrează pH-ul din organism. Un pH echilibrat ajută digestia și întărește sistemul imunitar.

Sarea roz de Himalaya poate fi folosită pentru a purifica aerul dintr-o încăpere și favorizează somnul profund datorită conținutului ridicat de minerale.

Totodată, previne retenția de apa în organism, ajută la reglarea zahărului din sânge, facilitează absorbția nutrienților în organism, previne crampele musculare, previne îmbătrânirea prematură, întărește sistemul osos, asigură buna funcționare a glandei tiroide și ameliorează problemele de la nivelul sinusurilor.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108