REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Alţi şapte inculpaţi în dosarul afacerilor din Portul Constanţa vor fi eliberaţi

Alţi şapte inculpaţi în dosarul afacerilor din Portul Constanţa vor fi eliberaţi

Replica API 18 iulie 2011 | 00:00 191

Nume ca Eugen Bogatu, Sunai Cadîr, Adrian Liviu Durbac, Aurelian Pilcă şi alţii s-au aflat, din nou, pe ordinea de zi a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), de această dată în recurs. Pe lista de şedinţe, o parte din lotul vameşilor şi poliţiştilor din dosarul şpăgii din Port, au atacat cu recurs, separat, hotărârile prin care le-au fost respinse cererile de eliberare provizorie sub control judiciar sau înlocuirea măsurilor preventive, dar au apărut şi toţi o dată, atacând cu recurs decizia de prelungire a măsurii arestului preventiv. Astfel, ordinea de zi a instanţei supreme a fost ocupată, azi, în mare parte, de către protagoniştii celui mai mare scandal de corupţie din Vama Constanţa Sud-Agigea.

Potrivit Mediafax, completul de cinci judecători de la instanţa supremă a decis ca şapte persoane acuzate în dosarul privind afacerile ilegale din Portul Constanţa să fie eliberate, astfel că în arest preventiv în această cauză vor mai rămâne 14 persoane.Completul de cinci judecători de la instanţa supremă a decis, luni seară, că Laurenţiu Catargiu şi cetăţeanul chinez Guo Ning pot fi cercetaţi în libertate, sub control judiciar.

De asemenea, vor mai fi eliberaţi omul de afaceri Marin Dodu, precum şi Zhang Qing, Ionuţ Marius Scrioşteanu, Mihai Culea şi Amer Ali.

Cele şapte persoane eliberate au interdicţia de a părăsi ţara, prcum şi o serie de alte obligaţii impuse prin decizia celor cinci judecători, potrivit Mediafax.

Cei şapte acuzaţi vor fi eliberaţi din Arestul Poliţiei Capitalei.

Completul de cinci judecători a dezbătut, luni, mai multe recursuri ale DNA privind cereri de eliberare provizorie sub control judiciar, făcute de inculpaţii din acest dosar, care au fost admise anterior de Secţia Penală a aceleiaşi instanţe.

În 11 iulie, Secţia penală a instanţei supreme a decis ca 21 de acuzaţi arestaţi preventiv în dosarul privind afacerile ilegale din Portul Constanţa - printre care şi cei şapte puşi în libertate luni - să rămână încarceraţi încă 30 de zile, prelungindu-se astfel mandatele emise pe numele lor.

Astfel, au rămas în arest, printre alţii, Eugen Bogatu, fostul director al Direcţiei Domenii Portuare din Constanţa, Liviu Adrian Durbac, şef al Biroului Vamal Constanţa Sud Agigea, Claudiu-Constantin Olteanu, adjunct al şefului Biroului Vamal Constanţa Sud Agigea, comisionarii vamali Dragoş Iulian Tudoran şi Valentin Ţiripan, Sunai Cadîr, director al Direcţiei Regionale de Accize şi Operaţiuni Vamale (DRAOV) Constanţa, Aurelian Pilcă, Mihai Culea şi Laurenţiu Catargiu.

În ceea ce-l priveşte pe Aurelian Pilcă, în 12 iulie, un complet al Secţiei penale a admis cererea acestuia de eliberare provizorie sub control judiciar, dar decizia poate fi atacată cu recurs de procurori, la Completul de cinci judecători, potrivit Mediafax.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108