REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Atenție, constănțeni! Gripa aviară închide târgurile de animale din județ

Atenție, constănțeni! Gripa aviară închide târgurile de animale din județ

Replica API 8 decembrie 2016 | 01:14 379

Urmare a notificării nr. 17060/05.12.2016 primite de către Instituția Prefectului–Județul Constanța din partea Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Constanța privind confirmarea unui nou focar de Influența Aviară (Gripa aviară) tip H5N8 la un cadavru de cormorant în Dana 12 a Portului Constanța, începând cu data de 28.11.2016 a fost activat Centrul Local de combatere a Bolilor la animale la nivel județean. Măsurile stabilite de către DSVSA conform Planului de măsuri care se impun pentru controlul Influenței aviare pe teritoriul județului se mențin în continuare pe raza localităților Constanța, Palazu Mare, Mamaia, Lazu, Agigea și Cumpăna, aceasta fiind zona de supraveghere de 10 km din jurul focarului. Menționăm dintre acestea cele mai importante măsuri:

-în cazul identificării păsărilor moarte, sălbatice sau domestice, se va contacta în regim de urgență medicul veterinar de liberă practică sau DSVSA Constanța în vederea efectuării examenului de laborator;

-INTERZICEREA (restricții) de mișcare din sau în afara exploatațiilor fără aprobarea autorității competente, respectiv DSVSA Constanța;

-interzicerea târgurilor, piețelor și expozițiilor;

-interzicerea ieșirii și intrării de păsări din exploatație fără aprobarea autorității locale;

-toate cazurile de îmbolnăvire la om cu manifestări respiratorii se anunță medicului uman de familie, având în vedere că boala se poate transmite la om.

Toate indicațiile medicului uman de familie și ale medicului veterinar de liberă practică se respectă necondiționat. Instituția Prefectului a transmis o înștiințare către primăriile vizate pentru luarea măsurilor stabilite pentru controlul influenței aviare și a informat Ministerul Afacerilor Interne asupra activării Centrului Local de combatere a Bolilor la animale.

În continuare DSVSA Constanța va notifica Instituția Prefectului asupra oricărei modificări a situației existente privind evoluției acestei boli pe teritoriul județului nostru.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108