REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Aparat cu mesaje SEXUALE, la dispoziţia copiilor, într-un centru comercial din Constanţa

Aparat cu mesaje SEXUALE, la dispoziţia copiilor, într-un centru comercial din Constanţa

Replica API 9 decembrie 2017 | 00:00 392

Într-un centru comercial din Constanța există montat un aparat care practic „ghicește” viitorul celui care introduce suma de 2 lei și pune mâna în „scannerul” ghicitoarei. Problema este că la aparat au acces persoan de toate vârstele, nefiind specificat nicăieri că acel aparat ar putea emite „previziuni” cu mesaje tendențioase. Printre mesajele legate de bani, carieră, erau și mesaje cu privire la viața sexuală.

Astfel, la urechile celor de la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului a ajuns vestea că acel aparat nu respectă afișajul și atenționările pentru ca vizitatorii centrului comercial TOM de la ieșire din municipiu să știe la ce să se aștepte.

Aceștia au mers în control și au constatat că nu există o prezentare corectă a produsului, mai precis nu există niciun afișaj pe aparat cu privire la deținătorul aparatului, la vârsta limită a consumatorului să îl folosească, dar și alte documentații. În primă fază, inspectorii se gândeau să îl scoată din funcțiune. Aparatul aparține unei societăți private distinctă de deținătorii centrului comercial, dar acesta funcționează în spațiul mixt, comun, la care au acces toți clienții. În timp ce se efectua controlul, conducerea centrului comercial a luat măsurile necesare și au pus un anunț pe aparat prin care se anunță că este interzisă utilizarea acestuia de către persoanele cu vârste sub 18 ani. De asemenea, s-a dispus sancționarea contravențională cu suma de 2.500 de lei pentru lipsă afișaj.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ce usor stiti sa dati voi amenzi cand nu e vorba de un politican ghertoi
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108