REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Ana Marcu: „Parlamentarii să fie remuneraţi în funcţie de prezenţă”

Ana Marcu: „Parlamentarii să fie remuneraţi în funcţie de prezenţă”

Replica API 18 noiembrie 2016 | 19:17 198

Ce propune candidatul PNL la Parlament

Ce propune candidatul PNL la Parlament

George Muschină şi Ana Marcu

Partidul Naţional Liberal a organziat o conferinţă de presă joi, 17 noiembrie, unde George Muschină, managerul de campanie PNL Constanţa, şi Ana Marcu, candidat PNL la Camera Deputaţilor au discutat atât despre demersul campaniei electorale în Constanţa, cât şi despre proiectele pe care PNL şi Ana Marcu doresc să le îndeplinească.

George Muschină a deschis dezbaterea, unde a precizat că „prezenţa în teritoriu este excepţională”. „Încercăm să ajungem în casele tuturor constănţenilor şi să le explicăm, în primul rând, de ce este atât de important să meargă la vot pe 11 decembrie. Pentru a schimba starea în care se află astăzi lumea politică, dar mesajul nostru are respectul faţă de cetăţean la bază şi mergem şi-i invităm numai la vot. Îi rugăm să se informeze şi să aleagă numai în cunoştinţă de cauză pentru a putea fi responsabili şi să nu ajungem să ne plângem că alţii ne-au făcut soarta. În al doilea rând, dacă se informează cum trebuie, vor vedea că prin reînnoirea listei şi prin calitatea candidaţilor de pe listă, au o flacără mai mare a speranţei. Nimic nu este cert pe lumea asta, în afară de impozite şi sfârşitul vieţii, dar speranţa nu trebuie să moară. Acest mesaj este foarte bine primit de constănţeni. De speakeri şi de oameni cu băşici la limbă s-au cam săturat şi vor să mai vadă şi oameni cu băşici la palmă şi la talpă”, a punctat managerul de campanie PNL. De asemenea, Ana Marcu a prezentat două proiecte care ar putea să îmbunătăţească viaţa bugetarilor, unul dintre acestea fiind strict legat de salariile celor de la buget. „Noi trebuie să găsim măsuri care să rezolve probleme, nu doar să exploatăm sărăcia. Doresc să aduc în atenţia opiniei publice două măsuri aflate în programul de guvernare propus de PNL: legea salarizării unitare şi reforma parlamentului. Referitor la legea salarizării, suntem absolut convinşi că prin aplicarea acestei legi se va pune ordine în sistem, va exista echitate (…). Dacă vorbim de punere în practică, ne referim de o aplicare etapizată pe un parcurs de 4 ani, cuplată cu bugetul. Se va putea opera majorări salariale timp de 4 ani de zile, pentru toate categoriile de bugetari, într-o proporţie de 30-40%, astfel încât la sfârşitul anului 2020 să avem un salariu mediu brut 4.328 de lei. Impact bugetar: 23 de miliarde. S-a luat în considerare o creştere anuală cu 4%, concomitent cu implementarea unor măsuri de stimulare a crrşterii economice. Această lege este un angajament PNL de a promova un cadru de salarizare corect, sustenabil, care să asigure un echilibru între nevoi şi resurse”, a spus în cadrul conferinţei Ana Marcu.

Referitor la o a doua măsură pe care o doresc liberalii să o aplice face referire la reforma parlamentară, unde ar urma să existe mai multe modificări în sistem. „În ceea ce privește proiectul pentru reforma Parlamentului, am plecat de la următoarele premise. Este știut că Parlamentul se află la un nivel de încredere foarte scăzut, aproape alarmant. Este perceput ca fiind format din persoane care au în vedere intereul personal sau interesul de grup. Are un număr mare de membri suspecți că ar avea probleme penale. PNL își propune să redea Parlamentului rolul consimțit de Constituție, este organul reprezentativ suprem al poporului român și unica autoritate legislativă a țării. Reforma parlamentară nu se poate face fără a schimba fundamental modalitatea de selecție a candidaților. Un pas este deja făcut: s-au aplicat criteriile de integritate, s-a format o listă de candidați cu oameni noi, care respectă aceste criterii de integritate și care vor fi la primul mandat în Parlament. Acesta a fost primul pas. Cel de-al doilea pas se referă la schimbarea funcționării Parlamentului prin reguli noi și conduită, prin vot deschis și prin transparentizarea procesului legislativ. Când mă refer la conduită și reguli noi, PNL propune un nou program al parlamentarului printr-o săptămână plen, o săptămână comisii, o săptămână circumscripții. Prezența parlamentarului se va face doar prin cartela de vot.”, a adăugat Ana Marcu. De asemenea, ea a precizat ca parlamentarii să fie remunerați precum cei din Parlamentul European, adică în funcție de prezență.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108