REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.3° ConstanÈ›a Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
14.3° ConstanÈ›a Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

Atenție la comisioanele percepute de aparatele SelfPay! Video

Atenție la comisioanele percepute de aparatele SelfPay! Video

Marieta STEFAN 16 septembrie 2023 | 00:00 4305

Cei care vor să-È™i plătească facturile prin intermediul aparatelor SelfPay trebuie să fie foarte atenÈ›i la termenii È™i condiÈ›iile în care fac această plată. Vânzătoarele din magazinele unde sunt amplasate È™tiu că se percepe un comision de trei lei È™i informează consumatorii în acest sens. Numai că acesta variază în funcÈ›ie de suma plătită È™i, deÈ™i este afiÈ™at pe ecran acest lucru, nu prea este băgat în seamă de cel care plăteÈ™te. 

Atentie la comisioanele percepute de aparatele SelfPay!  Video
Aproape în fiecare cartier din ConstanÈ›a, de obicei în magazinele mari sau universale, sunt montate aparate SelfPay. Dacă ar fi să traducem denumirea, acest lucru înseamnă plată pe care o faci singur. Cel care vrea să plătească o factură o poate face singur, fără să mai apeleze la serviciile Paypoint.

Evident, cum nimic nu e gratis, nici utilizarea acestui serviciu nu este! Dacă întrebăm vânzătoarele magazinelor care găzduiesc aceste aparate despre comisioane, acestea ne spun că se percepe un comision de 3 lei. Teoretic.Practic, acesta fluctuează în funcÈ›ie de suma plătită. O femeie din ConstanÈ›a care a mers la Self Pay să plătească o factură cu o valoare mai mare la energie electrică s-a trezit că are de plătit în plus, nu 3 lei, cât È™tia că e comisionul, ci 26,84 lei.

„Valoarea facturii era de peste 4500 de lei È™i am întrebat vânzătoarea dacă folosesc aparatul SelfPay ce comision îmi va percepe. Mi-a spus că 3 lei, dar comisionul a fost de fapt 26,84 de lei. Am sunat la firma respectivă È™i mi s-a spus că acest comision diferă începând cu suma de 600 de lei”, ne-a declarat femeia.

Atentie la comisioanele percepute de aparatele SelfPay!  Video

Adevărul este că pe ecranul aparatului apare în dreptul termenilor È™i condiÈ›iilor comisionul perceput în funcÈ›ie de sumă, dar majoritatea nu se uită È™i apasă pe butoane în continuare. Mai ales că au în minte faptul că trebuie să plătească doar trei lei.

În dreptul aparatelor nu este afiÈ™at comisionul

În dreptul aparatelor nu este afiÈ™at nicăieri faptul că acest comision variază, cu toate că această informaÈ›ie ar trebui să fie la vedere, pentru ca fiecare consumator să poată să aleagă dacă e dispus să-l plătească sau nu. În plus, vânzătoarele nu sunt informate asupra acestui fapt È™i dezinformează clienÈ›ii la rândul lor, în necunoÈ™tință de cauză, aceÈ™tia fiind convinÈ™i că trebuie să plătească doar trei lei.

De aceea, atragem atenÈ›ia, în special persoanelor în vârstă, să fie mai atente È™i să citească, fără să se grăbească, termenii È™i condiÈ›iile nu numai când este vorba să plătească ceva, dar È™i la încheierea unui contract sau achiziÈ›ionarea unui produs. AceleaÈ™i sfaturi le transmit populaÈ›iei reprezentanÈ›ii Comisariatului JudeÈ›ean pentru ProtecÈ›ia PopulaÈ›iei (C.J.P.C.) ConstanÈ›a. „Sfătuim populaÈ›ia să fie foarte atenÈ›i la termeni È™i condiÈ›ii când achiziÈ›ionează un produs online sau oricare tip se servicii de acest gen”, au declarat pentru Replica, reprezentanÈ›ii  C.J.P.C. ConstanÈ›a.

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Folosirea exclusiva a platilor cu cardul,inseamna nu numai insclavizarea cetatenilor fata de banci,ci efectiv la libertate in sine. Cateva grupuri de interese vor sa controleze populatia. Bazandu-se pe numarul mare de tembeli usor de influentat si agresivi ,se forteaza eliminarea banilor fizici. Pe langa alte bazaconii,acest lucru va fi la fel de rau ca suprevegherea de securitate a telefoanelor si folosirea turnatorilor impotriva celor ce doresc libertate si democratie. Se baga minciuna cu binele sau modernitatea,insa e vorba doar de control ,de multa ticalosie. Populimea idioata ,manata si de jigodiile zise ,,influenceri'', se supune si tace ,lasa sa se voteze rahaturile astea compuse parca de consilierii lui Hitler.
3
12
Exact! Dupa ce ca esti sarac, comisionul' te va face si mai sarac. Asa vei vota PSD pentru doi mici.
1
9
deci de asta vreti sa faceti obligatoriu peste tot plata cu cardul. sa ne jefuiti cu comisioanele voastre, sa ajungem sa platim dublu pentru orice, -va-n gura de hoti
5
11

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468