rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 17 august
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Avocatul CALAFUS se JUDECĂ pentru titlul de luptător cu rol determinant la REVOLUŢIE

Anul trecut, avocatul Sorin Calafus a solicitat Secretariatului de Stat pentru Recunoaşterea Meritelor Luptătorilor împotriva Regimului Comunist Instaurat în România în perioada 1945 - 1989 acordarea calității de luptător cu rol determinant, pentru că s-a remarcat prin fapte deosebite la Revoluția din 1 Decembrie 1989. Solicitarea i-a fost respinsă, însă a formulat contestație, şi aceasta din urmă fiind respinsă. Așa că, avocatul a mers în instanță, pentru a-și căuta dreptatea. De altfel, acesta deține un certificat de luptător, care atestă recunoașterea calității sale de luptător, fiind Remarcat prin Fapte Deosebite.

Secretariatul de stat pentru recunoașterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1945-1989 (SSPR) funcționează ca organ de specialitate al administrației publice centrale, cu personalitate juridică, în subordinea Guvernului, care asigură și coordonează, la nivel central, aplicarea reglementărilor legale în vigoare referitoare la revoluționarii din decembrie 1989, la luptătorii în rezistența anticomunistă, respectiv la foștii deținuți politici, precum și la persoanele care și-au jertfit viața sau au avut de suferit în urma revoltei muncitorești anticomuniste de la Brașov din noiembrie 1987. Sorin Calafus se războiește cu SSPR, după ce organul a refuzat să-i acorde calitatea de luptător cu rol determinant, pentru că s-a remarcat prin fapte deosebite la Revoluția din 1 Decembrie 1989.

Ce rol a avut Calafus la Revoluția din 1989!

Calafus, în data de 22 decembrie 1989, a manifestat la fostul sediu al Comitetului Judetean al PCR Constanța, alături de alți revoluționari. În ziua respectivă își desfășura activitatea de avocat la Tribunalul Constanta și, la un moment dat au început să se audă dinspre sediul „Casei Albe" zgomote tot mai intense și se vedeau oamenii manifestând și îndreptându-se furioși spre acea clădire, a relalat avocatul în fața magistraților. În aceste condiții, s-a alăturat manifestanților. Alături de colegii săi, a luat măsuri de organizare a pichetelor de revoluționari, pentru a evita furtul si distrugerea bunurilor găsite în birourile Comitetului județean.

Consideră că soluția Comisiei SSPR este nelegală, în condițiile în care participarea sa la acele evenimente a avut un rol determinant in victoria Revoluției. A contribuit la ocuparea si apărarea acelui obiectiv de importanță deosebită pentru orașul Constanta, iar ulterior a participat la toate evenimentele timp de 5 zile fără să meargă la familie. Este de părere că soluția de respingere a cererii sale a fost emisa cu rea-credință, ceea ce duce la prejudicierea sa, în calitatea de Luptător cu rol Determinant. Calafus nu a avut noroc nici la Tribunalul Constanța, întrucât magistrații i-au respins cererea. A formulat recurs, la Curtea de Apel.

Mirela PASCAL

joi, 5 noiembrie 20204165
Miercuri, 17 august, interviu LIVE, începând cu ora 13.00, cu Marius Cristian Oprișan, șeful CRPECA
GANDUL.RO
Gest rușinos într-o cabină de probă din Costinești! Imagini surprinse de camerele de supraveghere!
Comentarii

23Sorina(5 noi 21:57)
nici nu stiti ce scula are Calafutz, sa vorbiti dupa ce i-ati molfait-o ca mine.
33carevasazica(5 noi 18:16)
Calafus asta e nume romanesc?
37Cetatean(5 noi 18:06)
Mareeee nesimtit! Mareee rau, cum il mai suporta Dumnezeu?
110Cercel ... in tigan puturos !(5 noi 18:00)
Care ca Metin Cerchez au papat miliarde de lei aiurea de la revolutionari !
320Ceashka(5 noi 14:32)
Cati dintre voi merita mah sa va declarati asa zis revolutionari?! Ce ati facut la revolutia - lovitura de stat din 89? V-ati gasit si voi pe strada atunci cel mai probabil si vreti acum sa mulgeti tzatza statului. Pizda mamii voastre de golani!
425Dan(5 noi 13:17)
Si ca avocat si ca om esti zero!! Vrei merite deosebite la revolutie?? Dar ce ai facut? Altii au murit la revolutie, altii au ramas infirmi....oameni care au luptat cu adevarat la revolutie si nu au pretentiile tale, escroc de doi lei ce esti!!
48ptr.toti..(5 noi 12:59)
..LAZAR CERCEL...este la parcul rece...acolo asteapta sa-l urmeze baietii destepti...printr ei se afla si cel mai tere primar al tuturor timpurilor..omul care..n-a facut decat rau pe acest pamant..DUMNEZEU..l-a vazut pe jigodia de MAREAN IORDACHE,si l-a chemat urgent la el..l-a pus sa-si sape groapa....si ce sa vezi??? prostul a cazut in ea..DUMNEZEU ..a facut dreptate..fiti atenti dragi primari..toti care l-ati iubit pe IORDACHE,s-ar putea sa aveti noricul lui..DOAMNE..AJUTA..asa sa fie..
410Lazar Cercel(5 noi 12:35)
Avocate, te astept la mine la sediu sa-ti cant De-oi mai duce-o pan la toamna.
424cezara(5 noi 11:35)
poate se face o revizuire la certificatele astea si cei care leau luat ilegal sa dea banii inapoi
420Terminati(5 noi 11:32)
Cu asa zisa revolutie. A fost o revolta la nivel de tara si atat. Au intiulat-o unii drept revolutie ca sa-si atribuie titlul de revolutionari si sa beneficieze de drepturi fara numar. Noi toti cei care am iesit in strada ce suntem ? Niste prosti ? Nu a existat revolutie si nici revolutionari in Romania.
423Ilie(5 noi 11:06)
Totul pt bani si alte beneficii, desi sunt putrezi de bogati...
330Marian(5 noi 10:23)
Eu am participat din plin la aceasta revolutie, asa cum scria cineva mai jos, am luptat cu arma in mana pentru ca asa era ordinul primit, eram militar in termen, dar nu m-am gandit niciodata ca cineva trebuie sa primeasca certificate de luptator determinant, au iesit oamenii in strada din convingere si dorinta de a schimba ceva, am fost si noi care ne supuneam ordinelor primite, nu ar trebuie sa se acorde nimanui aceste facilitati, cu atat mai putin acestor maimutoi avari.
327Escu(5 noi 09:50)
Ai dracu ecscroci cica ei sunt revolutionari,pai cand vati dus voi in sediul CJ.al PCR-Constanta parasit de comunisti ca sa il aparati de hoti,care erau hoti mai baieti?pentru ca toti aia care ati fost atunci acolo acum sunteti revolutionari exceptand acei oameni adevarati care sunt revolutionari fara carnet de revolutionar caci ei au participat la revolutie pentru ca s-au saturat de viata lor din"epoca de aur"nu pentru alte avantaje;avantaje materiale merita doar raniti si urmasi mortilor atat,restul la munca"revolutionarilor"nu la intins mana.
416pop(5 noi 09:48)
Pina si Mangalia are "revolutionari", chiar si familii intregi, unii cu functii la utc.
323liga revolutionarilor falsi(5 noi 09:46)
vezi calafus ca te cheama cercel sa mai faceti o revolutie , caci aia a fost de rahat... stai in plm linistit jigodie si nu mai ravni dupa bani nemunciti !
425Un lake(5 noi 09:36)
Asta e un kkat obosit ,spagar si prost de pute ,lumea din breasla lui stie ca e un zero barat.Jegu asta la revolutie era sub pat.Din cauza gunoiului de Ilici militienii au pensii speciali si toti ratatii sunt revolutionari.
323pomanagii(5 noi 09:19)
traim ca sa intretinem securistii care nu au facut nimic la revolutie
323avocat de kk(5 noi 08:42)
Revolitionarul pulii ,de la marea revolutie din C-ta,condusi de eroul national Cercel,o gasca de puturosi nu se mai satura de bani.Ar trebui ca statul sa le ia banii inapoi ,asti sunt bani furati de la noi Daca ar fi avocat bun nu ar cersi indemnizatia de revolutionar
230cetatean(5 noi 08:23)
un jeg de om. Cica a fost in fata sediului pcr. Pai atunci cei care erau in armata nu sunt revolutionari? Sa il futem in gura de asa-zis revolutionar
229Bombarderu(5 noi 08:14)
Puturosii abia asteapta revolutii ca apoi sa primeasca indemnizatie toata viata,reduceri fiscale,etc.Anulati aceste indemnizatii ati sifonat destul bugetul tarii!
513Coco(5 noi 08:14)
Eu stiu ca dl Calafus a avut arma in mana la "revolutie", de unde a luat-o nu se stie, si cu ea a intrat in sediul Procuraturii si amenintandu-i pe unii dintre procurori i-a bagat in arest. Mega erou. Eori sunt saracii oameni care au murit fara nicio vina la ordinul unor securisti care au vrut sa se salveze ei de un eventual proces ulterior.
1018okila(5 noi 08:06)
revolutia au facut-o tiganii ,bisnitarii si bagabontii orasului si nu cadre militare doctorii sau avocatii sau bosorogii care stateau la coada la lapte la miorita si ii blamau pe revolutionari
228Cassanova(5 noi 07:57)
Asta a stat 5 zile la amanta si a visat ca a participat la revolutie, mars!
520secu(5 noi 07:39)
cei mai multi revolutionari tot securistii au fost
228Dan(5 noi 07:14)
Cei care au participat real la Revolutie, sunt cei care pot demonstra asta cu livretul militar! Restul, aproape toti, sunt doar profitori si lichele! Eu personal cunosc o gramada de bisnitari si tigani care au profitat de statutul de asa zis..revolutionar. Si cred ca nu sunt singurul care stiu! Asa cum exista veterani de razboi, asa ar trebui sa fie si veterani ai revolutiei din 1989! Cineva ar trebui sa faca o asociatie sau liga a luptatorilor REALI din 1989. Altfel, au murit degeaba o multime de oameni! De 32 de ani, tara este condusa de hoti! Nici nu mai conteaza culoarea politica! Sictir!
224Cetatean(5 noi 06:53)
Dar ce a fost in constanta si nu stim noi in afara de tras gloante aiurea si alergat militieni ? Teroristi? Hai sa fim seriosi macar acum , profitori.
215istorie(5 noi 06:34)
la asa zisa casa alba nu era mare lucru de furat pe vremea aceea .era saracie , nu ca pe vremea regelului soare care a umat.e drept ca in prima ora s au luat radiourile si mochetele .Nu este clar daca avocatii de pe vremea aceea faceau parte din puterea Judecatoreasca ,Oricum,,a pazi niste bunuri nu prea pare o chestie revolutionara.e greu de spus de ce sunt mai mult de20 de certificate de revolutionar la Constanta
331Calafus o javra(5 noi 03:34)
Sa-mi dai banii inapoi jigodie ca ai pierdut procesul. M-ai mintit ca il castigi. Familia Calafus niste parveniti.
236donald(5 noi 03:21)
revolutionarul pulii mele , o javra ordinara si infecta
036Nicolae(5 noi 02:22)
Au luat certificate de revolutionar si unii care nu erau in tara la acea ora! Era profitabil prin anii '90,deschideai o firma si in baza certificatului de revolutionar aveai o gramada de facilitati legate de taxe si impozite.Unul care nu a avut nici o treaba cu Revolutia la Constanta ,dar a obtinut certificat,a candidat anul asta pentru functia de primar al orasului!
417are dreptate(5 noi 01:43)
sa fie frustrat,sunt unii revolutionari care au facut revolutia online,comparand cu cei ce au obtinut dreptul de revolutionar,logic,merita acest drept,..daca omul nu are dreptul atunci poate 80% din revolutionari ar tb sa-si piarda titlul....
320xyz(5 noi 00:45)
eu pripun sa-l treaca in cartea de istorie, la capitolul....ziceti voi
335Adri(5 noi 00:40)
I-as zice lui ppulika asta de avocat asa; eu pana la 12 noaptea in 22dec 89, aveam ttrase peste 1300 de cartuse de calibru 14,5mm de pe tab,,,apoi altele timp de trei zile in piata palatului din Bucuresti,,si nu am certificat de revolutionar,,,! Nici n-am facut cerere,, trebuiau sa mi-l dea ei daca erau cinstiti ! Ce vrea el e absurd !
mai mult...Replica
17 aug 22:21ReplicaTaxiurile unui fost șef de la DRDP, arestat pentru șpagă, scoase la licitație

ANAF a scos la licitație trei taxiuri ale unei firme deținute de soția unuia dintre controlorii DRDP Constanța...1240

17 aug 23:57ReplicaFamilia Dușu și-a extins afacerile în turism printr-o firmă fără profit și cu datorii de 30 de milioane de lei734
17 aug 22:54ReplicaFostul handbalist Rudi Stănescu a pierdut, definitiv, războiul cu ANAF, din cauza jocurilor de noroc806
17 aug 01:24ReplicaMax SRL a sărbătorit 30 de ani de activitate prin deschiderea unui magazin nou în Murfatlar! Video

Compania Max, înființată în anul 1992, s-a impus ca și lider pe piața materialelor de construcții și a...334

17 aug 22:27ReplicaConstănțenii și turiștii vor face baie la lighean!678
17 aug 01:11ReplicaLuxten nu scapă niciun contract, indiferent de sumă, la Constanța!243
17 aug 01:07ReplicaToate posturile de polițist local, la Constanța, au fost ocupate cu brio

Primăria Constanța, prin Direcția Generală Poliția Locală, a scos la concurs 10 posturi de polițiști locali,...347

17 aug 00:45ReplicaElevii nu văd cu ochi buni modificările aduse noului an școlar362
17 aug 02:19ReplicaPoliția și angajații din pușcării iau cu asalt Guvernul și sediile PNL și PSD444
17 aug 02:24ReplicaCum a fost păcălită o turistă că Minodora va cânta într-un restaurant din Costinești

O turistă din Costinești a mers la un restaurant ca să o asculte pe Minodora cântând, dar localul i-a dat...992

17 aug 02:25ReplicaDosarul Revoluției: Ion Iliescu a acționat pentru generarea şi amplificarea unei psihoze securist-teroriste296
17 aug 02:25ReplicaGarda de Mediu a aplicat amenzi pe bandă rulantă, pe litoral288
Vremea
21.9°21.9° - 27° miercuri, 17 august 2022
ConstanțaUmiditate: 59%
Vânt: 4.54 m/s
Presiune: 1008 milibari

Loto
6/4920425232634
5/4030354174032
joker91411332
Horoscop
mai mult...SPSportRT
17 aug 23:31SportMedicii legiști au terminat autopsia baschetbalistei Alessia Maria Raiciu. Care este cauza morții

Alessia Maria Raiciu, o tânără baschetbalistă, a murit chiar în ziua în care a împlinit 18 ani. Alessia a jucat...843

17 aug 23:31SportFotbal: Manchester United este dispusă să-l lase să plece pe Cristiano Ronaldo

Clubul englez de fotbal Manchester United este dispus să-l lase să plece pe atacantul său Cristiano Ronaldo, scrie...260

17 aug 23:30SportWTA Cincinnati: Adversară schimbată pentru Simona Halep după ce Karolina Muchova s-a retras din turneu

​Simona Halep ar fi trebuit să debuteze la turneul WTA de la Cincinnati contra jucătoarei Karolina Muchova, însă...536

17 aug 23:30SportExplicația ministrului Sportului pentru absența de la sosirea campioanelor la canotaj

Ministrul Sportului, Eduard Novak (UDMR), a scris, luni, pe Facebook, că nu a venit să le întâmpine pe aeroport la...1198

Local
17 aug 00:03LocalIncendiu la un apartament din Medgidia: O femeie a fost evacuată de vecini. Video

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină în cursul zilei de marți, 16 august a.c., în...472

17 aug 00:03LocalAproape 2000 de prezentări, la UPU Constanța, în timpul minivacanţei de Sfânta Maria

1928 persoane (dintre care 589 copii) au avut nevoie de serviciile medicale ale UPU-SMURD Constanța începând de...326

17 aug 00:03LocalSute de nave, blocate de lipsa apei din Dunăre

471

17 aug 00:03LocalÎncă o autoutilitară a fost confiscată pentru transport și depozitare ilegală de deșeuri, în Constanța

Polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală au depistat pe strada Crișului din Constanța un...981

17 aug 00:02LocalPeste 500 de absolvenți din Constanța au susținut prima probă a examenului bacalaureat 2022, sesiunea a II-a

Examenul național de Bacalaureat, sesiunea august-septembrie 2022, a debutat astăzi, 16 august 2022, cu proba Ea)-...241

17 aug 00:03LocalSalonul de Benzi Desenate, la Muzeul de Istorie

Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța a organizat și găzduit, timp de trei zile, Salonul de Benzi...237

17 aug 00:05LocalMarcel Ciolacu, despre schimbarea lui Goidea din Port: Acolo era un dezastru!

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, susține că mult discutata schimbare a șefului Portului Constanța nu a avut...3012

16 aug 23:42LocalDin 20 august, cresc amenzile pentru o greșeală banală făcută de mulți șoferi

Din 20 august, cresc amenzile pentru o greșeală făcută de mulți șoferi, de multe ori fără intenție. Decizia a...1402

16 aug 13:22LocalDe la 1 septembrie, ”Litoralul pentru toți” cu 70 de lei pe noapte!

628

Politică
17 aug 00:09PoliticăCoaliția a analizat suprataxarea profiturilor companiilor din energie

Liderii coaliției de guvernare au discutat, marți, despre variante de supraimpozitare a companiilor din energie, au...222

17 aug 00:09PoliticăUSR cere ca tezele de doctorat ale premierului şi ministrului Cîmpeanu să fie analizate de CNATDCU

Reprezentanţii USR cer ca tezele de doctorat ale premierului Nicolae Ciucă şi ministrului Educaţiei, Sorin...195

17 aug 00:13PoliticăANI, o nouă lovitură” Mai mulți funcționari, în incompatibilitate și conflict de interese; a fost sesizat parchetul

785

17 aug 00:00PoliticăScrisoare deschisă a președintelui PER, Dănuț Pop, către Marcel Ciolacu

Președintele Partidului Ecologist Român (PER), Dănuț Pop, semnează o Scrisoare deschisă adresată președintelui...152

17 aug 00:00PoliticăGabriela Firea va propune acordarea de carduri de reduceri și deduceri pentru familiile numeroase

Ministrul Familiei, Gabriela Firea a anunţat marţi că pregătește acordarea unor vouchere de reducere pentru...133

17 aug 00:08PoliticăClaudiu Târziu: 'Ascultaţi-mă bine, n-am băut nimic. Avem șanse să luăm peste 50% la parlamentare'

Preşedintele Consiliului Naţional de Conducere (CNC) al Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR), Claudiu Târziu, a...358

17 aug 00:41PoliticăOrban: 'La ora actuală, partidul care face legea este PSD. Nici nu mai există ceea ce se numea PNL'

...399

17 aug 00:41PoliticăVicepreşedintele PMP: “Rectificarea bugetară arată foamea de bani a Guvernului României”

PMP arată că deşi Guvernul României a anunţat o rectificare bugetară pozitivă, acesta este departe de a rezolva...296

17 aug 00:41PoliticăBacalaureatul de toamnă ia startul: Pe cine amenință ministrul Educației cu exmatriculări

357

Interviuri
23 iun 00:14InterviuriCristian Cîrjaliu circulă cu mașina electrică, ca să facă economie la combustibil. Video

Cristian Cîrjaliu, primarul din Agigea, a revenit în studioul Replica pentru a dezbate subiecte de interes local și...3613

21 iun 00:08InterviuriEugen Teodorovici se pregătește pentru președinția României. Video

Eugen Teodorovici a vorbit, în partea a doua a interviului acordat ziarului Replica, despre liberalizarea pieței...2888

20 iun 00:03InterviuriBombă! Eugen Teodorovici: Spitalul Județean Constanța nu e sigur; la primul cutremur, pică! Video

5033

24 mai 00:05InterviuriCristinel Dragomir: PSD Constanța nu mai există din vina celor care îl conduc! Video

A fost două mandate vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, dar și președinte interimar, după reținerea...5401

20 mai 00:11InterviuriLungoci: Făgădău a fost un bun manager, despre Mazăre am o reţinere... Video

Deputatul PSD, Lucian Lungoci, s-a aflat în studioul Replica de Constanţa, joi, 19 mai, unde a discutat despre legea...4209

19 mai 00:12InterviuriMohammad Murad: Nu m-am predat lui Cristian Radu și nu mă voi preda! VIDEO

8506

Monden
17 aug 00:00MondenMads Mikkelsen spune că uimitorul Johnny Depp ar putea reveni în Fantastic Beasts

Actorul Mads Mikkelsen l-a lăudat pe Johnny Depp ca fiind un „actor uimitor” şi a speculat cu privire la posibila...121

17 aug 19:07MondenActriţa italiană Gina Lollobrigida, în vârstă de 95 de ani, vrea să candideze pentru Senat

Actriţa italiană Gina Lollobrigida, în vârstă de 95 de ani, intenţionează să candideze pentru un loc în Senatul...129

17 aug 00:00MondenFilmul de acţiune 'Bullet Train' se menţine pe primul loc în box-office-ul nord-american

125

17 aug 00:00MondenActriţa Amber Heard îşi pregăteşte apelul contra lui Johnny Depp şi angajează noi avocaţi

Actriţa Amber Heard, care a făcut apel la sfârşitul lunii iulie după verdictul procesului său pentru defăimare...121

17 aug 00:00MondenActorul Tom Holland: 'Plec de pe social media. Este foarte dăunător pentru starea mea mentală'

Tom Holland, actorul Spider-Man, a anunțat că se retrage din social media, deoarece consideră că aceasta poate fi...128

17 aug 19:12MondenCântărețul R. Kelly e acuzat de noi infracțiuni sexuale

Cântăreţul R. Kelly, deja condamnat la 30 de ani de închisoare în iunie pentru infracţiuni sexuale, se va prezenta...118

17 aug 00:00MondenAcademia Americană de Film şi-a cerut scuze actriţei amerindiene Sacheen Littlefeather

La aproape 50 de ani după ce a fost huiduită pe scena premiilor Oscar pentru că a refuzat un premiu în numele lui...125

17 aug 00:00MondenActorul britanic Duggie Brown, cunoscut pentru rolul din serialul 'Coronation Street', a decedat la 82 de ani

Actorul britanic de comedie Duggie Brown, care a jucat în serialele ''Coronation Street'' şi ''Last Of The Summer...123

17 aug 00:09MondenAlexandru Arșinel, transportat de urgență la spital de la azilul în care locuiește

750

Mapamond
17 aug 00:00MapamondIncident armat într-un tramvai în Suedia: O femeie rănită în abdomen, presupusul agresor - arestat

O femeie a fost împuşcată în abdomen marţi în timp ce circula într-un tramvai în oraşul Göteborg, cel mai...110

17 aug 00:00MapamondPrăbuşirea podului rutier în sudul Norvegiei nu s-a soldat cu victime

Un pod rutier din lemn s-a prăbuşit luni dimineaţă în sudul Norvegiei, iar două vehicule care circulau pe pod - un...124

17 aug 00:00MapamondCel puţin 20 de persoane au murit carbonizate într-un accident rutier în Pakistan

117

17 aug 00:00MapamondLetonia a livrat Ucrainei şase obuziere şi patru elicoptere

Ucraina a primit şase obuziere din Letonia, a anunţat ministrul ucrainean al apărării, potrivit DPA. "Împreună vom...117

17 aug 00:00MapamondExplozii la un depozit de muniţii la o bază rusă din Crimeea - MAE rus: 'Un act de sabotaj'

Exploziile produse marţi dimineaţă la un depozit de muniţii dintr-o bază rusă din Crimeea, peninsula ucraineană...112

17 aug 00:00MapamondUcraina - Centrala din Zaporojie: Discuţie telefonică între Macron şi Zelenski

Preşedintele francez Emmanuel Macron a purtat marţi o convorbire telefonică cu omologul său ucrainean Volodimir...115

17 aug 00:43MapamondVaccinată de 4 ori, Prima Doamnă a Americii, Jill Biden, s-a infectat cu Covid

Prima Doamnă a SUA, Jill Biden (71 de ani), a fost testată pozitiv pentru Covid-19 și se confruntă cu „simptome...255

17 aug 00:43MapamondO tornadă puternică a lovit Halkidiki, localitatea unde românii merg în vacanțe. Video

O tornadă puternică a lovit peninsula Kassandra (Halkidiki) din Grecia. Unii martori au surprins și au distribuit...977

17 aug 00:42MapamondExplozii puternice la centrala nucleară Zaporojie: Rusia și Ucraina se acuză reciproc

492

Sănătate
17 aug 00:00SănătateRomânia se va confrunta cu o epidemie severă de gripă, în această iarnă

e prognozează forme de gripă severe în acest an, după ce, timp de doi ani am avut pandemie de coronavirus. Adriana...132

17 aug 00:00SănătateAdriana Pistol: Tendinţa de descreştere a cazurilor de COVID-19 este evidentă

Adriana Pistol, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a afirmat marţi că tendinţa de scădere a numărului...115

17 aug 00:00SănătateAdriana Pistol: Două cazuri de variola maimuţei, în ultima săptămână; vor fi primite 5.000 doze de vaccin

115

17 aug 18:08SănătateCe boli pot semnala problemele de vedere

Problemele de vedere pot anunța inclusiv diferite afecțiuni cerebrale. Dacă ți s-a întâmplat să vezi dublu, să...117

17 aug 00:00SănătateMedicament minune împotriva cancerului la sân. Anunțul făcut de AstraZeneca

AstraZeneca spune că un studiu în fază avansată confirmă beneficiile medicamentului Enhertu pentru cancerul de sân...115

17 aug 00:00SănătatePistol: Rata de vaccinare pentru poliomielită este de 75-77 la sută şi ar trebui să fie minim 80-85 la sută

Secretarul de stat în cadrul Ministerului Sănătăţii Adriana Pistol a afirmat că rata de vaccinare împotriva...115

17 aug 00:00SănătateMinisterul Sănătăţii: 280 de persoane cu COVID, internate la terapie intensivă

Un număr de 3.975 de persoane cu COVID-19 sunt internate în unităţile sanitare de profil, cu 235 mai multe faţă de...119

17 aug 00:00SănătateMinisterul Sănătăţii: 3.600 de cazuri noi de COVID-19

Un număr de 3.600 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, cu...113

17 aug 00:00SănătateAparat unic în vestul ţării, ce măsoară rezistenţa pulmonară pe căile respiratorii, la Spitalul 'Victor Babeş'

106

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT