REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

ANRM: Cât vor extrage ExxonMobil şi OMV Petrom pe an din Marea Neagră

ANRM: Cât vor extrage ExxonMobil şi OMV Petrom pe an din Marea Neagră

Replica API 22 februarie 2018 | 00:00 302

Sorin Gal, director general în cadrul ANRM, a spus marţi, în cadrul unei conferințe că două companii de top din România vor extrage, începând din 2020-2021, o cantitate de 6 miliarde de metri cubi de gaze pe an din blocul Neptun din Marea Neagră.

Cifra este cât jumătate din producţia actuală de gaze a ţării, care este de aproximativ 10-11 miliarde de metri cubi de gaze pe an.

"Exxon ar trebui ca în noiembrie 2018 să-şi exprime intenţia de a trece la faza de dezvoltare a proiectului. Ei au făcut şi fac în continuare foarte multe operaţiuni iniţiale de a intra în faza de dezvoltare, au căutat furnizori pentru serviciile şi instalaţiile pe care vor să le construiască şi au încercat să găsească în România parteneri pentru acest lucru. A fost destul de greu şi cu rezultate foarte slabe, să spun aşa, pentru că nu mai există industrie-suport în România care să poată oferi servicii la nivelul celui solicitat de Exxon", a declarat Gal, în cadrul conferinţei ZF Power Summit.

OMV Petrom şi americanii de la ExxonMobil au finalizat cu succes a doua campanie de foraj în perimetrul Neptun din Marea Neagră. Cei doi giganți au investit în total 1,5 miliarde de euro, în ultimii 10 ani. Primele estimări arată că în perimetrul Neptun ar putea fi între 42 şi 84 de miliarde de metri cubi de gaze.

O altă companie, Black Sea Oil and Gas, care a concesionat perimetrele Midia şi Pelican din Marea Neagră, va începe producţia la mijlocul anului viitor. Un alt proiect important din Marea Neagră, unde este implicat şi Romgaz, este perimetrul Trident, unde există o descoperire, dar care până în acest moment nu a fost declarată comercială. Producţia ar putea începe aici la o diferenţă de un an-doi faţă de perimetrul Neptun.

Dacă va începe producţia în toate aceste perimetre din Marea Neagră, atunci România va ajunge la o producţie totală de 18-20 de miliarde de metri cubi de gaze până în 2025, a arătat oficialul ANRM.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sugi pu.la. Romania e condusa de alogeni ca tine. Dar nu o sa mai tina mult. Tine aproape.
0
0
Un popor de retradati mintali! Ne-a dat soarta de toate doar minte nu ne-a dat!!
0
1
NU ROMANIA VA AJUNGE LA 18-20 DE MILIARDE DE METRI CUBI DE GAZE,CA DOAR RESURSELE DE GAZE AU FOST VANDUTE.
1
0
Traiasca Comanescu. Fortza GSP. Comanescu va da muie la toti.
2
4
Romanii cu ce se aleg? La statutul de colonie,intrebarea e retorica. De ce nu avem si noi niste oameni de stat ,patrioti.Se pare ca avem patriHOTI.
6
0
Si Romania se mandreste cu asta,in frunte cu marii tembeli tradatori de tara alesi de un popor nauc plin de lasitate si somn dulce de boschetar vesnic mahmur. Sa traiasca altii care se folosesc de resursele Romaniei,noi suntem mandri ca ei exista !Ca si cum ti-ar place sa-ti reguleze altul nevasta in mijlocul strazii si tu sa te lauzi ca primesti un leu pe an pentru asta de la cordac.Felicitari conducerilor succesive ale tarii!
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108