REPLICA ONLINE CONSTANTA

17° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
17° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Americanii au creat guma de mestecat care reduce SARS-CoV-2 din salivă

Americanii au creat guma de mestecat care reduce SARS-CoV-2 din salivă

Replica API 27 iulie 2022 | 00:00 725

Cercetătorii americani se pregătesc să lanseze primele teste pe om, după ce au realizat o gumă de mestecat experimentală care poate „capta” particulele de SARS-CoV-2 din salivă, fapt care poate duce la reducerea răspândirii noilor variante de coronavirus. Guma de mestecat conţine copii ale proteinei ACE2, care se găseşte pe suprafaţa celulelor şi de care coronavirusul se foloseşte pentru a intra în celulă, unde se multiplică.

În testele de eprubetă, în care s-a folosit saliva unor persoane infectate cu variantele Delta sau Omicron, s-a observat că virusul se ataşează „receptorilor” ACE2 din guma de mestecat, iar încărcătura virală scade până la un nivel nedetectabil, relevă primele concluzii ale cercetătorilor în biomateriale de la Şcoala de Medicină Dentară de la Universitatea din Pennsylvania.

În cadrul testelor clinice, pacienţii cu COVID-19 vor mesteca fiecare câte patru tablete de gumă de mestecat ACE2 pe zi, timp de patru zile, scrie rador.ro, citat de stiripesurse.ro.

„Capcana virală” din gumă va fi proteina ACE2, prezentă în celulele de salată verde crescută în laborator. O a doua gumă de mestecat experimentală, făcută cu pulbere de fasole în loc de salată verde, captează nu numai coronaviruşii, ci şi viruşii gripei, precum şi alţi viruşi, cum sunt virusul HPV (papiloma virus) şi virusul HSV (herpes virus).

”Pentru că transmisia nazală este neglijabilă în comparaţie cu transmisia orală, mestecatul gumei ACE2 şi înghiţirea proteinei ACE2 ar putea diminua infecţia, ar proteja pacienţii cu COVID-19 şi ar preveni transmisia”, a declarat conducătorul cercetărilor, medicul Henry Daniell.

Cercetările de laborator relevă, printre altele, faptul că simptomele de COVID-19 prelungi includ şi pierderea părului şi disfuncţii sexuale, rezultate relevate şi de cercetările efectuate de specialişti din Marea Britanie, care au asociat COVID-19 pe termen lung cu simptome de pierdere a părului şi scădere a libidoului.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Adica vaccinul romanesc sub forma de spray brevetat la Timisoara in urma cu 2 ani de prof. dr. Paunescu nu a primit aprobarea pt. a fi produs de fabricile de medicamente din Romania , dar au scos americanii pe piata cakatul elastic ! Ma lasi ...
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272