REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.3° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
14.3° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

Au găsit un portofel plin cu bani, l-au golit și l-au aruncat pe geamul mașinii. Video

Au găsit un portofel plin cu bani, l-au golit și l-au aruncat pe geamul mașinii. Video

Victor ROTARU 29 decembrie 2023 | 00:00 4911

Banii reprezintă o tentație foarte mare, iar cei care găsesc sume consistente sau bunuri de valoare stau puțin pe gânduri atunci când vine vorba de a restitui lucrurile găsite. Astfel, miercuri, 27 decembrie, un bărbat care și-a pierdut portofelul pe stradă a avut norocul ca toate cele întâmplate să fie surprinse pe camerele de supraveghere din zonă, găsindu-și, astfel, portofelul fără cei 7.500 de lei pe care îi avea în el. 

Au gasit un portofel plin cu bani, l-au golit si l-au aruncat pe geamul masinii. Videoimagini surprinse de pe camerele de supraveghere

Se spune că în perioada sărbătorilor oamenii trebuie să fie mai buni, încercând să suplinească cele rele făcute pe tot parcursul întregului an. Cum în orice pădure există și uscături, miercuri, 27 decembrie a.c., un bărbat din Constanța și-a pierdut portofelul, rămânând fără suma de 7.500 de lei pe care o avea în acesta. Norocul constănțeanului a fost că în împrejurimi existau camere de supraveghere, iar în urma analizei imaginilor, se observă clar cum, după ce un șofer a găsit portofelul, alături de pasagera cu care se afla în mașină, au sustras banii din el, aruncându-l pe geam şi continuându-și drumul fără probleme. Contactat pentru un punct de vedere, păgubitul a declarat că din portofel i-a fost sustrasă suma de 7.500 de lei și că a depus plângere la poliție, urmând să se desfășoare o anchetă în acest caz. 

Au gasit un portofel plin cu bani, l-au golit si l-au aruncat pe geamul masinii. Videoimagini surprinse de pe camerele de supraveghere

Ce spune legea despre însușirea unui bun găsit

Art. 243 din Codul Penal spune că însuşirea bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor se pedepseşte.

„Fapta de a nu preda în termen de 10 zile un bun găsit autorităţilor sau celui care l-a pierdut sau de a dispune de acel bun ca de al său se pedepseşte cu închisoare de la o lună la trei luni sau cu amendă. Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi însuşirea pe nedrept a unui bun mobil ce aparţine altuia, ajuns din eroare sau în mod fortuit în posesia făptuitorului, sau nepredarea acestuia în termen de 10 zile din momentul în care a cunoscut că bunul nu îi aparţine. Împăcarea înlătură răspunderea penală”, scrie în Noul Cod Penal.

Ce trebuie să faci dacă găsești un portofel pe stradă

În cazul în care ai găsit un portofel și vrei să-l întorci proprietarului, cea mai simplă opțiune este să predai la prima secție de poliție, tot ce ai găsit, dar intact. Desigur, mai poți căuta singur proprietarul, ca să-i înapoiezi personal lucrul pierdut. Însă, această opțiune îți poate fura din timp și aduce cu sine anumite riscuri. Astfel, dacă nu ai timp ca să găsești rapid proprietarul, este mult mai bine să ceri ajutorul polițiștilor. 

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Rotarule, ce fumezi? "Cum în orice pădure există și uscături, miercuri, 27 decembrie a.c., un bărbat din Constanța și-a pierdut portofelul, rămânând fără suma de 7.500 de lei pe care o avea în acesta." Esti pamant de flori...
2
0
Mi-am recăpătat soțul cu ajutorul doctorului Ogaga Kunta cu vraja sa magică. Soțul meu înapoi implorându-mi iertare. îl contactați la această adresă de e-mail: (ogagakunta@gmail.com) Dacă doriți să vă recuperați fostul sau soțul înșelat.
0
5
Mi-am recăpătat soțul cu ajutorul doctorului Ogaga Kunta cu vraja sa magică. Soțul meu înapoi implorându-mi iertare. îl contactați la această adresă de e-mail: (ogagakunta@gmail.com) Dacă doriți să vă recuperați fostul sau soțul înșelat.
1
3
Ptr Geo: ptr tine,ca OM ,a contat,ai facut o fapta buna,dar cretinu' ala trebuia sa alerge peste tot sa-si faca actele din nou......un nesimtit.si eu am gasit,l-am dus la politie,am facut proces verbal,politistul facuse inventarul,dar "uitase" ca era si 100$ acolo,i-am adus aminte,s-a uitat lung la mine ,da' n-a avut ce sa mai faca si a scris si suta......am plecat,in urma mea a venit si pagubita,s-a gindit ca poate e la politie...l-a recuperat...m-a sunat si a multumit.....mai sint si oameni cu bun simt!
14
0
Cu ceva ani in urma am gasit un portofel cu bani si acte pe str Tulcica in fata la fostul SPIT , ca un bun cetatean l-am cautat pe respectivul in cartea de telefon Pagini Aurii (inca exista la acea vreme) a raspuns fiul acestuia care a spus ca locuiesc in faleza nord si ca tatal lui este la munca dar il suna sa-i spuna , intr-un final am stabilit sa ne intalnim totin fata la spit pt ai inmana portofelul , acesta a venit , era aceiasi persoana cu cea din CI , era f nervos a luat portofelul a intrebat daca mai sunt banii in portofel , i-am spus ca da , la luat si a plecat fara ca macar sa zica un multumesc , intreb si eu asa retoric , acest individ a meritat gestul pe care l-am facut ? eu l-am indentificat si mi-am rupt din timpul meu sa-l astept sa-i dau inapoi bunul pierdut .
23
0
nu umblati cu asa gramada de bani in portofel se umfla se ingreuneaza si il pierzi repede cei carel gasesc nu le trebue portofelul au nevoie de bani puteau sa arunce banii si sa si opreasca portofelul era o solutie cinstita
8
3
Șoldovenii de iași nu știau ca pe la noi sunt camere de filmat
14
1
Trebuia sa ii bage la pariuri sa ii dubleze
11
4
Plm, mașină de IS, moldoveni cu limba lată, ce naiba să le ceri.
24
6
daca ne ajuta Dumnezeu sa gasim un portofel plin cu bani, mergem undeva si-i numaram, ca sa vedem cat ne-a adus norocu.
26
4
Dacă găsiți un portofel sunați la doi doi doi doi aruncă polița portofelul la gunoi și banii se împart în doi g****i
25
6
Ei ar fi trebuit să arunce banii și să păstreze portofelul.Asa se face.Si amenda e mai mică.
9
2
Foame mare la “malul” marii:)) femeie fomiste , pestisori cu foamea in sange… scursurile societatii! Made in Constanta,Mangalia :))
17
3
m*******n de Iasi zici si tragi apa
11
1
facatura, pica din cer acel portofel
8
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468