rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 13 aprilie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Avocatul CALAFUS se JUDECĂ pentru titlul de luptător cu rol determinant la REVOLUŢIE

Anul trecut, avocatul Sorin Calafus a solicitat Secretariatului de Stat pentru Recunoaşterea Meritelor Luptătorilor împotriva Regimului Comunist Instaurat în România în perioada 1945 - 1989 acordarea calității de luptător cu rol determinant, pentru că s-a remarcat prin fapte deosebite la Revoluția din 1 Decembrie 1989. Solicitarea i-a fost respinsă, însă a formulat contestație, şi aceasta din urmă fiind respinsă. Așa că, avocatul a mers în instanță, pentru a-și căuta dreptatea. De altfel, acesta deține un certificat de luptător, care atestă recunoașterea calității sale de luptător, fiind Remarcat prin Fapte Deosebite.

Secretariatul de stat pentru recunoașterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1945-1989 (SSPR) funcționează ca organ de specialitate al administrației publice centrale, cu personalitate juridică, în subordinea Guvernului, care asigură și coordonează, la nivel central, aplicarea reglementărilor legale în vigoare referitoare la revoluționarii din decembrie 1989, la luptătorii în rezistența anticomunistă, respectiv la foștii deținuți politici, precum și la persoanele care și-au jertfit viața sau au avut de suferit în urma revoltei muncitorești anticomuniste de la Brașov din noiembrie 1987. Sorin Calafus se războiește cu SSPR, după ce organul a refuzat să-i acorde calitatea de luptător cu rol determinant, pentru că s-a remarcat prin fapte deosebite la Revoluția din 1 Decembrie 1989.

Ce rol a avut Calafus la Revoluția din 1989!

Calafus, în data de 22 decembrie 1989, a manifestat la fostul sediu al Comitetului Judetean al PCR Constanța, alături de alți revoluționari. În ziua respectivă își desfășura activitatea de avocat la Tribunalul Constanta și, la un moment dat au început să se audă dinspre sediul „Casei Albe" zgomote tot mai intense și se vedeau oamenii manifestând și îndreptându-se furioși spre acea clădire, a relalat avocatul în fața magistraților. În aceste condiții, s-a alăturat manifestanților. Alături de colegii săi, a luat măsuri de organizare a pichetelor de revoluționari, pentru a evita furtul si distrugerea bunurilor găsite în birourile Comitetului județean.

Consideră că soluția Comisiei SSPR este nelegală, în condițiile în care participarea sa la acele evenimente a avut un rol determinant in victoria Revoluției. A contribuit la ocuparea si apărarea acelui obiectiv de importanță deosebită pentru orașul Constanta, iar ulterior a participat la toate evenimentele timp de 5 zile fără să meargă la familie. Este de părere că soluția de respingere a cererii sale a fost emisa cu rea-credință, ceea ce duce la prejudicierea sa, în calitatea de Luptător cu rol Determinant. Calafus nu a avut noroc nici la Tribunalul Constanța, întrucât magistrații i-au respins cererea. A formulat recurs, la Curtea de Apel.

Mirela PASCAL

joi, 5 noiembrie 20203261
STEP PROJECT, servicii de prelucrări metalice de precizie
Comentarii

23Sorina(5 noi 21:57)
nici nu stiti ce scula are Calafutz, sa vorbiti dupa ce i-ati molfait-o ca mine.
32carevasazica(5 noi 18:16)
Calafus asta e nume romanesc?
37Cetatean(5 noi 18:06)
Mareeee nesimtit! Mareee rau, cum il mai suporta Dumnezeu?
110Cercel ... in tigan puturos !(5 noi 18:00)
Care ca Metin Cerchez au papat miliarde de lei aiurea de la revolutionari !
320Ceashka(5 noi 14:32)
Cati dintre voi merita mah sa va declarati asa zis revolutionari?! Ce ati facut la revolutia - lovitura de stat din 89? V-ati gasit si voi pe strada atunci cel mai probabil si vreti acum sa mulgeti tzatza statului. Pizda mamii voastre de golani!
324Dan(5 noi 13:17)
Si ca avocat si ca om esti zero!! Vrei merite deosebite la revolutie?? Dar ce ai facut? Altii au murit la revolutie, altii au ramas infirmi....oameni care au luptat cu adevarat la revolutie si nu au pretentiile tale, escroc de doi lei ce esti!!
38ptr.toti..(5 noi 12:59)
..LAZAR CERCEL...este la parcul rece...acolo asteapta sa-l urmeze baietii destepti...printr ei se afla si cel mai tere primar al tuturor timpurilor..omul care..n-a facut decat rau pe acest pamant..DUMNEZEU..l-a vazut pe jigodia de MAREAN IORDACHE,si l-a chemat urgent la el..l-a pus sa-si sape groapa....si ce sa vezi??? prostul a cazut in ea..DUMNEZEU ..a facut dreptate..fiti atenti dragi primari..toti care l-ati iubit pe IORDACHE,s-ar putea sa aveti noricul lui..DOAMNE..AJUTA..asa sa fie..
310Lazar Cercel(5 noi 12:35)
Avocate, te astept la mine la sediu sa-ti cant De-oi mai duce-o pan la toamna.
324cezara(5 noi 11:35)
poate se face o revizuire la certificatele astea si cei care leau luat ilegal sa dea banii inapoi
320Terminati(5 noi 11:32)
Cu asa zisa revolutie. A fost o revolta la nivel de tara si atat. Au intiulat-o unii drept revolutie ca sa-si atribuie titlul de revolutionari si sa beneficieze de drepturi fara numar. Noi toti cei care am iesit in strada ce suntem ? Niste prosti ? Nu a existat revolutie si nici revolutionari in Romania.
323Ilie(5 noi 11:06)
Totul pt bani si alte beneficii, desi sunt putrezi de bogati...
330Marian(5 noi 10:23)
Eu am participat din plin la aceasta revolutie, asa cum scria cineva mai jos, am luptat cu arma in mana pentru ca asa era ordinul primit, eram militar in termen, dar nu m-am gandit niciodata ca cineva trebuie sa primeasca certificate de luptator determinant, au iesit oamenii in strada din convingere si dorinta de a schimba ceva, am fost si noi care ne supuneam ordinelor primite, nu ar trebuie sa se acorde nimanui aceste facilitati, cu atat mai putin acestor maimutoi avari.
327Escu(5 noi 09:50)
Ai dracu ecscroci cica ei sunt revolutionari,pai cand vati dus voi in sediul CJ.al PCR-Constanta parasit de comunisti ca sa il aparati de hoti,care erau hoti mai baieti?pentru ca toti aia care ati fost atunci acolo acum sunteti revolutionari exceptand acei oameni adevarati care sunt revolutionari fara carnet de revolutionar caci ei au participat la revolutie pentru ca s-au saturat de viata lor din"epoca de aur"nu pentru alte avantaje;avantaje materiale merita doar raniti si urmasi mortilor atat,restul la munca"revolutionarilor"nu la intins mana.
316pop(5 noi 09:48)
Pina si Mangalia are "revolutionari", chiar si familii intregi, unii cu functii la utc.
323liga revolutionarilor falsi(5 noi 09:46)
vezi calafus ca te cheama cercel sa mai faceti o revolutie , caci aia a fost de rahat... stai in plm linistit jigodie si nu mai ravni dupa bani nemunciti !
325Un lake(5 noi 09:36)
Asta e un kkat obosit ,spagar si prost de pute ,lumea din breasla lui stie ca e un zero barat.Jegu asta la revolutie era sub pat.Din cauza gunoiului de Ilici militienii au pensii speciali si toti ratatii sunt revolutionari.
323pomanagii(5 noi 09:19)
traim ca sa intretinem securistii care nu au facut nimic la revolutie
323avocat de kk(5 noi 08:42)
Revolitionarul pulii ,de la marea revolutie din C-ta,condusi de eroul national Cercel,o gasca de puturosi nu se mai satura de bani.Ar trebui ca statul sa le ia banii inapoi ,asti sunt bani furati de la noi Daca ar fi avocat bun nu ar cersi indemnizatia de revolutionar
230cetatean(5 noi 08:23)
un jeg de om. Cica a fost in fata sediului pcr. Pai atunci cei care erau in armata nu sunt revolutionari? Sa il futem in gura de asa-zis revolutionar
229Bombarderu(5 noi 08:14)
Puturosii abia asteapta revolutii ca apoi sa primeasca indemnizatie toata viata,reduceri fiscale,etc.Anulati aceste indemnizatii ati sifonat destul bugetul tarii!
512Coco(5 noi 08:14)
Eu stiu ca dl Calafus a avut arma in mana la "revolutie", de unde a luat-o nu se stie, si cu ea a intrat in sediul Procuraturii si amenintandu-i pe unii dintre procurori i-a bagat in arest. Mega erou. Eori sunt saracii oameni care au murit fara nicio vina la ordinul unor securisti care au vrut sa se salveze ei de un eventual proces ulterior.
1017okila(5 noi 08:06)
revolutia au facut-o tiganii ,bisnitarii si bagabontii orasului si nu cadre militare doctorii sau avocatii sau bosorogii care stateau la coada la lapte la miorita si ii blamau pe revolutionari
227Cassanova(5 noi 07:57)
Asta a stat 5 zile la amanta si a visat ca a participat la revolutie, mars!
520secu(5 noi 07:39)
cei mai multi revolutionari tot securistii au fost
228Dan(5 noi 07:14)
Cei care au participat real la Revolutie, sunt cei care pot demonstra asta cu livretul militar! Restul, aproape toti, sunt doar profitori si lichele! Eu personal cunosc o gramada de bisnitari si tigani care au profitat de statutul de asa zis..revolutionar. Si cred ca nu sunt singurul care stiu! Asa cum exista veterani de razboi, asa ar trebui sa fie si veterani ai revolutiei din 1989! Cineva ar trebui sa faca o asociatie sau liga a luptatorilor REALI din 1989. Altfel, au murit degeaba o multime de oameni! De 32 de ani, tara este condusa de hoti! Nici nu mai conteaza culoarea politica! Sictir!
224Cetatean(5 noi 06:53)
Dar ce a fost in constanta si nu stim noi in afara de tras gloante aiurea si alergat militieni ? Teroristi? Hai sa fim seriosi macar acum , profitori.
215istorie(5 noi 06:34)
la asa zisa casa alba nu era mare lucru de furat pe vremea aceea .era saracie , nu ca pe vremea regelului soare care a umat.e drept ca in prima ora s au luat radiourile si mochetele .Nu este clar daca avocatii de pe vremea aceea faceau parte din puterea Judecatoreasca ,Oricum,,a pazi niste bunuri nu prea pare o chestie revolutionara.e greu de spus de ce sunt mai mult de20 de certificate de revolutionar la Constanta
231Calafus o javra(5 noi 03:34)
Sa-mi dai banii inapoi jigodie ca ai pierdut procesul. M-ai mintit ca il castigi. Familia Calafus niste parveniti.
236donald(5 noi 03:21)
revolutionarul pulii mele , o javra ordinara si infecta
036Nicolae(5 noi 02:22)
Au luat certificate de revolutionar si unii care nu erau in tara la acea ora! Era profitabil prin anii '90,deschideai o firma si in baza certificatului de revolutionar aveai o gramada de facilitati legate de taxe si impozite.Unul care nu a avut nici o treaba cu Revolutia la Constanta ,dar a obtinut certificat,a candidat anul asta pentru functia de primar al orasului!
416are dreptate(5 noi 01:43)
sa fie frustrat,sunt unii revolutionari care au facut revolutia online,comparand cu cei ce au obtinut dreptul de revolutionar,logic,merita acest drept,..daca omul nu are dreptul atunci poate 80% din revolutionari ar tb sa-si piarda titlul....
320xyz(5 noi 00:45)
eu pripun sa-l treaca in cartea de istorie, la capitolul....ziceti voi
235Adri(5 noi 00:40)
I-as zice lui ppulika asta de avocat asa; eu pana la 12 noaptea in 22dec 89, aveam ttrase peste 1300 de cartuse de calibru 14,5mm de pe tab,,,apoi altele timp de trei zile in piata palatului din Bucuresti,,si nu am certificat de revolutionar,,,! Nici n-am facut cerere,, trebuiau sa mi-l dea ei daca erau cinstiti ! Ce vrea el e absurd !
mai mult...Replica
13 apr 20:39ReplicaDoi POMPIERI aflaţi în TIMPUL LIBER au scos un bărbat din FLĂCĂRI. Video

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină, marţi, 13 aprilie a.c., în Constanta, pe strada...1694

13 apr 17:25ReplicaȘeful Gărzii de Mediu Tulcea, trimis în JUDECATĂ de procurorii constănțeni!1260
13 apr 14:27ReplicaAlexandru MÎRȘU și-a dat DEMISIA din funcția de consilier județean2457
13 apr 13:46ReplicaSCANDAL la SECȚIA 2 POLIȚIE: Îți TAI GÂTUL, VĂ OMOR!

Mai exact, la data de 10.04.2021, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța a...3396

13 apr 13:34ReplicaINCIDENȚA a SCĂZUT sub 5 la MIE, la CONSTANŢA2917
13 apr 13:17ReplicaCIRC în PARLAMENT. Dianei Șoșoacă i s-a INTERZIS să intre în SALĂ cu masca transparentă2286
13 apr 23:22ReplicaClubul LOFT CÂȘTIGĂ, pe bandă rulantă, procesele cu POLIȚIA, după ce a organizat PETRECERI în PANDEMIE

Clubul Loft este unul dintre localurile ”abonate” la amenzile polițiștilor, pentru nerespectarea măsurilor impuse...7305

13 apr 00:36ReplicaOvidius Clinical Hospital, DAT în JUDECATĂ pentru un MILION de EURO15796
13 apr 10:30ReplicaCELE mai MISTERIOASE DISPARIȚII din CONSTANȚA3606
13 apr 14:32ReplicaPREFECTUL Silviu Coşa: SĂLILE de fitness NU se vor REDESCHIDE

Noile restricţii impuse de autorităţi pentru combaterea răspândirii coronavirusului includ şi închiderea sălilor...1529

13 apr 00:12ReplicaDOSARUL fostului VICEPRIMAR SĂRĂCILĂ, de la Tuzla, o LĂLĂIE în instanță1532
13 apr 00:28ReplicaTudorel Chesoi se mai ia la 'TRÂNTĂ' cu RADARUL, dar se consideră un ȘOFER GALANT1193
Vremea
8.9°8.8° - 8.9° marţi, 13 aprilie 2021
ConstanțaUmiditate: 86%
Vânt: 6.26 m/s
Presiune: 1016 milibari

Loto
6/4912174441127
5/4034383531165
joker642445338
Horoscop
mai mult...SPSportRT
13 apr 00:00SportTrei jucători ai echipei Leicester au fost sancţionaţi pentru nerespectarea protocolului anticovid

Managerul echipei Leicester, Brendan Rodgers, a anunţat că i-a exclus pe jucătorii Hamza Choudhury, James Maddison...339

13 apr 00:00SportCFR Cluj - Academica Clinceni şi FCSB - FC Botoşani, în prima etapă a play-off-ului Ligii I

Prima etapă a fazei play-off a Ligii I va programa, în perioada 14-17 aprilie, meciurile CFR Cluj - Academica...398

13 apr 00:00SportCanotaj: Elisabeta Lipă - Eu cred într-un rezultat de excepţie la Jocurile Olimpice

Preşedinta Federaţiei Române de Canotaj, Elisabeta Lipă, a declarat, luni, la întoarcerea lotului României de la...328

13 apr 00:00SportSebastian Colţescu va conduce la centru meciul Astra - Dinamo, din semifinalele Cupei României

Arbitrul Sebastian Colţescu va conduce la centru meciul Astra Giurgiu - Dinamo, care va avea marţi, în manşa tur a...388

Local
13 apr 23:42LocalCOVID-19: 12 NOI DECESE, la Constanța

Până luni, 12 aprilie a.c., 25.248 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat, la nivel...976

13 apr 23:42LocalSenat: Legea asociaţiilor de proprietari, modificată. Pentru copiii mai mici de trei ani nu se plăteşte întreţinerea

Senatul a adoptat, luni, în plen, propunerea legislativă pentru modificarea Legii privind funcţionarea asociaţiilor...874

13 apr 13:46LocalPROPUNERE: Îți ALEGI perioada în care îți va fi SUSPENDAT permisul de CONDUCERE

1145

13 apr 13:34LocalVERDICT în dosarul MAȘINII vândute FĂRĂ a i se ACHITA RATELE

Decizie definitivă în dosarul în care o constănțeancă a vândut o mașină luată în leasing din Danemarca,...1737

13 apr 13:16LocalColectarea selectivă a CHIȘTOACELOR NU dă roadele așteptate

Constănțenii încă mai au probleme când vine vorba de colectarea selectivă a gunoiului menajer, însă, până să...913

13 apr 23:41LocalCoronavirus: Amenzi de peste 120.000 de lei, aplicate de polițiștii constănțeni, în ultimele 24 de ore

Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii...520

13 apr 23:42LocalActivitatea de relații cu publicul și audienţe a RAEDPP Constanța rămâne suspendată

Activitatea de relații cu publicul și audienţe a Regiei Autonome „Exploatarea Domeniului Public și Privat”...532

13 apr 23:43LocalAccident rutier pe strada I.L. Caragiale. O motocicletă, implicată

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină, luni, 12 aprilie a.c., în Constanța, la...872

13 apr 23:43LocalUn AGENT ECONOMIC şi-a depozitat deşeurile în SATUL de VACANŢĂ

1678

Politică
13 apr 00:00PoliticăAndrei Muraru, audiat miercuri în comisiile de specialitate pentru postul de ambasador al României în SUA

Andrei Muraru - propus ambasador al României în Statele Unite ale Americii şi George Maior - propus ambasador în...431

13 apr 00:00PoliticăMoşteanu: Propun trecerea tuturor spitalelor în subordinea Ministerului Sănătăţii

Liderul grupului USR PLUS din Camera Deputaţilor, Ionuţ Moşteanu, propune trecerea tuturor spitalelor în subordinea...394

13 apr 00:11PoliticăTurcan: Analiza pensiilor speciale va începe probabil săptămâna viitoare în grupul de lucru al coaliţiei

576

Interviuri
2 apr 00:04InterviuriViceprimarul Cocargeanu: USR NU VREA să se construiască în ZONA COSTIERĂ! Video

Florin Cocargeanu este unul dintre viceprimarii Constanței care pune umărul la dezvoltarea orașului. Acesta...2452

24 mar 00:03InterviuriSorin Mihai: Am distribuit TABLETE tuturor elevilor, însă mulți NU au știut ce să facă cu ele

Luni, 22 martie, s-a dat startul simulării examenului național de Bacalaureat pentru elevii claselor a XII-a și a...2665

19 mar 00:18InterviuriCORINA MARTIN: Nu avem nici o STRATEGIE, nimeni NU se gândește să ATRAGĂ turiști! VIDEO

3712

6 mar 00:02InterviuriSOCEANU, primarul din TECHIRGHIOL: Singura sursă pentru INVESTIȚII sunt fondurile europene

Iulian Soceanu este unul dintre cei mai implicați edili din județul Constanța. Și nu-l lăudăm noi, ci o spun chiar...3685

5 mar 00:03InterviuriMariana GÂJU nu ÎNȚELEGE CINE oprește CT BUS să AJUNGĂ la CUMPĂNA

”În spetele unei femei puternice, stă întotdeauna un bărbat puternic”, spune primarul localității Cumpăna,...7003

4 mar 00:07InterviuriViceprimarul RUSU: În MAMAIA, nu vor mai fi ȘANTIERE și MUZICA tare, în sezonul estival

8007

Monden
13 apr 00:00MondenBAFTA2021: Anthony Hopkins, cel mai bun actor în rol principal pentru interpretarea din „The Father“

Anthony Hopkins, protagonistul peliculei ''The Father'', în regia lui Florian Zeller, a câştigat premiul BAFTA pentru...301

13 apr 00:00MondenBAFTA 2021: „Promising Young Woman“, desemnat cel mai bun film britanic

Lungmetrajul ''Promising Young Woman'', în regia lui Emerald Fennell, a fost desemnat cel mai bun film britanic...324

13 apr 00:00MondenBox-office-ul nord-american: „Godzilla vs. Kong“, încasări de 13,4 milioane de dolari în al doilea weekend

271

13 apr 00:00MondenBAFTA 2021: „My Octopus Teacher“, desemnat cel mai bun documentar

Lungmetrajul ''My Octopus Teacher'', în regia lui Pippa Ehrlich şi a lui James Reeda, primit premiul BAFTA pentru cel...303

13 apr 00:08MondenBAFTA 2021: „Another Round“, în regia lui Thomas Vinterberg, desemnat cel mai bun film străin

Pelicula ''Another Round'', în regia cineastului danez Thomas Vinterberg, a primit premiul BAFTA pentru cel mai bun...295

13 apr 00:10MondenNoi detalii despre Victor Socaciu, internat cu COVID-19, la un spital privat

896

Mapamond
13 apr 00:00MapamondCoronavirus: Atena distribuie în regim de gratuitate 380.000 de autoteste COVID-19

În lupta împotriva pandemiei de COVID-19, Guvernul de la Atena a distribuit luni, în regim de gratuitate, 380.000 de...279

13 apr 00:00MapamondCoronavirus: Bulgaria va primi încă 2,7 milioane de doze de vaccin Pfizer până la jumătatea lui iunie

Bulgaria va primi, în urma renegocierii, 2,7 milioane de doze de vaccin Pfizer împotriva COVID-19 în aprilie şi mai...284

13 apr 00:00MapamondCoronavirus: Australia şi-a abandonat obiectivul de a-şi vaccina aproape toată populaţia până la sfârşitul 2021

342

13 apr 00:00MapamondCoronavirus: India a depăşit Brazilia, devenind a doua ţară cu cele mai multe cazuri de COVID-19

India a depăşit luni Brazilia la numărul de cazuri de COVID-19, situându-se pe locul al doilea în lume după...314

13 apr 00:00MapamondAutorităţile germane vor obliga firmele să le ofere angajaţilor teste COVID-19

Companiile germane vor fi obligate să ofere angajaţilor teste COVID-19, cel puţin odată pe săptămână, potrivit...301

13 apr 00:16MapamondRusia: Incendiu de proporţii într-o fabrică istorică din Sankt Petersburg

483

Sănătate
13 apr 00:00Sănătate5 lucruri uimitoare despre ficat

Avem tendința să credem, în mod complet eronat, că ficatul se poate îmbolnăvi numai în urmă consumului excesiv...376

13 apr 00:00SănătateHepatita C acută versus hepatita C cronică

Infecția cu virusul hepatic C determina apariția hepatitei C acute, care apoi se poate transformă în hepatita C...269

13 apr 00:00SănătateCum se modifică viața sexuală la 20, 30, 40 sau 50 ani

507

13 apr 00:00SănătateRata deceselor cauzate de COVID-19, mai mare în țările afectate de obezitate

Riscul de deces din cauza bolii COVID-19 este de aproximativ 10 ori mai mare în țările în care majoritatea...278

13 apr 00:00SănătateDieta cu ouă: beneficii și riscuri

Dieta cu ouă, cunoscută și sub numele de postul cu ouă (egg fast), este o variantă a dietei keto, care se...337

13 apr 00:00SănătateTristețe fără motiv? Cauze posibile și remedii

Tristețea este o stare temporară care are adesea o cauză clară, însă un tip de tristețe persistentă, care se...320

13 apr 00:00SănătateDeteriorarea danturii: obiceiuri nocive și efectele lor

Cu toții cunoaștem noțiunile de bază când vine vorba de menținerea dinților sănătoși: periaj de două ori pe...305

13 apr 00:00SănătateStudiu: Sănătatea orală precară crește riscul de cancer la ficat

Afecțiunile cavității bucale, în special parodontoza, au un impact negativ asupra sănătății generale. Un studiu...283

13 apr 00:00SănătateDermatita de contact: Cauze - Simptome - Tratament

308

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT