REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Ancheta în cazul decesului din incinta Lafarge bate pasul pe loc

Ancheta în cazul decesului din incinta Lafarge bate pasul pe loc

Replica API 10 iunie 2011 | 00:00 767

Angajatul unui fost ministru al Energiei, strivit de o placă de azbociment

Angajatul unui fost ministru al Energiei, strivit de o placă de azbociment

Un bărbat şi-a pierdut viaţa în incinta Lafarge din Medgidia, iar ancheta în acest caz bate pasul pe loc. Deşi accidentul a avut loc în urmă cu aproximativ două luni, vinovaţii nu au fost până acum traşi la răspundere, mai ales că la mijloc este vorba despre Constantin Iavorski, fost ministru al Energiei în Republica Moldova.

Este vorba despre accidentul de muncă produs în săptămâna Paştelui, în incinta firmei Lafarge din Medgidia şi care s-a soldat cu decesul unei persoane. Aidan Ceaş a fost până în luna aprilie lăcătuş mecanic la societatea Unifertrans, administrată de Ion Bucur, Mihai Olaru Dobrescu şi Lucian Luminel şi având ca asociaţi familia renumitului om de afaceri basarabean,Constantin Iavorski (Larisa, Olga şi Irina Iavorski -n.r.). Ghinionul a făcut ca bărbatul să-şi găsească sfârşitul sub o placă de azbociment desprinsă din vagonul pe care îl dezasambla. De atunci, accidentul este într-o continuă cercetare de către reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Constanţa în vederea stabilirii cauzelor producerii tragicului eveniment. "Dosarul se află în cercetare şi va fi trimis mai departe la Inspecţia Muncii din Bucureşti", a declarat, pentru "Replica", şeful ITM Constanţa, Eugen Bola. Cu alte cuvinte, am putea spune că dosarul a cam zăcut de ceva vreme prin diverse sertare, în condiţiile în care firma la care şi-a desfăşurat activitatea victima face parte din grupul Unicom Holding, înfiinţat în anul 1993 de Constantin Iavorski, fost ministru al Energiei. În prezent, compania derulează în România mai multe afaceri, care au ca principal domeniu transportul, pentru companii gen Lafarge. În final, dacă ITM nu a sancţionat încă firma Unifertrans, s-au găsit alţii s-o facă. Pentru că a fost prinsă pe picior greşit, Autoritatea de Siguranţă Feroviară Română (ASFR) din cadrul Autorităţii Feroviare Române (AFER) a întocmit două procese verbale de constatare şi sancţionare pentru SRL-ul de apartament cu sediu în Bucureşti controlat de afaceristul Constantin Iavorski.

Mirabela PANFIL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108