REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.3° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
14.3° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

Americanii nu sunt de acord cu o încetare a focului în Ucraina. Ar favoriza Rusia

Americanii nu sunt de acord cu o încetare a focului în Ucraina. Ar favoriza Rusia

Ana Maria LIPAN 20 martie 2023 | 08:32 1459

Statele Unite şi-au exprimat vineri opoziţia faţă de o încetare a focului în Ucraina, considerând că aceasta ar „consolida” câştigurile Rusiei pe câmpul de luptă, relatează EFE. Guvernul preşedintelui Joe Biden a expus această poziţie la scurt timp după ce s-a anunţat că preşedintele chinez Xi Jinping va face luni şi marţi (20-21 martie) o vizită la Moscova, în cadrul căreia se va întâlni cu omologul său rus Vladimir Putin, scrie Agerpres.

Americanii nu sunt de acord cu o incetare a focului in Ucraina. Ar favoriza Rusia

Înaintea acestei întâlniri, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, John Kirby, a declarat vineri că Statele Unite au „îngrijorări profunde” cu privire la unele dintre problemele pe care Xi şi Putin le-ar putea discuta.

Mai exact, SUA sunt îngrijorate în legătură cu faptul că, în timpul întâlnirii sale cu Vladimir Putin, Xi Jinping ar putea să reitereze propunerea Chinei privind încetarea focului în războiul în Ucraina, ceea ce, în opinia Washingtonului, ar servi doar pentru a ajuta Rusia să-şi consolideze câştigurile pe care le-a obţinut pe câmpul de luptă.

„Bineînţeles că nu susţinem niciun apel al Chinei la o încetare a focului în cadrul acestei întâlniri de la Moscova, pentru că ar fi doar în beneficiul Rusiei”, a declarat Kirby într-o conferinţă de presă. Războiul trebuie să se încheie în „mod echitabil”, acordând atenţie priorităţilor Ucrainei şi respectând suveranitatea acesteia, a subliniat purtătorul de cuvânt citat.

În acelaşi timp, Kirby l-a îndemnat pe Xi Jinping să discute telefonic cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski pentru a lua cunoştinţă şi de perspectiva ucrainenilor asupra conflictului, şi nu doar de cea a lui Putin.

De la declanşarea invaziei ruse în Ucraina, China a menţinut o poziţie ambiguă: a evitat să critice Rusia, pe care o consideră partenerul său strategic, dar a evitat totodată să-i ofere asistenţă militară, întrucât unul din principiile sale de bază în politica externă este respectul pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a statelor.

Luna trecută, SUA au acuzat China că ar lua în considerare să trimită arme Rusiei pentru războiul în Ucraina, dar oficialii americani au spus că Beijingul nu a luat încă o decizie finală, scrie digi24.ro.

La rândul său, guvernul chinez a respins aceste acuzaţii şi a denunţat că SUA alimentează „flăcările războiului” prin trimiterea de ajutor militar în Ucraina. Publicaţia Politico, care a avut acces la datele unor autorităţi vamale, a relatat joi că societăţi chineze ar fi trimis aproximativ 1.000 de puşti de asalt şi alte echipamente militare către entităţi ruseşti. Întrebat despre aceste informaţii, Kirby a declarat că SUA nu au niciun indiciu că astfel de arme ar fi folosite în războiul din Ucraina.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ucraina nu a fost si nu este o tara democratica. Rusia la fel. Ca Putin dementul a poruncit invazia criminalilor si violatorilor,talharilor si schizofrenicilor in Ucraina e un fapt cu implicatii majore la nivel european si la nivelul intereselor marilor puteri. Putin credea ca Ucraina pica in tacere,dar a luat teapa. Acuma,noi romanii nu prea avem ce face,oricum suntem insignifianti economic si militar,asa ca e bine ca suntem in NATO si sa tacem naibi din gura. Avem destule pe cap,suntem cu strazi ca dupa razboi,economie la fel,depopulare fix la fel. Zau,cei mari se lupta si noi latram la ei? Mai bine facem curat la noi in curte,ca pute rau de tot.
0
2
Când crapi peste tine Baiden o tonă cu beton de la Anton gratis Cată lume trebuie sa mai moara Cate crize falimente inflație trebuie să mai fie Într-o lume civilizată pacea trebuie să fie Nr unu bosorog senil Tramp cat de nebun era a știut să mentină pacea în lume UE cade în capcana americanilor uitand că vecin in Europa e Rusia și nu SUA Ucraina prin negocieri cu Rusia trebuie să aibă ca model Corea Ucraina de Vest și Ucraina de est este o variantă Partea de vest cu occidentul partea de est cu Rusia Ucraina pană în 90 nu exista ca stat era parte a URSS Practic ce nu înțelege occidentul și mulți astăzi că rușii se distrug între ei
3
2
sa-i dam kktul la lins asasinului putin. Iar trolilor de mai jos multa mwie cu acelasi kkt !!!
4
2
De ce mortii lor au americanii ceva de zis in privinta asta???!! E razboiul lor??? Sa dea domnu sa dispara sua pe de fata pamantului!
5
4
Multa mwe cu kkt sua multa mwe cu kkt nato
5
4

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468