REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Andronescu: Strângerea de bani pentru fondul clasei nu este legală

Andronescu: Strângerea de bani pentru fondul clasei nu este legală

Replica API 9 ianuarie 2019 | 03:32 494

Strângerea de bani pentru fondul clasei nu este legală, a declarat luni ministrul Educaţiei Naţionale, Ecaterina Andronescu, în opinia căreia această iniţiativă aduce "mai multă imagine negativă" şcolii.

"Legală nu este. Dacă părinţi strâng bani, după opinia mea, aduc mult mai multă imagine negativă şcolii şi chiar unii părinţi se antagonizează în raport cu şcoala cu aceste fonduri, pentru că nimănui nu îi convine să scoată din buzunar. Chiar dacă părintele consideră că în felul acesta sprijină copilul, nu se bucură când scoate bani din buzunar şi îi pune într-un fond al clasei. Mai bine să învăţăm să facem proiecte, să găsim resurse din bani europeni sau alte resurse şi să încercăm să aducem în şcoli ceea ce şcoala impune ca o necesitate. Este un ordin de ministru de mulţi ani de zile. Poate că întărim în lege", a afirmat demnitarul la Digi 24, conform Agerpres.

Potrivit Ecaterinei Andronescu, profesorii "au obligaţia" să nu se amestece în strângerea unei asemenea resurse.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Abramburico, tata ecaterina..du-te mamaie si lasa-ne in pace sa ne croim singuri viitorul! Mata vezit-i de parastase si colive ca esti in buza gropii! Lasa-ne si dute...un antarkat mutul iapa ca esti varza!
2
0
Mama in sfarsit e fericita, dupa ce a pus parchet, termopane si tabla cu marker pentru 4 copii, ahh sa nu uitam de taxa pentru portarul scolii..
2
0
Abramburica are dreptate: trebuie sa scriem proiecte si sa atragem fonduri europene pentru creta, burete, si alte astfel de nimicuri. Ce nu e clar? Ha, ha, ha!
4
0
Nu este legala dar e necesara pentru ca voi alocati invatamantului praf in ochi.Despre asta de ce nu vorbiti?
3
0
Adevarat: de la un ministru se asteapta legi, reforme si eventual ,controale. Fondul clasei -banal penru ministresnta noastra!
4
0
Orice pom este judecat dupa roadele care le da. Sistemul romanesc produce absolventi pentru o economie care nu mai exista. Prin urmare indiferent daca platesti taxe sau nu rezultatul este acelasi. Speram la o reforma adevarata si dupa ne gandim la fondul clasei.
5
0
Doasmne cat ia trebuit sa ajunga la aceata concluzie extra eceprtionala CE DESTEAPTA E Bramburoasa Oare nu tot in timpul ei tate in invatamant s au dus de rapa :manuale nule Unul mai necorespunzator decat altul ,spagi la greu diplome false in universitati spagi pe examene La conduceri numai diletanti bani aruncati pe garduri sau in buzunarele celor care i au manipulat Poate dupa aceasta pauza si obsevatie din afara tot ea sa indrepte lucrurile pe care cu amabilitate le a scapat de sub control
5
1
nu e treaba ministerului sa faca toate alea pe care le spui tu, au descentralizare primariile se ocupa de toate astea la fel si directorii scolilor daca ar fi buni manageri nu ar fi probleme dar ce sa-i faci pana nu se da mura in gura nimeni nu face nimic!
4
1
S-a dat o spoiala de legalitate strangerii fondului clasei prin infiintarea asociatilor de parinti!Se fac unii ca nu stiu,madam ministru se face si ea ca ploua,dar asta-i adevarul!
8
1
ROFUIP, art 153 lit f: comitetul de parinti atrage persoane fizice sau juridice care, prin contributii financiare sau materiale, sustin programe de modernizare a activitatii educative si a bazei materiale din clasa si din scoala.
10
1
Scoala SPECTRUM, particulara, parintii cu mintea tot in comunism, dupa ce ca platesc 4000 eur pe an pentru un copil, inca stranga bani pentru cadouri la profesori, cadouri de 500 euro. Asa ca nu conteaza ca e scoala de stat sau particulara, important e ca parintele sa se simta cum era el in comunism. Si ce e mai prost este ca cel mic stie de PLOCON, TRIBUT, SPAGA ...invata de mic ca "asa se face"
17
1
nu este legala, dar este unica metoda de a asigura cat de cat cele de trebuinta ca ministerul nu asigura nici bani de hartie igienica.
20
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108