REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Angajaţii de la Centrul Cultural „Theodor Burada“ vor primi sporuri de risc

Angajaţii de la Centrul Cultural „Theodor Burada“ vor primi sporuri de risc

Replica API 20 decembrie 2016 | 00:23 549

Ultima ședință a Consiliului Județean Constanța are loc marți, 20 decembrie, a.c. unde se vor discuta 25 de proiecte. Printre acestea se numără și proiectul care prevede acordarea sporului pentru condiţii periculoase şi vătămătoare personalului contractul din cadrul Centrului Cultural Judeţean Constanţa „Theodor Burada“, care este încadrat pe bază de contract individual de muncă. Totodată, se va vota şi regulamentul prin care se va acorda respectivul spor.

Potrivit proiectului de hotărâre, sporul pentru condiţii periculoase şi vătămătoare este de 15% din salariul de bază. Vor beneficia de acest spor de 15% cei trei directori ai instituţiei, opt angajaţi ai Serviciului Financiar-contabil, resurse umane şi administrativ, 13 angajați de la Secţia cultural-educativă, patru de la Compartimentul promovare culturală tradiţională, şapte de la Secţia Judeţeană de Distribuire şi Exploatare a filmelor, recent preluată şi 11 de la Secţia Ansamblu folcloric profesionist „Izvoare Dobrogene“ vor beneficia de sporul de 15%. Cadrele medicale din cadrul Direcției de Sănătate Publică au stabilit că în cadrul centrului, angajaţii care utilizează calculatorul sunt expuşi acţiunii radiaţiilor electromagnetice neionizante, dar le este solicitată şi vederea, din cauza volumului datelor ce trebuie introduse în calculator. De asemenea, personalul care lucrează în cadrul centrului este expus la următorii factori de risc profesional: iluminat neadecvat, solicitare neuropsihică crescută, microclimat nefavorabil.Totodată, personalul din arhive este expus la pulberi, agenţi biologici, microbi, spori, mucegaiuri, însă sunt şi condiţii de muncă ce implică efort fizic mare, în condiţii nefavorabile de microclimat, în zgomot intens şi vibraţii.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108