REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Autobuzele din Constanţa, luate la control de angajaţii RATC şi poliţiştii locali: călătorii au devenit agresivi! - video!

Autobuzele din Constanţa, luate la control de angajaţii RATC şi poliţiştii locali: călătorii au devenit agresivi! - video!

Replica API 8 august 2013 | 00:00 261

Ca la uşa cortului

Ca la uşa cortului

Ziua de joi, 8 august, a început în forţă pentru poliţiştii locali şi pentru angajaţii RATC. Aceştia au luat autobuzele la control, pentru a verifica călătorii, dacă folosesc bilet de transport. Puţini au fost cei care şi-au recunoscut vina, cei mai mulţi dintre ei recurgând la violenţă. O femeie chiar a sărit la bătaie, fiind foarte nemulţumită de faptul că era filmată. "Nu ama vut bani de bilet. De ce mă filmezi? Filmează-i pe alţii!", ţipa femeia, care a fost potolită, în cele din urmă, de către poliţiştii locali. De asemenea, prinşi pe picior greşit au fost şi persoane de etnie romă dar şi minori. Mai toţi au invocat scuzele "mă grăbeam" sau "nu am avut bani". Întâlnite au fost şi cazurile în care călătorii au dat câte un leu la şofer, aici fiind demarate anchete şi în ceea ce priveşte angajatul RATC. "Scopul activităţii desfăşurate îl reprezintă conştientizarea călătorilor de a valida biletele sau legitimaţiile de călătorie şi, de asemenea, de a fi protejaţi împotriva eventualelor accidente care se pot produce în timpul desfăşurării activităţii de transport public de persoane, pentru că biletul reprezintă contractul dintre prestator şi beneficiar. Din păcate, constatăm că la fiecare mijloc de transport în comun oprit şi verificat există cel puţin 3 - 4 călători care nu au compostat şi care nu deţin legitimaţii valabile de călătorie. În acest moment facem verificări pe toate liniile de transport din municipiul Constanţa, până în prezent linia 48 şi linia 102 se înscriu printre cele mai puternic fraudate de călătorii care circulă fără bilete. Cei care au fost prinşi că au circulat fără legitimaţii valabile de călătorie au fost sancţionaţi contravenţional, amenda fiind cuprinsă între 200 şi 500 de lei, cu posibilitatea achitării la jumătate într-un interval de 48 de ore, respectiv 100 de lei", a declarat Daniel Bratu, şeful Poliţiei Locale. Nici şoferii autobuzelor nu vor scăpa mai ieftin, aceştia urmând a fi cercetaţi de către RATC. "Am avut şi călători agresivi, am fost nevoiţi să aplicăm şi prevederile legii 68 privind comportamentul şi modul de convieţuire socială, care a fost un pic deplasată în două cazuri. Conducătorii de vehicule, care sunt depistaţi că au primit sume de bani în scopul efectuării transportului de persoane, de la călători, în prima fază se va proceda la cercetarea acestora de către conducerea Regiei Autonome de transport local, urmând ca ulterior să fie sesizate şi organele abilitate.", a mai spus Bratu. Astfel de acţiuni vor continua şi în zilele următoare, cel puţin de trei ori pe săptămână, în intervale orare diferite.

L.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108