REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Arădeanca Iaşchevici a câştigat marele premiu al Galei Tânărului Actor HOP de la Mangalia: Sper să mă ajute în carieră

Arădeanca Iaşchevici a câştigat marele premiu al Galei Tânărului Actor HOP de la Mangalia: Sper să mă ajute în carieră

Replica API 3 septembrie 2012 | 00:00 420

Rolul Winnie din spectacolul "Ce zile frumoase!", de Samuel Beckett, i-a adus tinerei actriţe arădene, Sabrina Iaşchevici, marele premiu al Galei Tânărului Actor HOP - Premiul "Ştefan Iordache". Deşi nu credea că se va afla printre câştigători, aceasta a rămas plăcut surprinsă, atunci când a fost nominalizată. "Când mi-am auzit numele nu ştiam cum să reacţionez, eram foarte derutată. Nu m-am aşteptat", a declarat, pentru "Replica", premianta galei organizate în Mangalia.

Actriţa Sabrina Iaşchevici, în vârstă de 25 de ani, din Arad, a câştigat, sâmbătă seara, marele premiu al Galei Tânărului Actor HOP, Premiul "Ştefan Iordache". "În primul rând este o onoare pentru mine să câştig Premiul "Ştefan Iordache", sunt foarte mândră de lucrul acesta. Sper să mă ajute în carieră. Nu mă aşteptam să câştig, chiar vroiam să mă retrag discret de pe scenă. S-au acordat multe premii şi văzând că se apropie de sfârşit decernarea, vroiam să mă retrag de pe scenă, ştiind că nu o să iau, iar când mi-am auzit numele nu ştiam cum să reacţionez, eram foarte derutată. Nu m-am aşteptat. Ştiţi cum e, fiecare actor simte cât a fost de bun şi mai ales în ce seară", a declarat actriţa Sabrina Iaşchevici, care a jucat rolul Winnie din spectacolul "Ce zile frumoase!", de Samuel Beckett, spectacol independent cu care speră să plece în afara ţării şi cu care întreaga echipă vrea să se înscrie la toate festivalurile posbile din România. "Spectacolul este unul independent, făcut de noi, actorii. Noi am făcut proiectul acesta din banii noştri şi am vrea să îl ducem mai departe. Vrem să ne înscriem la toate festivalurile posibile, inclusiv să jucăm acest spectacol, de ce nu, şi în străinătate", a mai declarat actriţa Sabrina Iaşchevici. Facem precizarea că actriţa s-a născut pe 15 octombrie 1987, în Arad. A absolvit Secţia Actorie a Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică "Ion Luca Caragiale" din Bucureşti. În prezent este angajată la Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ, colaborând şi cu teatre din Ploieşti şi Bucureşti.

Gala Tânărului Actor HOP, eveniment de tradiţie

La secţiunea Individual a celei de-a XV-a ediţii au fost acordate Premiile pentru cea mai bună actriţă - Loredana Cosovanu pentru Crize, după Mihai Ignat, şi pentru cel mai bun actor - Andrei Chiran pentru rolul Alan în Equus de Peter Schaffer. Premiul pentru cea mai bună trupă a revenit actorilor care au prezentat spectacolul Zece, scris şi regizat de Agi Abraham, Krisztina Biro, Noemi Daroczi, Eva Imre, Csaba Marosan, Bence Molnar, Rita Sigmond, Emese Simo şi Zsolt Vatany. Premiul special al juriului - Premiul Sică Alexandrescu - s-a acordat ex aequo actriţei Simona Arsu pentru rolul Groparul din spectacolul Noaptea Bufonilor, după texte de William Shakespeare, şi actorului Alexandru Nagy pentru rolul domnul cu baston din Buzunarul cu pâine de Matei Vişniec. Cea de-a XV-a ediţie a galei HOP a fost organizată de Uniunea Teatrală din România (UNITER), Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional şi Primăria Municipiului Mangalia, în parteneriat cu TVR Cultural, Consiliul Judeţean Constanţa şi Fundaţia Fantasio. Directorul artistic al galei a fost Cornel Todea, care a decedat joi, la vârsta de 76 de ani. Gala Tânărului Actor HOP este un eveniment de tradiţie, care face parte dintr-un demers de lungă durată al UNITER - sprijinirea şi promovarea tinerilor creatori în domeniul teatrului.

Oana MUŞAT

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108