REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Așa arată Școala Gimnazială din Mangalia, ”bombardată” de indiferența lui Radu!

Așa arată Școala Gimnazială din Mangalia, ”bombardată” de indiferența lui Radu!

Replica API 16 martie 2022 | 00:53 4714

Cristian Radu, de la Mangalia, nu prea dă pe la școală! Școala Gimnazială Gala Galaction arată ca după război. Părinții stau cu grijă în fiecare azi, atunci când își trimit copiii la școală, cu gândul că oricând poate avea loc o tragedie. Directorul școlii gimnaziale și primarul municipiului Mangalia pasează răspunderea de la unul la altul.

Școala Gimnaliază Gala Galaction din Mangalia este una dintre cele mai vechi școli din județ. Aceasta este formată din două corpuri, unul dintre ele datând din anii 1940. Școala a primit denumirea scriitorului Gala Galaction în anii 2001 – 2002, cu acordul Inspectoratului Școlar Județean Constanța, în cadrul ediției a 3-a a Zilelor Școlii. Deși este recunoscută pentru meritele deosebite obținute de elevii instituției de învățământ, pe edilul Cristian Radu pare să nu-l intereseze condițiile în care aceștia studiază și nici că oricând s-ar putea produce o tragedie.

În timp, clădire s-a degradat vizibil, iar părinților le este teamă să-și mai trimită copiii la școală. În 2020, primăria promitea că va reabilita școală, dar iată că nici până astăzi lucrările nu au fost demarate. Consiliul Local Mangalia aproba, într-una din ședințe, sursele de finanțare pentru construirea unei noi clădiri a Școlii „Gala Galaction” din oraș. Erau puse la bătaie fonduri europene nerambursabile de peste 16 milioane de lei. Unde sunt banii, doar Radu știe.

Directorul școlii, Veronica Gherghinoiu, a declarat pentru Replica că este conștientă de situație și că în anul 2020 era în plan un proiect de reabilitare a întreg corpului școlar. Din cauza pandemiei, susține directorul, lucrările de reabilitare nu au mai început.

Aceasta susține că a făcut o sesizare la primărie cu privire la această problemă, dar nu a primit nici un răspuns până în momentul de față.

Primarul orașului Mangalia, Radu Cristian, a declarat pentru reporterii Replica de Constanța că directoarea este cea mai în măsură să deschidă acest subiect, ferindu-se să ofere detalii despre proiectul de reabilitare stopat în urmă cu doi ani.

Până când cei doi se decid cine este responsabil cu demararea lucrărilor de urgență, să dea Domnul să nu se întâmple vreo tragedie!

VIDEO:

Maria ONICĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
JEGUL ASTA DE PRIMAR MOCANGIU VINE TOATA ZIUA AICI LA COLONADELOR
1
0
" Frumos" este primarul Mangaliei!,, Destept,, este! Pe la scoala nu prea a trecut, refuza categoric si acum cand e primar! Poate renoveaza si mareste clinica de infrumusetare pe care o frecventeaza mai ceva decat scoala si gropile orasului. Avem un primar,, superb,, oare de ce nu lasa salonul ca tot nu are efect, oglinzile il mint?! Renunta la cosmetica! Pentru tine chiar nu functioneaza tratamentul sau poate e de vina cosmeticiana ! Mergi mai bine si vezi problemele reale din Mangalia frumusete rara !!
0
0
Nu are timp de scoala are programari la cosmetica.
0
0
Pacat de tara asta unde furtul din banul public a crescut continuu din 1990 pana astazi;a intrat D.N.Aul in ei pe timpul L.C.Kovesi dar a venit PSDeul in 2017 si a zburato dupa care s-a furat si mai mult ca inainte,avaeau de recuperat baieti din toate partidele.
0
0
Ooooo, mie mi-au reusit toate! Am reusit sa-l evacuez dr. Lefter din spital!
2
0
Masiii d le jeggg
0
0
O mizerie de om. Din pacate a fost votat de o multime de oportunisti care ar vrea sa ,,mananca si gura lor ceva,,.
0
0
Ba frate ce poza ati gasit. Priceless
2
0
Asta are fata de schizofrenic...
1
1
Cred ca Vilau a trecut la USR iar Replica nu a luat spaga pe luna asta
0
0
Cel mai hidos primar spagar
2
0
Ce treaba are directoarea??? Ea este o profesionista!!! Domnul primar nu a facut nimic pentru scolile din Mangalia! Se incearca cumva aceeasi reteta cu Diaconu? Sorinel vrea cumva sa o dea afara sa il puna director pe prietenul lui Faliboga care a fost dat afara din ISJ?
3
0
Radu este un JEG DE OM VISEAZA NUMAI BANII NEGRI DIN SPAGI
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108