REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Avocatul CALAFUS se JUDECĂ pentru titlul de luptător cu rol determinant la REVOLUŢIE

Avocatul CALAFUS se JUDECĂ pentru titlul de luptător cu rol determinant la REVOLUŢIE

Replica API 5 noiembrie 2020 | 23:56 5163

Anul trecut, avocatul Sorin Calafus a solicitat Secretariatului de Stat pentru Recunoaşterea Meritelor Luptătorilor împotriva Regimului Comunist Instaurat în România în perioada 1945 - 1989 acordarea calității de luptător cu rol determinant, pentru că s-a remarcat prin fapte deosebite la Revoluția din 1 Decembrie 1989. Solicitarea i-a fost respinsă, însă a formulat contestație, şi aceasta din urmă fiind respinsă. Așa că, avocatul a mers în instanță, pentru a-și căuta dreptatea. De altfel, acesta deține un certificat de luptător, care atestă recunoașterea calității sale de luptător, fiind Remarcat prin Fapte Deosebite.

Secretariatul de stat pentru recunoașterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1945-1989 (SSPR) funcționează ca organ de specialitate al administrației publice centrale, cu personalitate juridică, în subordinea Guvernului, care asigură și coordonează, la nivel central, aplicarea reglementărilor legale în vigoare referitoare la revoluționarii din decembrie 1989, la luptătorii în rezistența anticomunistă, respectiv la foștii deținuți politici, precum și la persoanele care și-au jertfit viața sau au avut de suferit în urma revoltei muncitorești anticomuniste de la Brașov din noiembrie 1987. Sorin Calafus se războiește cu SSPR, după ce organul a refuzat să-i acorde calitatea de luptător cu rol determinant, pentru că s-a remarcat prin fapte deosebite la Revoluția din 1 Decembrie 1989.

Ce rol a avut Calafus la Revoluția din 1989!

Calafus, în data de 22 decembrie 1989, a manifestat la fostul sediu al Comitetului Judetean al PCR Constanța, alături de alți revoluționari. În ziua respectivă își desfășura activitatea de avocat la Tribunalul Constanta și, la un moment dat au început să se audă dinspre sediul „Casei Albe" zgomote tot mai intense și se vedeau oamenii manifestând și îndreptându-se furioși spre acea clădire, a relalat avocatul în fața magistraților. În aceste condiții, s-a alăturat manifestanților. Alături de colegii săi, a luat măsuri de organizare a pichetelor de revoluționari, pentru a evita furtul si distrugerea bunurilor găsite în birourile Comitetului județean.

Consideră că soluția Comisiei SSPR este nelegală, în condițiile în care participarea sa la acele evenimente a avut un rol determinant in victoria Revoluției. A contribuit la ocuparea si apărarea acelui obiectiv de importanță deosebită pentru orașul Constanta, iar ulterior a participat la toate evenimentele timp de 5 zile fără să meargă la familie. Este de părere că soluția de respingere a cererii sale a fost emisa cu rea-credință, ceea ce duce la prejudicierea sa, în calitatea de Luptător cu rol Determinant. Calafus nu a avut noroc nici la Tribunalul Constanța, întrucât magistrații i-au respins cererea. A formulat recurs, la Curtea de Apel.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
nici nu stiti ce scula are Calafutz, sa vorbiti dupa ce i-ati molfait-o ca mine.
3
3
Calafus asta e nume romanesc?
3
3
Mareeee nesimtit! Mareee rau, cum il mai suporta Dumnezeu?
7
5
Care ca Metin Cerchez au papat miliarde de lei aiurea de la revolutionari !
11
1
Cati dintre voi merita mah sa va declarati asa zis revolutionari?! Ce ati facut la revolutia - lovitura de stat din 89? V-ati gasit si voi pe strada atunci cel mai probabil si vreti acum sa mulgeti tzatza statului. Pizda mamii voastre de golani!
20
4
Si ca avocat si ca om esti zero!! Vrei merite deosebite la revolutie?? Dar ce ai facut? Altii au murit la revolutie, altii au ramas infirmi....oameni care au luptat cu adevarat la revolutie si nu au pretentiile tale, escroc de doi lei ce esti!!
25
4
..LAZAR CERCEL...este la parcul rece...acolo asteapta sa-l urmeze baietii destepti...printr ei se afla si cel mai tere primar al tuturor timpurilor..omul care..n-a facut decat rau pe acest pamant..DUMNEZEU..l-a vazut pe jigodia de MAREAN IORDACHE,si l-a chemat urgent la el..l-a pus sa-si sape groapa....si ce sa vezi??? prostul a cazut in ea..DUMNEZEU ..a facut dreptate..fiti atenti dragi primari..toti care l-ati iubit pe IORDACHE,s-ar putea sa aveti noricul lui..DOAMNE..AJUTA..asa sa fie..
8
4
Avocate, te astept la mine la sediu sa-ti cant De-oi mai duce-o pan la toamna.
10
4
poate se face o revizuire la certificatele astea si cei care leau luat ilegal sa dea banii inapoi
25
3
Cu asa zisa revolutie. A fost o revolta la nivel de tara si atat. Au intiulat-o unii drept revolutie ca sa-si atribuie titlul de revolutionari si sa beneficieze de drepturi fara numar. Noi toti cei care am iesit in strada ce suntem ? Niste prosti ? Nu a existat revolutie si nici revolutionari in Romania.
21
3
Totul pt bani si alte beneficii, desi sunt putrezi de bogati...
23
4
Eu am participat din plin la aceasta revolutie, asa cum scria cineva mai jos, am luptat cu arma in mana pentru ca asa era ordinul primit, eram militar in termen, dar nu m-am gandit niciodata ca cineva trebuie sa primeasca certificate de luptator determinant, au iesit oamenii in strada din convingere si dorinta de a schimba ceva, am fost si noi care ne supuneam ordinelor primite, nu ar trebuie sa se acorde nimanui aceste facilitati, cu atat mai putin acestor maimutoi avari.
30
4
Ai dracu ecscroci cica ei sunt revolutionari,pai cand vati dus voi in sediul CJ.al PCR-Constanta parasit de comunisti ca sa il aparati de hoti,care erau hoti mai baieti?pentru ca toti aia care ati fost atunci acolo acum sunteti revolutionari exceptand acei oameni adevarati care sunt revolutionari fara carnet de revolutionar caci ei au participat la revolutie pentru ca s-au saturat de viata lor din"epoca de aur"nu pentru alte avantaje;avantaje materiale merita doar raniti si urmasi mortilor atat,restul la munca"revolutionarilor"nu la intins mana.
27
4
Pina si Mangalia are "revolutionari", chiar si familii intregi, unii cu functii la utc.
17
4
vezi calafus ca te cheama cercel sa mai faceti o revolutie , caci aia a fost de rahat... stai in plm linistit jigodie si nu mai ravni dupa bani nemunciti !
23
4
Asta e un kkat obosit ,spagar si prost de pute ,lumea din breasla lui stie ca e un zero barat.Jegu asta la revolutie era sub pat.Din cauza gunoiului de Ilici militienii au pensii speciali si toti ratatii sunt revolutionari.
25
4
traim ca sa intretinem securistii care nu au facut nimic la revolutie
23
4
Revolitionarul pulii ,de la marea revolutie din C-ta,condusi de eroul national Cercel,o gasca de puturosi nu se mai satura de bani.Ar trebui ca statul sa le ia banii inapoi ,asti sunt bani furati de la noi Daca ar fi avocat bun nu ar cersi indemnizatia de revolutionar
23
4
un jeg de om. Cica a fost in fata sediului pcr. Pai atunci cei care erau in armata nu sunt revolutionari? Sa il futem in gura de asa-zis revolutionar
30
3
Puturosii abia asteapta revolutii ca apoi sa primeasca indemnizatie toata viata,reduceri fiscale,etc.Anulati aceste indemnizatii ati sifonat destul bugetul tarii!
29
3
Eu stiu ca dl Calafus a avut arma in mana la "revolutie", de unde a luat-o nu se stie, si cu ea a intrat in sediul Procuraturii si amenintandu-i pe unii dintre procurori i-a bagat in arest. Mega erou. Eori sunt saracii oameni care au murit fara nicio vina la ordinul unor securisti care au vrut sa se salveze ei de un eventual proces ulterior.
13
5
revolutia au facut-o tiganii ,bisnitarii si bagabontii orasului si nu cadre militare doctorii sau avocatii sau bosorogii care stateau la coada la lapte la miorita si ii blamau pe revolutionari
17
11
Asta a stat 5 zile la amanta si a visat ca a participat la revolutie, mars!
28
3
cei mai multi revolutionari tot securistii au fost
20
6
Cei care au participat real la Revolutie, sunt cei care pot demonstra asta cu livretul militar! Restul, aproape toti, sunt doar profitori si lichele! Eu personal cunosc o gramada de bisnitari si tigani care au profitat de statutul de asa zis..revolutionar. Si cred ca nu sunt singurul care stiu! Asa cum exista veterani de razboi, asa ar trebui sa fie si veterani ai revolutiei din 1989! Cineva ar trebui sa faca o asociatie sau liga a luptatorilor REALI din 1989. Altfel, au murit degeaba o multime de oameni! De 32 de ani, tara este condusa de hoti! Nici nu mai conteaza culoarea politica! Sictir!
28
3
Dar ce a fost in constanta si nu stim noi in afara de tras gloante aiurea si alergat militieni ? Teroristi? Hai sa fim seriosi macar acum , profitori.
24
3
la asa zisa casa alba nu era mare lucru de furat pe vremea aceea .era saracie , nu ca pe vremea regelului soare care a umat.e drept ca in prima ora s au luat radiourile si mochetele .Nu este clar daca avocatii de pe vremea aceea faceau parte din puterea Judecatoreasca ,Oricum,,a pazi niste bunuri nu prea pare o chestie revolutionara.e greu de spus de ce sunt mai mult de20 de certificate de revolutionar la Constanta
15
3
Sa-mi dai banii inapoi jigodie ca ai pierdut procesul. M-ai mintit ca il castigi. Familia Calafus niste parveniti.
32
3
revolutionarul pulii mele , o javra ordinara si infecta
36
3
Au luat certificate de revolutionar si unii care nu erau in tara la acea ora! Era profitabil prin anii '90,deschideai o firma si in baza certificatului de revolutionar aveai o gramada de facilitati legate de taxe si impozite.Unul care nu a avut nici o treaba cu Revolutia la Constanta ,dar a obtinut certificat,a candidat anul asta pentru functia de primar al orasului!
37
0
sa fie frustrat,sunt unii revolutionari care au facut revolutia online,comparand cu cei ce au obtinut dreptul de revolutionar,logic,merita acest drept,..daca omul nu are dreptul atunci poate 80% din revolutionari ar tb sa-si piarda titlul....
18
4
eu pripun sa-l treaca in cartea de istorie, la capitolul....ziceti voi
20
4
I-as zice lui ppulika asta de avocat asa; eu pana la 12 noaptea in 22dec 89, aveam ttrase peste 1300 de cartuse de calibru 14,5mm de pe tab,,,apoi altele timp de trei zile in piata palatului din Bucuresti,,si nu am certificat de revolutionar,,,! Nici n-am facut cerere,, trebuiau sa mi-l dea ei daca erau cinstiti ! Ce vrea el e absurd !
35
4

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108