REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Antonescu: Nu mai candidez la prezidenţiale!

Antonescu: Nu mai candidez la prezidenţiale!

Replica API 31 mai 2014 | 00:00 111

ANUNŢ ŞOC în România

ANUNŢ ŞOC în România

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a anunţat sâmbătă intenţia de a nu mai candida la alegerile prezidenţiale din acest an, ca un pas spre urgentarea realizării proiectului de unificare al forţelor de dreapta. "Vreau să anunţ o decizie legată de candidatura la preşedinţia României: ştiu, sau cel puţin consider, că sunt cel mai puternic candidat pe care dreapta l-ar putea avea. Spun acest lucru pentru că am forţa, personalitatea, conturul, experienţa politică necesară, ideile, vizunea, şi capacitatea de a lupta pentru ca la toamnă PSD să nu pună mâna pe preşedinţia României", a precizat Antonescu. El a arătat că ştie, în acelaşi timp, foarte bine clasa politică românească, cunoaşte dreapta românească şi pe toţi cei care revendică această titulatură, cunoaşte presa românească şi modul în care se produc şi se desfac pe piaţă opinii şi curente de opinie. "Nu pot să nu ţin cont de toate aceste lucruri. Ştiu că oamenii politici adevăraţi sunt cei care schimbă sondajele, nu sondajele schimbă oameni politici adevăraţi. (...) Am tot ce e necesar pentru aceast luptă, nu am timp să demontez fixaţii, să vindec resentimente, să lărgesc orizontul unor mărginiri", a adăugat Antonescu.

Antonescu: Bătălia toamnei este între pietoni şi baroni

Preşedintele demisionar al PNL, Crin Antonescu, a precizat, sâmbătă, după ce a anunţat că nu va mai candida la alegerile prezidenţiale, că bătălia toamnei se va da între "pietoni", care sunt cetăţenii României, şi "baroni". Preşedintele demisionar al PNL, Crin Antonescu, a precizat, sâmbătă, după ce a anunţat că nu va mai candida la alegerile prezidenţiale, că bătălia toamnei se va da între "pietoni", care sunt cetăţenii României, şi "baroni".

Dragnea: În urma fuziunii PNL-PDL este posibil ca liberalii să piardă funcţiile administrative obţinute sub sigla USL

Preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a declarat sâmbătă la Alexandria că, în opinia sa, Crin Antonescu va fi după Congresul PNL un "simplu pieton". "După părerea mea, domnul Antonescu, după Congresul PNL, va fi simplu pieton. Nu va mai fi nimic. Nici candidat. Candidatul va fi Klaus Iohannis şi la preşedinţie", a afirmat Liviu Dragnea. Aflat la Alexandria într-o vizită de lucru, Liviu Dragnea a spus că în urma fuziunii PNL-PDL este posibil ca liberalii să piardă funcţiile administrative obţinute sub sigla USL. "Eu am auzit de la domnul Vasile Blaga şi de la domnul Klaus Iohannis că au hotărât să rupă orice colaborare cu PSD-ul peste tot şi am hotărât să nu îi încurcăm. i în Teleorman, ca şi în celelalte judeţe, o să respectăm refacerea Alianţei D.A. PNL-PDL şi atunci la Consiliul Judeţean, la Consiliul municipal Alexandria şi la celelalte consilii locale o să refacem alte majorităţi şi sigur că nu o să îi lăsăm să fie puşi într-o situaţie delicată, să rămână în funcţii şi să fie certaţi de cei de la PDL. Deci, probabil o să urmeze alegeri la funcţiile de viceprimari, vicepreşedinte de Consiliu Judeţean şi pentru celelalte funcţii politice care au fost obţinute prin efectul USL-ului. i-au ales un drum în viaţă pe care noi îl respectăm", a declarat Dragnea.

Boc: PDL şi PNL să vorbească până în ianuarie 2015 de alianţă, nu de fuziune

Fostul premier Emil Boc recomandă PDL şi PNL să vorbească până în ianuarie 2015 despre o alianţă deschisă, nu de o fuziune, alianţă care să ducă la câştigarea alegerilor prezidenţiale şi care să nu fie una împotriva preşedintelui Traian Băsescu. "Recomandarea mea pentru toată lumea, din experienţă, ar fi ca până în ianuarie 2015 să vorbim de o alianţă PNL-PDL, una deschisă şi celorlalte forţe de dreapta, şi nu închisă, care să conducă la câştigarea alegerilor prezidenţiale. Dacă începe acum să se pună pe tapet în primul rând problema fuziunii, vă asigur că şase luni în teritoriu vor fi dezbateri în fiecare judeţ cine să fie şef, pe ce poziţie şi cum. Obiectivul comun, de a câştiga prezidenţialele, va deveni un obiectiv secundar. Cred că dacă avem înţelepciune, până în ianuarie 2015, nimeni nu mai vorbeşte de fuziune, ci vorbeşte de alianţă în vederea câştigării alegerilor prezidenţiale. Acesta este un sfat şi o recomandare pornită din experienţă, pentru că dacă pui înaintea obiectivului general obiective ale oamenilor, s-a terminat cu construcţia", a spus Boc.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108