REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Antonescu: Pivniceru are sprijinul PNL pentru a lua deciziile în deplină libertate sau independenţă

Antonescu: Pivniceru are sprijinul PNL pentru a lua deciziile în deplină libertate sau independenţă

Replica API 9 octombrie 2012 | 00:00 196

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, după şedinţa USL, că ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, are toată independenţa de a lua decizii şi că el are dreptul, ca om politic, la o opinie, care poate să nu concorde întotdeauna cu cele ale unui ministru din Cabinetul Ponta.

Antonescu a reiterat că nu este de acord cu trimiterea Laurei Codruţa Kovesi la Bruxelles, dar că în ciuda acestui lucru Pivniceru are libertate de decizie. "Nu, dar nu e decizia mea şi nu e problema mea. Este o opinie strict personală care nu are cu nimic a face cu decizia ministrului Justiţiei care are tot dreptul să o ia, are toată jurisdicţia să o ia şi care are sprijinul PNL, a USL, pentru a lua ce decizii găseşte de cuviinţă în deplină libertate sau independenţă de opinia mea sau a altcuiva dintre factorii politici", a explicat liberalul.

Liderul PNL le-a spus jurnaliştilor să nu mai susţină "lucruri neadevărate", acesta făcând referire la titlurile din presă precum "Antonescu a atacat Guvernul Ponta". "Nu mai încercaţi să spuneţi lucruri neadevărate. "Antonescu a atacat Guvernul Ponta". Nu, nu am atacat Guvernul Ponta. Dacă nu avem nici în anul 2012 cultura nuanţei, a diferenţei, atunci înseamnă că punem în continuare titluri prosteşti şi minţim oamenii. Deci e foarte limpede, ministrul Justiţiei are conform legii prerogativa de a face nişte propuneri, pentru Bruxelles, pentru ce vreţi dvs, da? În momentul în care noi am propus-o, premierul a acceptat-o pe dna Mona Pivniceru în funcţia de ministru al Justiţiei, i-am garantat şi vom respecta întocmai independenţa deciziilor sale. Doamna ministru are nişte argumente, nişte informaţii, nişte motive de a face o numire sau alta. Eu. care nu aceleaşi informaţii, care nu am aceleaşi date şi nu trebuie să le am pentru că nu trebuie să le am, am dreptul, ca om politic la opinie şi ea poate să nu concorde întocmai şi întotdeauna chiar cu a unui ministru pe care l-am propus şi îl susţin. Nu e vorba de niciun fel de divergenţă, nu e vorba de niciun fel de atac asupra Guvernului. Resemnaţi-vă că voi susţine Guvernul Ponta până în 2016, sper să vă ţină Dumnezeu sănătoşi ", a afirmat Antonescu.

Mona Pivniceru a discutat luni la Senat pentru puţin timp cu Victor Ponta şi Crin Antonescu.

sursa: newsin.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108