REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Atenţie, constănţeni! Iată cum FALSIFICA un poliţist local procesele verbale!

Atenţie, constănţeni! Iată cum FALSIFICA un poliţist local procesele verbale!

Replica API 20 mai 2016 | 00:07 436

Dosar instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia

Dosar instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia

Mare atenţie, constănţeni! Un poliţist local din Medgidia a făcut-o lată. Acesta a falsificat două procese verbale, trecând datele unei femei ce fusese sancţionată în trecut pentru comerţ stradal ilicit. În plus, acesta şi-a asumat şi rolul de martor asistent, semnând în locul lui. Recent, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia au terminat cercetările, Sorin Stelian Zachis fiind trimis în judecată pentru fals intelectual.

Sorin Stelian Zachis, poliţist local din Medgidia, a intrat în atenţia oamenilor legii de mai multă vreme, fiind cercetat penal. Pe 15.12.2015, Judecătoria Medgidia a decis: „admite cererea de redeschidere a urmăririi penale faţă de inculpatul Zachis Sorin Stelian, în dosarul nr. 2804/P/2015 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia. Definitivă”, iar procurorii au trecut la treabă. Ulterior, pe 17 mai 2016, cercetările au ajuns la final, dosarul fiind înregistrat la instanţa din localitate. Zachis este acuzat de fals intelectual. Potrivit procurorului de caz, acesta a falisificat două procese verbale de contravenţie. Mai exact, a atestat în fals, în cuprinsul proceslor verbale, câteva menţiuni privitoare la un martor asistent, după care a semnat în locul lui, fiind vorba despre două infracţiuni de fals intelectual în concurs cu două infracţiuni de fals material în înscrisuri oficiale. Este vorba despre faptul că poliţistul local a sancţionat o femeie din municipiul Medgidia, Daniela Iuliana S., pentru comerţ stradal. Se pare că poliţistul local nu o prinsese în plină acţiune - cum s-ar zice, nu o identificase, dar, cum avea datele ei dintr-un alt context, a întocmit procesele verbale. Ideea este că acesta a atestat menţiuni mincinoase, prima cu privire la constatarea faptei şi alta cu privire la martorul asistent, care nu a existat, şi a semnat în locul lui. Potrivit art. 321 din Noul Cod Penal, falsificarea unui înscris oficial cu prilejul întocmirii acestuia, de către un funcţionar public aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, prin atestarea unor fapte sau împrejurări necorespunzătoare adevărului ori prin omisiunea cu ştiinţă de a insera unele date sau împrejurări, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani. Tentativa se pedepseşte. De asemenea, potrivit art. 320, falsificarea unui înscris oficial, prin contrafacerea scrierii ori a subscrierii sau prin alterarea lui în orice mod, de natură să producă consecinţe juridice, se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani. Falsul săvârşit de un funcţionar public în exerciţiul atribuţiilor de serviciu, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ștergeți postările care mă incrimineaza și mă denigrează faptele sau prescris am fost reabilitat am cazierul curat deranjează pe cineva? De ce nu dispar articolele despre mine? Sunt vechi de 5 ani .
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108