REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.3° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
14.3° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

Atac armat la o universitate din Praga, soldat cu morți și răniți. Video

Atac armat la o universitate din Praga, soldat cu morți și răniți. Video

A.F. 21 decembrie 2023 | 17:08 3629

Un atac armat a avut loc joi la Universitatea Charles din Praga, Cehia, relatează BBC. Autoritățile anunță mai mulți morți și răniți. 

Atac armat la o universitate din Praga, soldat cu morti si raniti. VideoStudenţi refugiaţi pe clădire, de frica atacatorului

Incidentul a avut loc la Facultatea de Arte a Universității Charles, situată în Piața Jan Palach. Autoritățile au declarat că întreaga piață și zonele din jur au fost închise.

Atac armat la o universitate din Praga, soldat cu morti si raniti. VideoAtac armat, la Universitatea Charles din Praga

Poliția a îndemnat cetățenii să se îndepărteze de locul incidentului și să rămână în case.

Video:

Autorul atacului este în continuare căutat de polițiști, scrie digi24.ro.

Universitatea Charles este situată în orașul vechi din Praga, la aproximativ 500 de metri de istoricul Pod Charles.

Atac armat la o universitate din Praga, soldat cu morti si raniti. VideoPoliția l-a eliminat pe atacatorul de la școala din Praga, foto: Profimedia

Update:

Atacatorul a fost prins si eliminat, anunță autoritățile.

„Atacatorul a fost eliminat. Întreaga clădire este în prezent evacuată și există mai mulți morți și zeci de răniți”, a anunțat poliția cehă pe rețelele de socializare.

Update 2:

Un profesor de la Facultatea de Arte a Universității Charles din Praga a scris pe rețelele de socializare, în urmă cu câteva minute, că oamenii sunt încă închiși în sălile de curs.

Video:

Update 3:

În urma atacului armat din centrul orașului Praga, premierul ceh Petr Fiala și-a anulat planurile și se întoarce în capitală.

Bohuslav Svoboda, primarul orașului Praga, spune că este „șocat de ceea ce s-a întâmplat la Facultatea de Arte din Praga”, relatează The Guardian.

Pe rețele sociale apar fotografii din timpul atacului. Mai mulți studenți s-au ascuns pe un pervaz al universității, riscând să cadă în gol, să scape de împușcături.

Targ Patience, un britanic-australian care stătea într-un apartament din apropierea universității, a declarat pentru BBC că a auzit „o mulțime de focuri de armă”.

Atac armat la o universitate din Praga, soldat cu morti si raniti. VideoAtac armat, la Universitatea Charles din Praga

„M-am uitat pe balconul meu și am văzut cum a sosit poliția. Câțiva ofițeri se chinuiau să oprească oamenii care se îndreptau spre locul faptei”, a spus el.

Update 4:

Cel puțin 10 oameni au fost uciși în atacul armat din Praga, anunță presa cehă, potrivit The Guardian. 

Serviciile de urgență din Praga au transmis noi informații privind numărul morților și al răniților:

„11 morți, inclusiv atacatorul, 9 răniți grav, 5-6 răniți moderat de grav, alți 10 sunt răniți ușor. Numerele se mai pot schimba”.

Președintele ceh, Petr Pavel, a declarat că este „șocat de evenimentele de la Facultatea de Arte”. Într-o postare pe X, el a transmis: „Aș dori să îmi exprim regretul profund și sincerele mele condoleanțe”. El a mulțumit cetățenilor pentru că au respectat instrucțiunile forțelor de securitate.

Atac armat la o universitate din Praga, soldat cu morti si raniti. VideoAtac armat, la Universitatea Charles din Praga

Update 5:

Cel puțin 15 oameni au fost uciși în atacul armat de la Universitatea Carolină din Praga, a anunțat șeful poliției cehe, potrivit BBC.  Atacatorul era student la facultatea de arte a Universității Charles din Praga, adaugă el.

Jurnalistul BBC Paul Kirby trece în revistă cele mai grave atentate din Cehia din ultimii ani. Despre cel de astăzi, de la Universitatea Carolină din Praga, spune că este cel mai grav atac armat mortal de la independența Cehiei, în urmă cu 30 de ani.

Atac armat la o universitate din Praga, soldat cu morti si raniti. Videostudenți panicați care ies în fugă din universitate

Update 6:

Poliția cehă a revenit asupra bilanțului victimelor în atacul armat de la Universitatea Carolină din Praga și a anunțat, joi seară, că 14 persoane au fost ucise și alte 25 au fost rănite, relatează BBC. 

„În acest moment, pot confirma că au fost 14 victime ale acestei crime oribile și 25 de răniți, dintre care zece grav”, a declarat presei șeful poliției, Martin Vondrasek.

În acest moment, nu e clar dacă atacatorul este trecut în rândul victimelor sau nu.


Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Universitatea se numește Carol,că și podul peste Valtava.Dar,s-au tradus otova din engleza. Vai de voi...și de noi...
1
0
nu dar se invata de pe net tipul era obsedat de ucigasi in serie si au fost astfel de atentate in trecut unul destul de cunoscut in america identic numai ca ala nu a avut arma automata ci pusca in anii 60 dar si altele; la noi la revolutie mediatizata in toata lumea la vremea ei s-a tras tot de pe acoperisuri nu ducea lipsa de exemple
1
0
Folosirea unei arme de tip militar precum si alegerea unui loc de tragere pentru a acoperi intraga zona cu foc...se invata asa ceva la Facultatea de Arte !!!???
2
0
Atacatorul era gunoi islamist...sau asta nu era important de precizat in articol?
8
3
O sa fie in redactia r*****a cand o sa intre bosche tarul liviu claxon, atentat biologic cu miros de hoit
3
1
in cehia la 11 milioane de locuitori sunt 1 milion de arme de foc legale poate ca era de asteptat sa o ia unul razna la un moment dat interesant e ca a avut o pusca semiautomata cu luneta si magazie mare de unde dracu o fi luat-o ca nu vezi asa ceva decat in armate si filme
5
4

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468