REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Atenţie, şoferi, pe unde vă aruncaţi mucurile de ţigară! Poliţia Locală stă la pândă

Atenţie, şoferi, pe unde vă aruncaţi mucurile de ţigară! Poliţia Locală stă la pândă

Replica API 25 august 2012 | 00:00 171

Amenzi usturătoare

Amenzi usturătoare

Cu siguranţă străzile din Constanţa sunt confundate, de multe ori, cu o groapă de gunoi, astfel încât, tot mai mulţi participanţi la traficul rutier aleg să-şi cureţe maşina de diferite resturi de alimente sau să-şi golească scrumierele în plină stradă, chiar din mers. Însă, mare atenţie! Poliţia Locală stă cu ochii-n patru pentru a aplica sancţiuni în acest sens, cuprinse între 400 şi 1.000 de lei.

Participanţii la traficul rutier din Constanţa ar trebui să se gândească de două ori înainte de a lua decizia să-şi arunce mucurile de ţigară la întâmplare. În aceeaşi situaţie intră toate gunoaiele, pe care şoferii nu se sfiesc să le azvârle afară din propriile autoturisme, fie în mers, fie în timp ce se află la semafor. Chiar dacă actul în sine ţine de educaţie, de cei şapte ani de acasă şi, nu în ultimul rând, de respectul de sine, tot mai mulţi şoferi recurg la astfel de gesturi, neştiind, că o amendă se poate ivi în orice moment. "Din păcate observăm tot mai multe astfel de cazuri, spre exemplu, la un singur semafor, sunt vreo 4 - 5 care sigur aruncă mucurile de ţigară pe geam afară. Tot mai mulţi cetăţeni se dovedesc a fi certaţi cu curăţenia şi consideră că drumul este coşul lor de gunoi. Aplicăm sancţiuni în acest sens, însă nu în măsura în care se şi comit abaterile", a declarat, pentru "Replica", Daniel Bratu, şeful Piliţiei Locale Constanţa. Dacă poliţiştii ar fi în număr mai mare, amenzile ar curge lanţ din acest punct de vedere, însă, cum situaţia nu este prea roz la capitolul angajaţi, situaţia a scăpat puţin de sub control. "Suntem puţini, 24 de oameni în total, împărţiţi pe ture, nu rămân decât 6 într-un echipaj. Ne străduim să facem faţă, însă nu reuşim să aplicăm atâtea sancţiuni câte ar fi trebuit", a mai spus Bratu. Potrivit acestuia, educaţia cetăţenilor face şi ea parte din relatarea de faţă, fiind foarte important ca omul să înţeleagă. "Poate nu de fiecare dată aplicăm sancţiuni, mai şi explicăm şoferilor că ceea ce fac nu este tocmai în regulă. Dacă putem să ne aducem aportul la educarea conducătorilor auto, tot consider că este un câştig", a conchis Daniel Bratu. În plus, au fost sesizate şi cazuri în care paharele de cafea sau dozele de băuturi răcoritoare zburau din maşinile aflate în trafic, motiv pentru care Poliţia Locală este cu ochii în patru, iar amenzile sunt cuprinse între 400 - 1.000 de lei, cu posibilitatea achitării a jumătatea din ea într-un interval de 48 de ore. Menţionăm că pe luna iulie au fost aplicate 4 sancţiuni în acest sens.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108