REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.3° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
14.3° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

Atacul terorist din Franța nu-l sperie pe Romeo Rezeanu. Acesta locuiește într-un orășel din sud

Atacul terorist din Franța nu-l sperie pe Romeo Rezeanu. Acesta locuiește într-un orășel din sud

Virgil STOIAN 18 octombrie 2023 | 00:00 1663

Nu mai este o noutate că fostul consilier local PNL Romeo Rezeanu a părăsit România pentru Franța. Rezeanu locuiește într-un orășel din sud, așa că atentatele din Franța nu-l îngrijorează atât de mult încât să ia în calcul o revenire în țară. Își continuă activitatea în medicină și, chiar dacă e plecat de mulți ani din țară, nu a putut sta departe de politică, se pune la curent cu noutățile de la nivel local. 

Atacul terorist din Franta nu-l sperie pe Romeo Rezeanu. Acesta locuieste intr-un orasel din sudRomeo Rezeanu

Romeo Rezeanu locuiește de câțiva ani în orașul Romainville, din sudul Franței, unde practică în continuare stomatologia. Acesta consideră că ultimele atentate sunt din cauza emigranților: „Eu sunt în sudul Franței și aici e liniște. În orașele mari din Europa sunt probleme, la Bruxelles - și este din cauză că au încercat să asimileze câteva milioane de emigranți care nu s-au putut integra și din această cauză probabil că sunt conflictele.

Atacul terorist din Franta nu-l sperie pe Romeo Rezeanu. Acesta locuieste intr-un orasel din sudRomeo Rezeanu

Fostul consilier local PNL a vorbit și despre politică și spune că în tabloul partidelor AUR nu are ce căuta:„Pentru mine partidul AUR e partidul de la galerie, alcătuit din toți terchea-berchea. Cei de la AUR mi se par cei mai oportuniști posibil și să candidezi din partea lor mi se pare cel mai rău lucru.

Revenind la probleme din Franța, reamintim aceasta se află în fața unei atrocități, după ce un profesor de limbă franceză a fost asasinat de un fost elev, la Arras, în nordul Franței. Atacatorul, un tânăr de 20 de ani, se afla în vizorul autorităților după ce se radicalizase în islamism și era “fișat S” de serviciile de securitate. Practic, acesta era suspectat că ar putea săvârși acte teroriste, că ar putea să pună în practică un astfel de gest. Atentatul islamist s-a soldat cu 3 răniți și a provocat o undă de șoc în rândul corpului profesoral, în contextul în care, iată, se fac exact 3 ani de când un alt profesor, Samuel Paty a fost asasinat de un radicalizat islamist. Atacul de vineri, săvârșit de un tânăr rus radicalizat în islamism, a fost catalogat de președintele Emmanuel Macron drept „terorism islamist“.

Atacul terorist din Franta nu-l sperie pe Romeo Rezeanu. Acesta locuieste intr-un orasel din sud

De altfel, ministerul Afacerilor Externe a informat sâmbătă cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Republica Franceză că autorităţile franceze au decis ridicarea nivelului de alertă la gradul cel mai înalt - „urgenţă atentat“, pe întreg teritoriul francez, în urma atacului terorist care a avut loc în data de 13 octombrie 2023 în liceul din oraşul Arras, departamentul Pas-de-Calais, soldat cu decesul unui profesor şi rănirea gravă a altor două persoane.

Ministerul Afacerilor Externe informează sâmbătă cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Republica Franceză că autorităţile franceze au decis ridicarea nivelului de alertă la gradul cel mai înalt - „urgenţă atentat", pe întreg teritoriul francez, în urma atacului terorist care a avut loc în data de 13 octombrie 2023 într-un liceu din oraşul Arras, departament Pas-de-Calais, soldat cu decesul unui profesor şi rănirea gravă a altor două persoane.

Citește mai mult la: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/mae-avertizeaza-romanii-care-merg-in-franta-nivelul-de-alerta-a-fost-ridicat-la-gradul-cel-mai-inalt-urgenta-atentat-2542391

Informaţiile publicate pe site-ul Digi24.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu te mai baga in seama ,ca esti praf!
2
0
Ce ne doare de el...
3
1
Dintzarule, repara ti dantura, ca vorbeste gura fara tine !!!
3
3

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468