REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.3° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
14.3° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

Au venit la mare de 1 mai și au intrat direct pe plajă, că-i parcarea mare

Au venit la mare de 1 mai și au intrat direct pe plajă, că-i parcarea mare

Ana Maria LIPAN 2 mai 2023 | 00:00 2456

În minivacanța de Ziua Muncii, Constanța s-a umplut de turiști veniți din toate colțurile țării, dar și de peste granițe. Românii s-au confruntat însă cu câteva probleme ce au ajuns să caracterizeze orașul, precum insuficiența locurilor de parcare, dar și traficul îngreunat de lucrările de reabilitare. Aglomerația nu a făcut decât să înrăutățească aceste aspecte, însă printre șoferii cu nervii întinși la maxim se numără și câțiva aventurieri, care au găsit soluții rapide, dar nu și legale. Luni, 1 mai a.c., pe plaja din cartierul Santa Maria Bay stăteau alineate mai multe autoturisme, deși zona este împânzită de pancarte montate de Administrația Națională “Apele Române”, care atenționează publicul că accesul auto este interzis.

Au venit la mare de 1 mai si au intrat direct pe plaja, ca-i parcarea mare
În ultimele zile, Constanța a fost luată de asalt de turiștii, care au profitat de mini-vacanța de 1 mai pentru a petrece câteva zile de relaxare pe litoral. Aglomerația create de venirea acestora a accentual problemele sesizate de sutele de șoferi constănțeni, ce se confruntă zilnic cu insuficiența locurilor de parcare și cu traficul îngreunat în anumite zone de lucrările de reabilitare, care au împânzit întregul municipiu. Câțiva dintre petrecăreții veniți în vacanță au luat însă problema în propriile mâini și au găsit de unii singuri soluții mai rapide, dar nu și legale.

Au venit la mare de 1 mai si au intrat direct pe plaja, ca-i parcarea mare
Luni, 1 mai a.c., mai multe mașini puteau fi zărite pe plaja din cartierul Santa Maria Bay, departe de haosul de pe străzile din zonă. Mașinile zăceau pe nisip, la doar câțiva metri de buza apei, deși în apropiere se aflau două pancarte montate de Administrația Națională “Apele Române”, care specificat că accesul auto este interzis.

Au venit la mare de 1 mai si au intrat direct pe plaja, ca-i parcarea mare
Precizăm faptul că în apropiere există o altă pancartă adițională unui semn rutier, care atenționează șoferii că accesul este permis autovehiculelor destinate aprovizionării, însă pe plajă existau doar autoturisme, iar terasele și beach-barurile nu au fost încă deschise.

Au venit la mare de 1 mai si au intrat direct pe plaja, ca-i parcarea mare

Și pe plaja din Mamaia au găsit aceeași situație.

Au venit la mare de 1 mai si au intrat direct pe plaja, ca-i parcarea mare

 

Reamintim faptul că, potrivit legii, pe plajele litoralului românesc, utilizate în scop turistic, se interzice accesul, circulaţia sau staționarea vehiculelor, cu excepția celor care asigură intervenții operative şi a utilajelor de întreţinere a plajelor.

Au venit la mare de 1 mai si au intrat direct pe plaja, ca-i parcarea mare

De asemenea, este interzis, conform OUG nr 19/2006 privind utilizarea plajei Mării Negre şi controlul activităţilor desfăşurate pe plajă, accesul persoanelor însoţite de animale, cu excepţia câinilor din dotarea Ministerului Administraţiei şi Internelor şi a câinilor utilitari care însoţesc personele cu dizabilităţi. Aceste fapte, comise de persoane fizice sau juridice, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 10.000 de lei şi 20.000 de lei.

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cat de idiot sa fii sa intri cu masina pe plaja la 3 papuci sau la reyna. iti distrugi masina.
2
0
Camera Deputaţilor este for decizional în cazul acestui proiect de lege care a fost adoptat de Senat.
0
0
Potrivit legii, accesul persoanelor fizice însoţite de animale de companie pe plajele litoralului Mării Negre utilizate în scop turistic este permis oricând în afara sezonului estival. Pe durata sezonului estival, accesul persoanelor fizice însoţite de animale de companie, pe plajele litoralului Mării Negre utilizate în scop turistic, este permis numai cu acordul operatorilor de plaje, cu condiţia ca animalele de companie să fie ţinute în zgardă sau ham şi lesă.
0
1
Posesorii de animale de companie au obligaţia de a deţine asupra lor pungi pentru strângerea dejecţiilor produse de acestea, de a c*răţa zona respectivă şi de a le arunca la gunoi, mai prevede proiectul. Indiferent de perioada din an, pe plajele litoralului Mării Negre utilizate în scop turistic este permis accesul câinilor utilitari aparţinând persoanelor cu dizabilităţi. Prin excepţie de la prevederile proiectului, pe durata sezonului estival, accesul câinilor din dotarea Ministerului Afacerilor Interne şi al câinilor utilitari aparţinând persoanelor cu dizabilităţi, pe plajele litoralului Mării Negre utilizate în scop turistic, este permis fără acordul operatorilor de plaje.
0
1
Aveti toate numerele de inmatriculare aferente masinilor ghertoilor care au parcat ca vitele! Dati-le amenzi usturatoare si gata!
10
0
mars in plm cu legea plmele....in alte tari care sint civilizate,nu ca la noi,ai voie cu ciinele si in magazin,nu mai spun de altceva....ne-am gasit noi cu mot....cit despre masini.....asta da,e ciobanie,taranie....fara sa am ceva cu ciobanu' si taranu' care e cinstit!
8
8

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468