REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Atenţie la poşete şi la buzunare: puteţi deveni victimele hoţilor oricând!

Atenţie la poşete şi la buzunare: puteţi deveni victimele hoţilor oricând!

Replica API 23 februarie 2015 | 21:10 293

Minoră dispărută din Centrul de Zi şi de Noapte, prinsă în flagrant

Minoră dispărută din Centrul de Zi şi de Noapte, prinsă în flagrant

Atenţie la poşete, buzunare şi portmonee, atunci când mergeţi la cumpărături sau călătoriţi cu mijloacele de transport în comun. Hoţii pot acţiona în orice zonă, la orice oră, profitând mai ales de locurile aglomerate. Obiectele de mare valoare sau banii se vor afla întotdeauna în atenţia infractorilor care recurg la modalităţi dintre cele mai ingenioase pentru a şi le însuşi. Orice verigă slabă în modul de păstrare al acestora va fi speculată în folosul unei activităţi infracţionale.

O minoră dispărută din Centrul de Zi şi de Noapte din Constanţa a fost prinsă în timp ce sustrăgea o poşetă dintr-un coş de cumpărături. Astfel, poliţiştii Secţiei 2 o cercetează acum în stare de libertate. Fata de numai 15 ani a fost găsită în incinta unui magazin dintr-un centru comercial din municipiu. Înainte de a fi prinsă, minora a profitat de neatenţia unei femei şi i-a furat geanta. “Aceasta a fost prinsă de către agenţii de pază şi predată poliţiştilor sâmbătă, 21 februarie, ora 19.00, care în urma verificărilor efectuate au identificat-o ca fiind A.S., stabilind totodată că aceasta este urmarită naţional din 08.01.2015, fiind plecată în mod voluntar din Adăpostul de Zi şi de Noapte pentru Copiii Străzii din Constanţa. Minora a fost reintrodusă în Centru, fiind solicitată revocarea urmăririi”, au precizat oamenii legii. Cazul nu este singular. Un bărbat a profitat de alomeraţia dintr-un autobuz RATC şi de neatenţia călătorilor şi a furat bani din poşeta unei femei, în doar câteva zeci de secunde. Ulterior, hoţul a fost prins chiar de fiul păgubitei. “La data de 20.02.2015, ora 13.20, poliţiştii Sectiei 1 au fost sesizaţi de către un tânăr de 23 ani, din Constanta, cu privire la faptul că, în timp ce călătorea cu autobuzul 42, între staţiile Liceul Tomis şi Piaţa Tomis III a surprins un bărbat, care i-a sustras mamei sale în vârstă de 58 ani, din geanta pe care o purta pe umăr, suma de 50 lei, iar o alta bancnotă de 50 lei era aruncată pe podeaua autobuzului. Poliţiştii s-au deplasat operativ la faţa locului, preluându-l pe cel bănuit de comiterea furtului şi identificându-l ca fiind Tasim M., de 47 ani, din Constanţa”, au declarat anchetatorii. Cercetările au fost preluate de către poliţiştii Biroul Investigaţii Criminale, din cadrul Poliţiei Municipiului Constanţa, care au administrat probatoriul şi au dispus măsura reţinerii pentru 24 ore faţă de cel în cauză, uleterior fiind prezentat Parchetului şi Judecătoriei Constanţa cu propunere de arestare preventivă. Pentru ca locuitorii Constanţei să nu cadă victime infractorilor, poliţiştii îi sfătuiesc să nu-şi lase geanta, portmoneele sau haina la întâmplare în resturante, mijloace de transpartot sau în coşul de cumpărături şi să aibă asupra lor doar sumele de bani de care cred că au nevoie atunci când ies în oraş.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108