REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Anisie - întâlnire cu o delegaţie de primari; discuţii privind finanţarea corespunzătoare a educaţiei

Anisie - întâlnire cu o delegaţie de primari; discuţii privind finanţarea corespunzătoare a educaţiei

Replica API 17 ianuarie 2020 | 17:52 265

Monica Anisie

Ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, s-a întâlnit, vineri, cu o delegaţie de primari, discuţiile vizând identificarea metodelor de colaborare pentru finanţarea corespunzătoare a educaţiei, după ce aceasta le-a transmis o scrisoare reprezentanţilor autorităţilor locale, în care le-a cerut să contribuie la dotarea şcolilor cu materialele necesare şi amenajarea de toalete în interiorul unităţilor de învăţământ.

"În urma apelului pe care l-am făcut ieri către primari, prin care îi rugam să colaborăm pentru a asigura o finanţare corespunzătoare pentru educaţie, Asociaţia Comunelor din România (ACoR) a răspuns prompt. Astăzi am avut o întâlnire cu o delegaţie de primari, membri ACoR, condusă de preşedintele acesteia, Emil Drăghici, la sediul Ministerului Educaţiei şi Cercetării. Scopul acestei întâlniri de lucru a fost acela de a identifica metode concrete de colaborare. Acţiunile convenite vor face obiectul unui acord de parteneriat instituţional", a scris Anisie pe Facebook.

Joi, Monica Anisie le-a adresat o scrisoare deschisă primarilor, în care a subliniat că investiţiile în şcoli, reparaţiile capitale, consolidările, subvenţii pentru internate şi cantine, evaluarea periodică naţională a elevilor, dar şi bursele elevilor trebuie finanţate de către autorităţile publice locale, conform Legii Educaţiei Naţionale.

"Legea a prevăzut încă din 2011 că finanţarea educaţiei trebuie să fie un efort comun al autorităţilor administraţiei publice centrale şi locale. Întreaga arhitectură a educaţiei s-a schimbat odată cu adoptarea de către România a principiului descentralizării, în urma căruia autorităţile locale au preluat o bună parte din responsabilităţi, printre care şi aceea de a asigura finanţarea complementară pentru educaţie", a afirmat ministrul Educaţiei.

Monica Anisie a spus că Executivul "şi-a făcut deja datoria" de a majora bugetul pentru educaţie şi de a finanţa salariile, sporurile, indemnizaţiile, pregătirea profesională, evaluarea periodică şi cheltuielile cu bunuri şi servicii educaţionale. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce control sa faca o mahalagioaica pusa ministru.Asa se procedeaza cand faci un control, dar tipic romanesc asa se fac toate controalele, la intimidare.Cadru didactic cu formare pedagogica si psihologica cum sa faci asa in fata copiilor de cl I?! Trebuia sa-si dea demisia nu sa-i para rau ca trebuia sa procedeze altfel.
0
0
Sa veniti si la Slobozia in control Inopinant
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108