REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.5° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
13.5° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

"Avem nevoie de oameni care sa nu faca balet in lupta cu Mazare-Constantinescu"

"Avem nevoie de oameni care sa nu faca balet in lupta cu Mazare-Constantinescu"

Replica API 25 octombrie 2010 | 00:00 131

Mihai Petre, purtatorul de cuvant al PDL Constanta:

Mihai Petre, purtatorul de cuvant al PDL Constanta:

Cu moţiunea la uşă, cu criza pe cap, PDL nu poate trece cu vederea că organizaţiile trebuie să îşi desemneze liderii. La Constanţa, pedeliştii încep să se regrupeze în aşteptarea alegerilor interne sau să îşi reconfirme susţinerea pentru unul sau altul dintre aspiranţii la funcţiile de conducere. Purtătorul de cuvânt al PDL Constanţa, consilierul judeţean Mihai Petre, joacă, spre supărarea colegilor (când unii, când alţii), la mijloc. Tocmai pentru că joacă "la mijloc" (puţin aşa vrea să lase impresia), Mihai Petre nu a dorit să comenteze în vreun fel dacă actualul preşedinte interimar de la municipiu, Florian Constantin, are vreo problemă în a candida, aşa cum se discută în anumite "zone", dar nici care este opinia sa exactă legată de actualul preşedinte de la judeţ, senatorul Mircea Banias. Asta cu toate că, spun gurile rele, Mihai Petre nu ar mai fi "fanul" de altă dată al lui Mircea Banias.

Reporter: Este adevărat că se caută candidat din partea echipei "Stavrositu" pentru organizaţia municipală, întrucâ Florian Constantin ar fi preocupat să îşi reia postul de conducere de la Inspectoratul Teritorial de Muncă, prin urmare nu ar mai candida?

Mihai Petre: Pentru conducerea organizaţiei municipale sunt depuse două candidaturi: Florian Constantin şi Adrian Manole. Desigur, competiţia este deschisă şi oricine poate candida. Totuşi, cei doi candidaţi polarizează destul de bine activul democrat-candidat să aibă şanse semnificative.

Rep.: Să înţelegem că nu există posibilitatea ca Florian Constantin să se retragă? Candidatura lui nu este condiţionată de postul de la ITM, aşa cum se vehiculează?

M.P.: Politica se face fără condiţii. Ori o faci şi atunci te angajezi să te pui în slujba oamenilor, ori dacă pui condiţii mai bine te laşi de politică. Din câte ştiu eu, Florian Constantin este hotărât în demersul său de a câştiga conducerea organizaţiei municipale.

Rep.: Face dânsul demersuri pentru a reveni la şefia ITM sau nu?

M.P.: Eu ştiu doar că va candida. Dar mi s-ar părea normal ca domnul Florian Constantin să întreprindă toate demersurile legale pentru a reveni pe funcţia de director al Inspectoratului Teritorial de Muncă. Nu ştiu ce anume a întreprins în acest sens, însă cred că este un lucru firesc. Cum la fel de firesc este să intre în competiţia pentru conducerea organizaţiei municipale.

Rep.: În regulă, dacă la municipiu nu am lămurit situaţia, pentru judeţ, ce şanse credeţi că ar avea deputata Maria Stavrositu dacă ar intra în competiţie împotriva senatorului Mircea Banias?

M.P.: La municipiu situaţia este lămurită. Astăzi vorbim de doi candidaţi care polarizează foarte bine activul de partid şi care pot oferi o competiţie constructivă, care să aducă plus valoare. Sigur, candidaturile nu sunt bătute în cuie, oricine poate candida şi chiar produce surprize. În ceea ce priveşte organizaţia judeţeană, fiecare candidat îşi va juca şansa dată de propria activitate politică, de ce anume a făcut pentru oameni, dar mai ales de proiectul de viitor care vizează câştigarea alegerilor locale. Cine vine cu cel mai bun şi cel mai convingător proiect, va caâştiga. Cred că în continuare Maria Stavrositu se uită cu mai multă atenţie asupra organizaţiei municipale, decât asupra organizaţiei judeţene.

Rep.: Credeţi că organizaţia PDL are nevoie de un alt preşedinte la judeţ pentru a-şi asigura o şansă în 2012, la alegerile pentru Primăriei Constanţa?

M.P.: PDL are nevoie în primul rând de o reformă internă, de oameni noi. Apoi, are nevoie ca aceşti oameni să formeze o echipă în toată puterea cuvântului. Această echipă are nevoie de vârfuri credibile, capabile să se bată cu administraţia Mazăre-Constantinescu şi nu să facă balet. Aceste vârfuri trebuie să lucreze în baza unei strategii politice bine puse la punct şi să ţină în mod constant contactul cu electoratul. Nu în ultimul rând, candidaţii pentru Primăria şi Consiliul Judeţean Constanţa trebuie să se bucure de încrederea atât a activului de partid, cât mai ales a oamenilor din municipiu şi judeţ. Câştigarea alegerilor locale nu ţine numai de un om, ţine de toate aceste lucruri.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108