rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 29 noiembrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Avocatul CALAFUS se JUDECĂ pentru titlul de luptător cu rol determinant la REVOLUŢIE

Anul trecut, avocatul Sorin Calafus a solicitat Secretariatului de Stat pentru Recunoaşterea Meritelor Luptătorilor împotriva Regimului Comunist Instaurat în România în perioada 1945 - 1989 acordarea calității de luptător cu rol determinant, pentru că s-a remarcat prin fapte deosebite la Revoluția din 1 Decembrie 1989. Solicitarea i-a fost respinsă, însă a formulat contestație, şi aceasta din urmă fiind respinsă. Așa că, avocatul a mers în instanță, pentru a-și căuta dreptatea. De altfel, acesta deține un certificat de luptător, care atestă recunoașterea calității sale de luptător, fiind Remarcat prin Fapte Deosebite.

Secretariatul de stat pentru recunoașterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1945-1989 (SSPR) funcționează ca organ de specialitate al administrației publice centrale, cu personalitate juridică, în subordinea Guvernului, care asigură și coordonează, la nivel central, aplicarea reglementărilor legale în vigoare referitoare la revoluționarii din decembrie 1989, la luptătorii în rezistența anticomunistă, respectiv la foștii deținuți politici, precum și la persoanele care și-au jertfit viața sau au avut de suferit în urma revoltei muncitorești anticomuniste de la Brașov din noiembrie 1987. Sorin Calafus se războiește cu SSPR, după ce organul a refuzat să-i acorde calitatea de luptător cu rol determinant, pentru că s-a remarcat prin fapte deosebite la Revoluția din 1 Decembrie 1989.

Ce rol a avut Calafus la Revoluția din 1989!

Calafus, în data de 22 decembrie 1989, a manifestat la fostul sediu al Comitetului Judetean al PCR Constanța, alături de alți revoluționari. În ziua respectivă își desfășura activitatea de avocat la Tribunalul Constanta și, la un moment dat au început să se audă dinspre sediul „Casei Albe" zgomote tot mai intense și se vedeau oamenii manifestând și îndreptându-se furioși spre acea clădire, a relalat avocatul în fața magistraților. În aceste condiții, s-a alăturat manifestanților. Alături de colegii săi, a luat măsuri de organizare a pichetelor de revoluționari, pentru a evita furtul si distrugerea bunurilor găsite în birourile Comitetului județean.

Consideră că soluția Comisiei SSPR este nelegală, în condițiile în care participarea sa la acele evenimente a avut un rol determinant in victoria Revoluției. A contribuit la ocuparea si apărarea acelui obiectiv de importanță deosebită pentru orașul Constanta, iar ulterior a participat la toate evenimentele timp de 5 zile fără să meargă la familie. Este de părere că soluția de respingere a cererii sale a fost emisa cu rea-credință, ceea ce duce la prejudicierea sa, în calitatea de Luptător cu rol Determinant. Calafus nu a avut noroc nici la Tribunalul Constanța, întrucât magistrații i-au respins cererea. A formulat recurs, la Curtea de Apel.

Mirela PASCAL

joi, 5 noiembrie 20203796
SKINMED CLINIC, Centrul de Excelență Dermatologie București
GANDUL.RO
Adevărul despre starea lui Vârciu! Vești crunte: 'Toate analizele pe care le-am făcut...'
Comentarii

23Sorina(5 noi 21:57)
nici nu stiti ce scula are Calafutz, sa vorbiti dupa ce i-ati molfait-o ca mine.
33carevasazica(5 noi 18:16)
Calafus asta e nume romanesc?
37Cetatean(5 noi 18:06)
Mareeee nesimtit! Mareee rau, cum il mai suporta Dumnezeu?
110Cercel ... in tigan puturos !(5 noi 18:00)
Care ca Metin Cerchez au papat miliarde de lei aiurea de la revolutionari !
320Ceashka(5 noi 14:32)
Cati dintre voi merita mah sa va declarati asa zis revolutionari?! Ce ati facut la revolutia - lovitura de stat din 89? V-ati gasit si voi pe strada atunci cel mai probabil si vreti acum sa mulgeti tzatza statului. Pizda mamii voastre de golani!
325Dan(5 noi 13:17)
Si ca avocat si ca om esti zero!! Vrei merite deosebite la revolutie?? Dar ce ai facut? Altii au murit la revolutie, altii au ramas infirmi....oameni care au luptat cu adevarat la revolutie si nu au pretentiile tale, escroc de doi lei ce esti!!
38ptr.toti..(5 noi 12:59)
..LAZAR CERCEL...este la parcul rece...acolo asteapta sa-l urmeze baietii destepti...printr ei se afla si cel mai tere primar al tuturor timpurilor..omul care..n-a facut decat rau pe acest pamant..DUMNEZEU..l-a vazut pe jigodia de MAREAN IORDACHE,si l-a chemat urgent la el..l-a pus sa-si sape groapa....si ce sa vezi??? prostul a cazut in ea..DUMNEZEU ..a facut dreptate..fiti atenti dragi primari..toti care l-ati iubit pe IORDACHE,s-ar putea sa aveti noricul lui..DOAMNE..AJUTA..asa sa fie..
310Lazar Cercel(5 noi 12:35)
Avocate, te astept la mine la sediu sa-ti cant De-oi mai duce-o pan la toamna.
324cezara(5 noi 11:35)
poate se face o revizuire la certificatele astea si cei care leau luat ilegal sa dea banii inapoi
320Terminati(5 noi 11:32)
Cu asa zisa revolutie. A fost o revolta la nivel de tara si atat. Au intiulat-o unii drept revolutie ca sa-si atribuie titlul de revolutionari si sa beneficieze de drepturi fara numar. Noi toti cei care am iesit in strada ce suntem ? Niste prosti ? Nu a existat revolutie si nici revolutionari in Romania.
323Ilie(5 noi 11:06)
Totul pt bani si alte beneficii, desi sunt putrezi de bogati...
330Marian(5 noi 10:23)
Eu am participat din plin la aceasta revolutie, asa cum scria cineva mai jos, am luptat cu arma in mana pentru ca asa era ordinul primit, eram militar in termen, dar nu m-am gandit niciodata ca cineva trebuie sa primeasca certificate de luptator determinant, au iesit oamenii in strada din convingere si dorinta de a schimba ceva, am fost si noi care ne supuneam ordinelor primite, nu ar trebuie sa se acorde nimanui aceste facilitati, cu atat mai putin acestor maimutoi avari.
327Escu(5 noi 09:50)
Ai dracu ecscroci cica ei sunt revolutionari,pai cand vati dus voi in sediul CJ.al PCR-Constanta parasit de comunisti ca sa il aparati de hoti,care erau hoti mai baieti?pentru ca toti aia care ati fost atunci acolo acum sunteti revolutionari exceptand acei oameni adevarati care sunt revolutionari fara carnet de revolutionar caci ei au participat la revolutie pentru ca s-au saturat de viata lor din"epoca de aur"nu pentru alte avantaje;avantaje materiale merita doar raniti si urmasi mortilor atat,restul la munca"revolutionarilor"nu la intins mana.
416pop(5 noi 09:48)
Pina si Mangalia are "revolutionari", chiar si familii intregi, unii cu functii la utc.
323liga revolutionarilor falsi(5 noi 09:46)
vezi calafus ca te cheama cercel sa mai faceti o revolutie , caci aia a fost de rahat... stai in plm linistit jigodie si nu mai ravni dupa bani nemunciti !
325Un lake(5 noi 09:36)
Asta e un kkat obosit ,spagar si prost de pute ,lumea din breasla lui stie ca e un zero barat.Jegu asta la revolutie era sub pat.Din cauza gunoiului de Ilici militienii au pensii speciali si toti ratatii sunt revolutionari.
323pomanagii(5 noi 09:19)
traim ca sa intretinem securistii care nu au facut nimic la revolutie
323avocat de kk(5 noi 08:42)
Revolitionarul pulii ,de la marea revolutie din C-ta,condusi de eroul national Cercel,o gasca de puturosi nu se mai satura de bani.Ar trebui ca statul sa le ia banii inapoi ,asti sunt bani furati de la noi Daca ar fi avocat bun nu ar cersi indemnizatia de revolutionar
230cetatean(5 noi 08:23)
un jeg de om. Cica a fost in fata sediului pcr. Pai atunci cei care erau in armata nu sunt revolutionari? Sa il futem in gura de asa-zis revolutionar
229Bombarderu(5 noi 08:14)
Puturosii abia asteapta revolutii ca apoi sa primeasca indemnizatie toata viata,reduceri fiscale,etc.Anulati aceste indemnizatii ati sifonat destul bugetul tarii!
512Coco(5 noi 08:14)
Eu stiu ca dl Calafus a avut arma in mana la "revolutie", de unde a luat-o nu se stie, si cu ea a intrat in sediul Procuraturii si amenintandu-i pe unii dintre procurori i-a bagat in arest. Mega erou. Eori sunt saracii oameni care au murit fara nicio vina la ordinul unor securisti care au vrut sa se salveze ei de un eventual proces ulterior.
1017okila(5 noi 08:06)
revolutia au facut-o tiganii ,bisnitarii si bagabontii orasului si nu cadre militare doctorii sau avocatii sau bosorogii care stateau la coada la lapte la miorita si ii blamau pe revolutionari
228Cassanova(5 noi 07:57)
Asta a stat 5 zile la amanta si a visat ca a participat la revolutie, mars!
520secu(5 noi 07:39)
cei mai multi revolutionari tot securistii au fost
228Dan(5 noi 07:14)
Cei care au participat real la Revolutie, sunt cei care pot demonstra asta cu livretul militar! Restul, aproape toti, sunt doar profitori si lichele! Eu personal cunosc o gramada de bisnitari si tigani care au profitat de statutul de asa zis..revolutionar. Si cred ca nu sunt singurul care stiu! Asa cum exista veterani de razboi, asa ar trebui sa fie si veterani ai revolutiei din 1989! Cineva ar trebui sa faca o asociatie sau liga a luptatorilor REALI din 1989. Altfel, au murit degeaba o multime de oameni! De 32 de ani, tara este condusa de hoti! Nici nu mai conteaza culoarea politica! Sictir!
224Cetatean(5 noi 06:53)
Dar ce a fost in constanta si nu stim noi in afara de tras gloante aiurea si alergat militieni ? Teroristi? Hai sa fim seriosi macar acum , profitori.
215istorie(5 noi 06:34)
la asa zisa casa alba nu era mare lucru de furat pe vremea aceea .era saracie , nu ca pe vremea regelului soare care a umat.e drept ca in prima ora s au luat radiourile si mochetele .Nu este clar daca avocatii de pe vremea aceea faceau parte din puterea Judecatoreasca ,Oricum,,a pazi niste bunuri nu prea pare o chestie revolutionara.e greu de spus de ce sunt mai mult de20 de certificate de revolutionar la Constanta
231Calafus o javra(5 noi 03:34)
Sa-mi dai banii inapoi jigodie ca ai pierdut procesul. M-ai mintit ca il castigi. Familia Calafus niste parveniti.
236donald(5 noi 03:21)
revolutionarul pulii mele , o javra ordinara si infecta
036Nicolae(5 noi 02:22)
Au luat certificate de revolutionar si unii care nu erau in tara la acea ora! Era profitabil prin anii '90,deschideai o firma si in baza certificatului de revolutionar aveai o gramada de facilitati legate de taxe si impozite.Unul care nu a avut nici o treaba cu Revolutia la Constanta ,dar a obtinut certificat,a candidat anul asta pentru functia de primar al orasului!
417are dreptate(5 noi 01:43)
sa fie frustrat,sunt unii revolutionari care au facut revolutia online,comparand cu cei ce au obtinut dreptul de revolutionar,logic,merita acest drept,..daca omul nu are dreptul atunci poate 80% din revolutionari ar tb sa-si piarda titlul....
320xyz(5 noi 00:45)
eu pripun sa-l treaca in cartea de istorie, la capitolul....ziceti voi
335Adri(5 noi 00:40)
I-as zice lui ppulika asta de avocat asa; eu pana la 12 noaptea in 22dec 89, aveam ttrase peste 1300 de cartuse de calibru 14,5mm de pe tab,,,apoi altele timp de trei zile in piata palatului din Bucuresti,,si nu am certificat de revolutionar,,,! Nici n-am facut cerere,, trebuiau sa mi-l dea ei daca erau cinstiti ! Ce vrea el e absurd !
mai mult...Replica
28 noi 22:17ReplicaMedic: Varianta Omicron afectează mai ales persoanele tinere

Persoanele din Africa de Sud care au contractat tulpina Omicron a coronavirusului nu au dezvoltat forme grave ale bolii,...1133

29 noi 00:19ReplicaASOCIAȚIA Corinei MARTIN și-a dat SFÂRȘITUL OBȘTESC, îngropată în DATORII!6308
29 noi 00:36ReplicaGigi CHIRU își face o SERĂ de LEGUME, în TOPRAISAR!1388
29 noi 23:25ReplicaVirgil LIXANDRU iluminează comuna CUMPĂNA de SĂRBĂTORI!

Afaceristul Virgil Lixandru, dezvoltator imobiliar, deține, în afară de firmele prin intermediul cărora...933

29 noi 00:32ReplicaGheorghe DONȚU află, în câteva zile, dacă REVINE în PSD!756
29 noi 23:13ReplicaCancerul de col uterin poate fi prevenit prin vaccinare și testare – proiectul CEDICROM 2, în derulare483
29 noi 00:28ReplicaA SUGRUMAT un alt DEȚINUT cu HANORACUL, până a LEȘINAT!

Cătălin Dragomir a fost sancționat de Comisia de Disciplină din cadrul Penitenciarului Poarta Albă cu suspendarea...699

29 noi 00:27Replica7 LOCALITĂȚI din județul CONSTANȚA mai sunt în SCENARIUL ROȘU1266
29 noi 23:02ReplicaÎnceput de DECEMBRIE rece și VÂNT PUTERNIC, la mare!734
29 noi 22:13ReplicaPortul CONSTANȚA SUD-AGIGEA va fi MODERNIZAT și DEZVOLTAT

Se anunță încă o investiție într-unul din porturile constănțene. Otilia Samoilă a solicitat și obținut în...704

29 noi 00:22ReplicaA fost BĂTUT MĂR din cauza NEVESTEI1351
29 noi 00:21ReplicaARAFAT, despre mutaţia OMICRON!1616
Vremea
14.6°14.6° - 17.1° luni, 29 noiembrie 2021
ConstanțaUmiditate: 79%
Vânt: 10.2 m/s
Presiune: 993 milibari

Loto
6/49121731292748
5/4018373640326
joker3111171626
Horoscop
mai mult...SPSportRT
29 noi 23:59SportFotbal - Liga I: Universitatea Craiova - FCSB 2-3

FCSB a învins-o pe Universitatea Craiova cu scorul de 3-2 (2-1), duminică seara, în deplasare, într-un meci din...250

29 noi 23:53SportFotbal: Chelsea - Manchester United 1-1, în Premier League

...223

29 noi 23:54SportFotbal: Manchester City - West Ham 2-1, în Premier League

Manchester City este la egalitate de puncte cu liderul Chelsea după ce a învins-o cu 2-1 acasă pe West Ham United,...158

29 noi 23:54SportFotbal - Italia: AC Milan, învinsă cu 3-1 de acasă de Sassuolo

AC Milan a fost învinsă cu 3-1 de Sassuolo, pe San Siro, într-un meci din etapa a 14-a din Serie A, în care Vlad...282

Local
29 noi 23:43LocalBĂRBAT de 27 de ANI, PRINS DROGAT la VOLAN

La data de 27 noiembrie a.c., în jurul orei 23.00, polițiști din cadrul Poliției orașului Ovidiu au identificat un...483

29 noi 23:43LocalMinor, PRINS la volanul unui AUTOTURISM

La data de 28 noiembrie a.c., în jurul orei 2.20, patrula mixtă, formată dintr-un polițist din cadrul Secției 2 și...318

29 noi 23:44LocalRAZII în CONSTANȚA: AMENZI pe BANDĂ RULANTĂ!

919

29 noi 23:42LocalÎncă 3 DECESE la Constanţa din cauza COVID-19

Până duminică, 28 noiembrie, 56.275 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat, la nivel...446

29 noi 23:42LocalINCENDIU în apropierea municipiului Tulcea

Detașamentul de Pompieri Tulcea a fost solicitat, duminică, 28 decembrie a.c., în jurul orei 17:10, să intervină...191

29 noi 23:43LocalAproape 47.000 de persoane, imunizate în ultimele 24 de ore

Aproape 47.000 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore, conform statisticii realizate duminică de...188

29 noi 23:44LocalPARFUMURI contrafăcute, descoperite la FRONTIERĂ

Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au descoperit într-o autoutilitară condusă de cu cetățean bulgar în...308

29 noi 23:44LocalZece cetățeni străini descoperiți de polițiștii de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctelor de Trecere a Frontierei Varsand și Nădlac II au descoperit zece...188

29 noi 23:44LocalPrimarul Reșit TANER, RAPORT de ACTIVITATE

401

Politică
29 noi 20:23PoliticăNicolae Ciucă: Contextul crizei sanitare ne obligă să luăm măsuri

Premierul Nicolae Ciucă afirmă, în mesajul de Ziua Bucovinei, la 103 ani de la unirea Bucovinei cu Regatul României,...275

29 noi 20:22PoliticăRafila: Soluţia legislativă privind obligativitatea certificatului COVID la muncă ar trebui adoptată până la finele anului

Soluţia legislativă privind obligativitatea certificatului COVID la locul de muncă ar trebui adoptată până la...518

29 noi 20:22PoliticăRomânia aduce primii bani din PNRR: 15 miliarde de euro intră în țară

356

29 noi 20:24PoliticăBogdan Aurescu, ultimele date despre românii blocați în Africa de Sud

Ministrul de Externe Bogdan Aurescu a anunțat duminică, la Digi24, că în Africa Sud sunt 39 de cetățeni români...233

29 noi 20:24PoliticăAdrian Năstase, avertisment pentru PSD

Adrian Năstase le transmite, duminică, foștilor colegi din PSD un avertisment legat de provocările pe care le vor...463

29 noi 20:23PoliticăFostul principe Nicolae: Am fost ofertat de PSD și PNL

Fostul principe Nicolae a afirmat duminică, la emisiunea Insider Politic de la Prima TV, referitor la o eventuală...313

29 noi 20:22PoliticăCoadă la depunerea demisiilor din PNL: o întreagă organizație pleacă din partid

Alianța cu PSD și faptul că Florin Cîțu este noul președinte al liberalilor provoacă haos în partid. Întreaga...760

29 noi 20:21PoliticăEmil Boc: „PSD-PNL sunt ca două echipe rivale care dau totul când joacă pentru națională“

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat vineri că noul guvern PSD-PNL-UDMR trebuie să ducă la capăt...405

29 noi 20:21PoliticăGheorghiță, despre noua variantă de coronavirus: Ne îngrijorează foarte mult potențialul impact

478

Interviuri
13 noi 00:11InterviuriMihai LUPU: RAJA nu poate fi preluată de PSD! Video

Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, a fost prezent în studioul Replica, vineri, 12 noiembrie....2929

23 noi 19:11InterviuriDELICOTI vrea să TRANSFORME comuna Poarta Albă în oraș! VIDEO

Primarul din Poarta Albă, Vasile Delicoti, a fost în studioul Replica, luni, 22 noiembrie. În cadrul interviului au...1694

26 noi 00:17InterviuriCaragheorghe, USR: Primarul MINTE; noi ne-am întâlnit cu oamenii din PENINSULĂ! Video

1395

10 noi 00:12InterviuriIonuț RUSU: De sărbători, Constanța va avea ILUMINAT FESTIV de poveste! Video

Viceprimarul Constanței, Ionuț Rusu, a fost prezent în studioul Replica, marți, 9 noiembrie. În cadrul interviului...4777

26 noi 00:14InterviuriCristian Cîrjaliu: Am PIERDUT un an DEGEABA din cauza consilierilor USR! Video

Cristian Maricel Cârjaliu a fost prezent în studioul Replica de Constanța, joi 25 noiembrie, pentru a răspunde, în...2212

27 noi 00:08InterviuriDr. CEALERA: NU avem CAZURI grave la persoane VACCINATE! VIDEO

Medicul Ionuț Cealera, managerul Serviciului de Ambulanță Județean Constanța, a fost prezent, vineri, 26 noiembrie,...2208

6 noi 00:10InterviuriSENATORUL USR Remus NEGOI: Sunt ZVONURI că vicele USR, al CJ, ar putea fi schimbat

Economia românească este pe perfuzii, sistemul sanitar este în comă, în educație este haos, însă niciunul dintre...1700

28 oct 00:08InterviuriCICU, de la GARDA de COASTĂ: Au fost depistate 22 de MAȘINI de LUX FURATE sau folosite la INFRACȚIUNI

Cristian Cicu, directorul Gărzii de Coastă, a fost prezent în studioul Replica, miercuri, 27 octombrie. În cadrul...3394

27 oct 00:10InterviuriPrim PROCURORUL TELICEANU: Stelian Ion a avut intenții bune, dar NU și PUTERE. Video

3137

Monden
29 noi 00:00Monden'House of Gucci' şi Lady Gaga iau cu asalt cinematografele din Statele Unite

Los Angeles, 26 nov/ Agerpres/ - După debutul său strălucit în cinematografiei cu "A Star is Born" (2018), Lady Gaga...138

29 noi 00:00MondenStephen Sondheim, o legendă a musicalurilor americane, a murit la vârsta de 91 de ani

Compozitorul şi textierul Stephen Sondheim, considerat o legendă a musicalurilor de pe Broadway şi devenit celebru...103

29 noi 00:00MondenUn film despre efectele pandemiei de COVID-19, desemnat cel mai bun lungmetraj la 'Oscarurile Asiei' 2021

102

29 noi 00:00MondenNicole Cherry a născut o fetiță! Prima imagine cu micuța, din maternitate

Bucurie mare în familia cântăreței Nicole Cherry, după ce aceasta a adus pe lume o fetiță perfect sănătoasă....148

29 noi 00:00MondenChinurile Maiei Morgenstern după ce a jucat în Patimile lui Hristos: „Am fost agresată și scuipată“

Maia Morgenstern (59 de ani) a făcut dezvăluiri cutremurătoare pe tema Holocaustului, dar și despre agresiunile...205

29 noi 00:00MondenCântăreaţa Adele, pe primul loc atât în topul single-urilor, cât şi în topul albumelor din Marea Britanie

Cântăreaţa britanică Adele a realiza o performanţă rară, clasându-se simultan pe primul loc atât în topul...98

29 noi 19:25MondenFlorin Oprițescu a MURIT: Actorul avea doar 42 de ani

Florin Opriţescu, cel mai cunoscut actor român care juca în producţii spaniole, a murit. Actorul a murit în cursul...2329

29 noi 18:41MondenCorul Madrigal va susţine în Italia un concert dedicat Zilei Naţionale a României

Corul Naţional de Cameră „Madrigal - Marin Constantin”, dirijat de Anna Ungureanu, va susţine un Concert...152

29 noi 20:19MondenBryan Adams testat pozitiv pentru Covid-19, a doua oară într-o lună

334

Mapamond
29 noi 15:26MapamondObligativitatea purtării măştilor sanitare revine în Danemarca

Guvernul Danemarcei a reintrodus obligativitatea purtării măştilor sanitare începând de luni în contextul...211

29 noi 15:27MapamondFranța trece la măsuri extreme: Carantină pentru cei vaccinați

Oamenii care au intrat în contact cu persoane infectate cu Omicron vor sta în carantină chiar dacă sunt vaccinați,...505

29 noi 15:23MapamondPANICĂ în Europa! Probabilitate mare ca varianta OMICROM de Covid-19 să fie prezentă și în Germania

424

29 noi 19:25MapamondOmicron continuă să se răspândească în lume

Noua variantă de coronavirus Omicron a continuat să se răspândească în întreaga lume duminică, două cazuri...273

29 noi 15:25MapamondÎn fața tulpinii Omicron, Isrelul își închide granițele

Israelul a anunţat sâmbătă că va interzice intrarea tuturor străinilor în ţară şi va reintroduce tehnologia de...646

29 noi 15:24MapamondJoe Biden, avertizat de dr. Anthony Fauci: Varianta Omicron este posibil deja în SUA

Preşedintele american Joe Biden a fost informat despre cele mai recente evoluţii legate de noua variantă a...322

29 noi 15:20MapamondȚara în care 100% din populație a fost vaccinată antiCovid cu cel puțin o doză

Întreaga populaţie din Emiratele Arabe Unite care este eligibilă pentru vaccinare împotriva COVID-19 a primit "cel...456

29 noi 15:18MapamondOlanda: 61 de pasageri veniți din Africa de Sud suspectați că sunt infectați cu noua variantă Omicron

61 de persoane care au aterizat la Amsterdam cu două curse din Africa de Sud au fost testate pozitiv pentru Covid-19,...361

29 noi 15:17MapamondKosovo: Un bărbat înarmat a atacat un autobuz plin de elevi. Doi copii au murit

500

Sănătate
29 noi 15:00SănătatePastila anti-COVID-19 de la Merck este eficientă, dar nu și pentru femeile însărcinate

Pastila anti-COVID-19 dezvoltată de grupul farmaceutic Merck este eficientă în tratarea persoanelor infectate cu noul...235

29 noi 15:01SănătateRisc extrem de ridicat ca varianta Omicron să se răspândească în Europa

Riscul este "de la ridicat la foarte ridicat" ca noua variantă de COVID-19, numită Omicron şi detectată iniţial în...609

29 noi 15:02SănătateCoronavirus - Rafila: Românii care vin din sudul Africii vor sta în carantină!

318

29 noi 14:56SănătateConstrucția a trei spitale regionale din România: 'Este șocant, banii au fost virați din 2019'

Europarlamentarul Corina Creţu a declarat că acum, când se negociază programele operaţionale, o prioritate a...476

29 noi 14:57SănătateIată ce diferență face booster-ul în privința imunității naturale

Protecţia oferită de boosterul anti-COVID este mai mare decât „imunitatea naturală”, spun oamenii de ştiinţă...368

29 noi 14:59SănătateCoronavirus - Valul 5 bate la ușă: 'Este cronica unei nenorociri anunţate'

Medicul Mihai Craiu susţine că, în condiţiile în care numărul persoanelor care se vaccinează în România este...385

29 noi 15:04SănătateRafila, despre noua tulpină: „Va ajunge și în România, sigur“

Se știu foarte puține date despre tulpina nouă, descoperită în Africa de Sud, iar România ar putea emite...776

29 noi 15:05SănătateTulpina super-mutantă de coronavirus a primit numele Omicron

Experții OMS au decis vineri că noua variantă de coronavirus secvențiată de cercetătorii din Africa de Sud este o...638

29 noi 15:08SănătateAplicaţia care îţi spune ce conţine fiecare aliment cumpărat, lansată în România

418

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT