REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Asistentele medicale reclamă: BĂTAIE DE JOC la Spitalul Judeţean, în privinţa concursului de angajare!

Asistentele medicale reclamă: BĂTAIE DE JOC la Spitalul Judeţean, în privinţa concursului de angajare!

Replica API 27 septembrie 2017 | 00:00 663

Un concurs pentru angajarea mai multor asistente medicale la Spitalul Clinic Județean „Sf. Andrei” Constanța ridică multe semne de întrebare. Mai multe asistente medicale, care promovaseră concursul și începuseră deja formalitățile pentru angajare în unitatea spitalicească, au fost anunțate, în această dimineață, că...s-a anulat concursul! „E o bătaie de joc! Ce să înțelegem, că pilele nu au luat note de trecere, că nu a promovat cine trebuia?”

Spitalul Clinic Județean „Sf. Andrei” Constanța a organizat, săptămâna trecută, un concurs pentru angajarea de personal nou. Concret, au fost scoase la concurs zeci de posturi, printre care se asistenți șefi secție, asistenți medicali, registrator medical, brancardieri și îngrijitoare. Pe 20 septembrie a avut loc proba scrisă, iar pe 22 septembrie, interviul, după care pentru persoanele declarate ca fiind admise au fost demarate procedurile de angajare.

Astăzi, însă, când ar fi trebuit să fie realizate fișele medicale, persoanele admise au avut parte de o surpriză mai puțin plăcută: au fost anunțate că...a fost anulat concursul, iar dacă totuși vor să lucreze în spital, să se prezinte pe 25 octombrie a.c., atunci când va fi reluată examinarea în vederea angajării.

„Suntem vreo zece persoane, am lucrat până acum în mediul privat și nu ni s-a mai întâmplat așa ceva! Noi am fost anunțate că am promovat concursul, că vom fi angajate, am început deja formalitățile, motiv pentru care ne-am dat demisiile de la locurile de muncă unde eram. Pentru ca astăzi să fim anunțate că s-a luat decizia anulării concursului, dar că putem să ne prezentăm la o nouă examinare, ce va avea loc în perioada 25 – 27 octombrie.

Ce să înțelegem, că pilele nu au luat note de trecere, că nu a promovat cine trebuia? Am fost în audiență la domnul director, ni s-a răspuns că dacă am fost admise acum, vom fi admise și atunci. Cu siguranță atunci vor veni pilele! Nu poți să faci așa ceva, să ni se comunice că vom fi angajați, pentru ca ulterior să se ridice din umeri și să ni se motiveze că a fost anulat concursul pentru că a fost depusă o contestație!”, ne-a sesizat una dintre asistentele medicale neîndreptățite.

Concursul, anulat din cauza unui viciu de procedură

Potrivit dr. Cătălin Grasa, managerul unității spitalicești, concursul a fost anulat urmare a unui viciu de procedură. „A ajuns o sesizare la mine, am sesizat comisia de contestații și s-a confirmat. Pentru a nu plana asupra noastră nicio suspiciune, s-a decis reorganizarea concursului. Cu scuzele de rigoare, nu vrem să planeze asupra noastră nicio suspiciune, nu vrem să fim într-o zonă gri”, a precizat reprezentantul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța.

Concret, concursul ar fi fost anulat pentru că proba orală nu s-a desfășurat, în săli separate sau în zile separate, pentru asistenți medicali, brancardieri, infirmiere etc.

Potrivit conducerii, persoanele care au participat la concursul de pe 20 – 22 septembrie nu vor mai plăti taxa de înscriere la concursul de la sfârșitul lunii octombrie.

Florentina BOZÎNTAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Azi 17 ianuarie 2018 da concurs adrian banu pt postul de sef serviciu manegmentul calitatii sotul doamnei banu cornelia directoarea de ingrijiri
0
0
O procedura cusuta cu ata alba. In mod normal persoanei care a facut contestatie trebuia sa i se re-evalueze lucrarea iar daca obtinea nota de trecere sa se fi organizat un test baraj intre ea si ultima admisa pe acea functie. Nu exista nici o procedura de lege care sa exprime anularea unui examen pentru o contestatie. Asa cum am vazut in unele comentarii participanti admisi, de buna credinta au fost pregatiti pentru efectuarea controlului medical si perfectarea actelor de angajare, unii dintre ei chiar demisionand de la locul de munca in urma acestui concurs. Rusine conducerii
0
0
Bataie de joc,hai sa ne ridem.Pai cin ii meneger aici inocentilor cine.Cu siguranta GRASA MEMBRU PSD CTA nu va da socoteala nimanui.Sesizaei daaaa unde inocentelor urmariti activitatea excrementului de meneger si ve-ti intelege lucruri dak ve-ti vrea.Asa ca slabe sanse.
2
0
Sa fie sesizat DNA -ul Constanta cu privire la acest caz .
4
1
Stati linistiti,acolo se intmpla pe fata nereguli,sa te inscri in concurs.apoi observi cu ochii tai ca nu ai loc de pile.E admis ca o persoana ca lucreaza de 18 ani in sistem,sa vina sa se inscrie la concurs si sa a fie admis un debutant?De aceea tot ce se intmpla in acest spital,se intimpla pentru ca in cadru actului medical participa persoane,care nu au habar.
4
0
concurs, acesta este de fatada, se inscriu unii de buna credinta si pe cunostinte necesare, ca sa acopere pilele, ce este greu de inteles? Nu ati vazut ca nimeni nu raspunde pentru parasutarea parasutelor pe posturi, se face scut in jurul lor ptr a nu fi posibil cercetarea? , nu aveti destule exe,ple, Tara de rahat in care traim datorita unor borfasi cocotati la conducere, dar vom scapa si de acesti nemernici
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108