REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Asociația Elevilor Constanța a RĂBUFNIT și ACUZĂ lipsa de DISPOZITIVE

Asociația Elevilor Constanța a RĂBUFNIT și ACUZĂ lipsa de DISPOZITIVE

Replica API 6 septembrie 2020 | 22:53 13621

Asociația Elevilor Constanța (AEC), Asociația Elevilor București și Ilfov (AEBI), Asociația Elevilor Maramureș (AEM) și Asociația Vâlceană a Elevilor (AVE) nu admit ca elevii să înceapă școala pe 1 octombrie. Din punctul acestora de vedere, această decizie este una iresponsabilă, întrucât autoritățile nu au asigurat cele necesare pentru niciunul dintre cele trei scenarii.

Vineri, 4 septembrie, Ludovic Orban a declarat că elevii ar putea începe anul școlar în format online, urmând ca la 1 octombrie să se întoarcă și fizic la școală. Această propunere ar veni la sfatul medicilor, care spun că majoritatea covârșitoare se întoarce din concediu chiar în acea perioadă (atât copii, cât și profesori), iar astfel riscul de infectare ar fi mai mare. Asociațiile de elevi nu împărtășesc această opinie, opunându-se vehement din cauza ineficienței de care ar da dovadă această metodă.

Decizia vine după ce asociațiile de elevi au depus o plângere penală pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu pe numele Monicăi Anisie, Ralucăi Turcan și Ludovic Orban, unul dintre lucrurile pe care reprezentanții elevilor l-au folosit argument fiind nerespectarea legii 109/2020. AEC mai menționează faptul că autoritățile nu au pus în aplicare legea, astfel încât elevii și cadrele didactice să beneficieze de un dispozitiv conectat la internet pentru a face posibil procesul de învățare-predare-evaluare la distanță, administrarea defectuoasă rezultând la restricționarea accesului la educație.

De ce este măsura una negativă asupra educației? Pentru că aceasta va afecta peste 900.000 de elevi care nu dispun de un dispozitiv conectat la internet, concret ducând la nerespectarea dreptului constituțional la educație.

Reprezentanții elevilor afirmă că este inacceptabil ca deciziile atât de importante să fie comunicate cu doar 10 zile înaintea reluării cursurilor, după o perioadă lipsită de asumare din partea Guvernului. Toate deciziile luate de decidenți până în momentului de față au fost anunțate cu prea puțin timp înainte, astfel încât să fie bine gândită implementarea acestora.

„Solicităm Premierului României, Ludovic Orban, să revină asupra scenariilor anterior prezentate și să nu modifice deciziile legate de începerea anului școlar peste noapte, decizii ce visează restrângerea accesului la educație pentru elevii din mediile defavorizate” transmit reprezentanții AEC.

„Nu ne putem permite să ratăm încă un an școlar”

“Știți ce ne arată această măsură? Faptul că autoritățile au realizat că școlile nu sunt pregătite și încearcă să tragă de timp, cum altfel decât prin școala online? Problema e că nici pentru acest scenariu nu s-au pregătit deloc. Declarațiile de astăzi ne demonstrează pentru a nu știu câta oară dezinteresul autorităților și că acțiunea noastră de săptămâna trecută prin care am depus plângere penală a fost una întemeiată. Nu ne putem permite să ratăm încă un an școlar. Au avut suficient timp să se pregătească.”- Andreea-Sabina Spătariu, președinte AEC.

D.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pe timp de razboi invatatorii si profesorii se inrolau pe front si scolile se inchideau,copiii ramaneau acasa pana trecea pericolul...Si slava Domului, s-a invatat carte buna in acele vremuri tulburi.
2
3
Presedintii de onoare ai asociatiei nationale a elevilor, premiantii Gigi Becali si Marean Vanghelie sustin neinceperea scolii. Pentru studii nu se vor folosi tablete ci almanahe
7
3
o luna COPII MERG LA SCOALA DEGEABA: Sa nu mai mintim . faceti experienta? Pandemie , covid. Ce castigati cu inceperea scolii? Sa aduca nenorocire copii acasa? Trezirea. Vai mama voastra de inconstienti.
4
4
Asociatia elevilor se pare ca nu este condusa de elevi-elevi ci de persoane smekere!
14
5
Autoritatile sunt compuse din oameni cara urasc scoala,educatia,civilizatia moderna. Autoritatile de fapt nu sprijina populatia ,ci sunt dusmanii populatiei decente si sprijina numai oligarhia conducatoare impreuna cu aliatii din mediul infractional. Asta se vede cu ochuiul liber si stim ca nu avem cum sa credem in autoritati . Puterea face ce-i trece prin locul unde trebuia sa fie creier si nu e. Tinerii elevi sunt contrati inclusiv de alti tineri,la fel de idioti ca si conducatorii patriei. Generatia alfabetizata si pregatita,va emigra .
9
7
Sa ma kk in asociatia voastra, dimineata sa ma kk. Puneti pitorilor mana pe carte, lasati logoreea!!
9
3
Mihai Sorin este un fanfaron incompetent si un hot ordinar. In Constanta dezastrul din educatie este datorat acestui imbecil de inspector dar si colegelor lui transpirate cu miros ce ceapa. Natalia se agits sa fie mai in fata si sa prinda un loc pe canapea. Mihai Sorin esti un deseu resapat. Esti vazut toate colegele tale si de presa ca CEL MAI PROST SI INCOMPETENT angajat al ISJ din toate timpurile. Un imbecil.
4
0
ce va trebuie ba?laptoape i7,tablete de la 1500 roni in suscasa mearga jocurile,toate moca,ptr niste prosti analfabeti???la munca,culegeti via si faceti rost de bani!
5
5
Acest papitzoi numit de PNL dupa ce nevasta-sa a sugerat ca trebuie sa mai plece fraierul din sat ca sa aiba si ea timp liber pentru amant. Un imbecil incompetent preocupat de ciubucuri. Un impostor demagog lipsit in mod total de orice forma de barbatie. O curva masculina care face prostitutie pentru imagine. O rusine pentru tot invatamantul acest taranoi agramat.
0
3
Scoateti poza uratei asteia
7
6
dar cand mergeam in agricultura pana la 1 noiembrie si dupa aia faceam si scoala cum era? aaa astia nu stiu!!!
13
2
Aceasta "asociatie" nu este decat o adunatura de copii manipulati.
27
7
Scoala on line e o idiotenie superba. E o etapa in distrugerea invatamantului in Romania
24
6
De unde ati luat numarul de 900.000 de elevi fara conectare la internet? La tara au telefoane mai performante ca unii la oras.
25
9
In Moldova nici nu a inceput bine scoala si peste 120 de profesori sunt deja pozitivi iar circa 250 se afla in carantina. Online este aproape imposibil sa se predea. Acesti elevi au dreptate. Mai mult, chiar daca tehnic se va rezolva, cati profesori sunt pregatiti sa foloseasca noile tehnologii? Sunt foarte multe necunoscute in aceasta ecuatie...
17
5

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108