REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

ANSVSA: Veterinarii pot acorda derogări pentru animalele sănătoase aflate în zona de restricţie, după testare, pentru abatorizare şi comercializare

ANSVSA: Veterinarii pot acorda derogări pentru animalele sănătoase aflate în zona de restricţie, după testare, pentru abatorizare şi comercializare

Replica API 25 august 2018 | 17:26 331

Circulaţia porcilor vii şi a produselor provenite de la aceştia este permisă în judeţele incluse în zona roşie, în interiorul zonei de restricţie, cu excepţia celor aflate în raza de 10 kilometri din jurul focarelor de pestă porcină africană (PPA), precizează Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), conform Agerpres.

Potrivit autorităţilor de profil, după realizarea unor teste şi îndeplinirea unor condiţii stricte direcţiile sanitare veterinare judeţene pot acorda derogări pentru animalele sănătoase aflate în zona de restricţie care pot părăsi zona afectată spre abatorizare şi carnea poate fi comercializată.

"În judeţele incluse în zona roşie este permisă circulaţia porcilor vii, a transportului de material seminal, a cărnii, a produselor şi a subproduselor provenite de la aceştia în interiorul zonei de restricţie, cu excepţia celor aflate în raza de 10 km din jurul focarelor. Menţionăm că sunt acordate derogări pentru animalele sănătoase aflate în zona de restricţie, care, după testare, pot părăsi zona afectată spre abatorizare şi carnea poate fi comercializată. Derogarea se acordă de către Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor din judeţul respectiv (în baza Deciziei 2014/709/UE), după realizarea unor teste şi îndeplinirea unor condiţii stricte, prin care se asigură că produsele comercializate sunt sigure şi nu prezintă risc de răspândire a virusului PPA. Este interzisă: circulaţia porcilor vii, a transportului de material seminal, a cărnii, a produselor şi a subproduselor provenite de la aceştia, în afara zonei de restricţie", subliniază sursa citată.

În România, Pesta Porcină Africană evoluează în 10 judeţe: Satu-Mare, Sălaj, Bihor, Tulcea, Constanţa, Brăila, Ialomiţa, Galaţi, Călăraşi şi Ilfov. În judeţul Sălaj au fost confirmate numai cazuri la mistreţi, nefiind afectate gospodării ale populaţiei sau exploataţii comerciale.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
dar si fraierii care voteaza psd sunt multi.asta ca sa va saturati de votat partidul slugilor lui dragnea.ei vor avea friptura pe masa,la voi se preteaza zicala aia cu bucuresteanu de la bloc care taie-o pula-n loc de porc.votati psd,viitorul e luminos!
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108