REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Asociația Culturală Flower Power, în dezbatere la Constanța!

Asociația Culturală Flower Power, în dezbatere la Constanța!

Replica API 15 septembrie 2018 | 00:00 491

Proiectul "Cultura Alternativă", invită mați, 18 septembrie 2018, reprezentanții instituțiilor publice și private din domeniul cultural să participe la dezbaterea organizată pe tema condiției artistului din România, la Constanța.

Dezbaterea va avea loc la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța din Piața Ovidiu nr. 12, în sala Ovidius / Ovidiana, începând cu ora 12:00. Sunt așteptați reprezentanți ai administrației locale Constanța, conducători ai instituțiilor culturale din județ, ai instituțiilor de învătământ artistic, operatori culturali locali și jurnaliști.

Seria de dezbateri din cadrul proiectului ”Cultura Alternativă” este una dintre etapele cele mai importante ale proiectului ”Cultura Alternativă”, care va contribui, alături de studiile și activitățile de cercetare și culegere de informații propuse de proiect, la formularea unei politici alternative cu privire la Statutul Artistului din România.

Proiectul ”Cultura Alternativă” a fost propus de Asociația Culturală Flower Power și selectat în cadrul Programului Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020, cofinanțat de Uniunea Europeană din Fondul Social European și se bucură de patronajul CNR-UNESCO.

Prima recomandare a UNESCO către Statele Membre, privind îmbunătățirea și susținerea Statutului Artistului, a fost făcută în 1980. În 2015, Convenția pentru Protecția și Promovarea Diversității Culturale solicita din nou Statelor Membre completarea de rapoarte periodice care să conțină informații actualizate privind măsurile și politicile referitoare la condiția artistului.

Raportul analitic realizat în 2015 pe baza sondajului UNESCO, precizează următoarele: ”Recomandarea privind Statutul Artistului rămâne la fel de actuală astăzi, precum era și în 1980. Având în vedere complexitatea și nuanțele multiple ale lumii artistice și natura complicată și alambicată a formelor de guvernare, ar fi indicat să se realizeze module de formare în domeniul la care face referire această recomandare. Atunci când dezvoltă politici care pot atinge problematica de dezvoltare a inițiativelor în acest domeniu, Statele Membre trebuie să colaboreze cu artiștii și cu asociațiile acestora pentru a susține formularea de legi și de politici care să ajute cât mai mult artiștii profesioniști”.

Mai multe informații regăsiți pe site-ul www.statutulartistului.ro

P.S.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pe flouarpauarul vostru sinpe bautorii bautoarele de pisat din misa!!!
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108