REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

ATAC CRIMINAL. Ambasadorul Rusiei la Ankara, ÎMPUŞCAT de un ofiţer de poliţie turc

ATAC CRIMINAL. Ambasadorul Rusiei la Ankara, ÎMPUŞCAT de un ofiţer de poliţie turc

Replica API 20 decembrie 2016 | 00:10 296

Incident în ajunul consultărilor cu privire la Siria

Incident în ajunul consultărilor cu privire la Siria

Andrei Karlov

Incident şocant în Turcia: ambasadorul Rusiei la Ankara, Andrei Karlov, a fost împuşcat! Diplomatul a decedat urmare a rănilor suferite. El a fost împuşcat de un individ înarmat în timp ce ţinea un discurs la deschiderea unei expoziţii de fotografie în Ankara, transmit Anadolu şi Reuters. Atacatorul a fost împuşcat de către forţele de ordine turce. Incidentul are loc în ajunul vizitei ministrului de externe al Turciei, Mevlut Cavusoglu, la Moscova, pentru consultări cu omologii săi rus şi iranian cu privire la Siria.

Karlov a fost împuşcat în spate de un individ înarmat care a strigat, imediat după crimă: „Allah e mare! Nu uitați de Siria, nu uitați de Aleppo!”. Atacul nu a fost încă revendicat, dar militanți ai grupării Statul Islamic sunt activi în Turcia și au organizat mai multe atentate teroriste. O fotografie postată pe Twitter arăta un bărbat îmbrăcat în costum negru, cu un pistol în mână, în fața unui podium. Patru persoane, inclusiv ambasadorul, erau rănite și căzuseră la pământ. Atât Moscova cât și Ankara sunt implicate în conflictul sirian, iar Turcia este gazda a peste un milion de refugiați sirieni. Guvernul de la Ankara este un suporter al opoziției siriene, în timp ce Kremlinul îl susține pe președintele sirian Bashar al-Assad. Situația a fost și mai tensionată în ultimele săptămâni când forțele siriene, cu ajutorul armatei ruse, au bombardat estul orașului Alep, ceea ce a dus la o criză umanitară de proporții, notează agerpres.ro.

Forțele de securitate turce au anunțat că bărbatul care l-a împuşcat pe ambasador era ofițer de poliție și lucra în Ankara. Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, l-a sunat pe omologul său rus, Vladimir Putin, pentru a-l informa asupra atacului care l-a costat viața pe ambasadorul rus la Ankara, a indicat purtătorul de cuvânt al șefului statului turc, conform agerpres.ro. De cealaltă parte, Rusia califică uciderea ambasadorului rus la Ankara, Andrei Karlov, drept atac terorist și chiar de astăzi (luni) va ridica problema la Consiliul de Securitate al ONU, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova, informează agenţia TASS.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108