REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Avocatul Poporului sesizează CCR în legătură cu OUG de modificare a codurilor penale

Avocatul Poporului sesizează CCR în legătură cu OUG de modificare a codurilor penale

Replica API 3 februarie 2017 | 13:04 229

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a anunţat, vineri, că sesizează Curtea Constituţională în legătură cu OUG de modificare a legislaţiei penale.

Victor Ciorbea a anunţat că a ridicat la CCR o excepţie de neconstituţionalitate cu privire la Ordonanţa de Urgenţă 13/2017 care schimbă Codul penal şi Codul de procedură penală.

"Guvernul menționează ca unul dintre motive faptul că este necesară implementarea unei directive a UE. Am constatat că termenul de implementare a acesteia este 1 aprilie 2018, un termen suficient de lung pentru a putea fi dezbătută în cadrul Parlamentului. În legătură cu abuzul în serviciu: s-a ținut seama de cerințele CCR, dar în ordonanță se folosește, se adaugă și la vătămare gravă, certă și efectivă a drepturilor unei persoane fizice sau juridice. Ori prejudicul este mai mare de 200.000 de lei ori se aduce o vătămare de care vorbeam. Guvernul nu definește ce înseamnă această vătămare gravă. Apare încă un element de imprevizibilitate, prin urmare acesta este un prim motiv legat de motive intrinseci, respectiv abuzul în serviciu", a precizat Ciorbea.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Care 8 milioane mai handicapatule?Hai sa te invat putina aritmetica, boule si sa vorbim pe cifre! Deci, PSD a castigat cu 47%.Prezenta la vot a fost de 38%.Rezulta un procent de 18% pt. PSD din totalul de voturi exprimate si valide! In Romania sunt aproximativ 17 mil. de oameni cu drept de vot. In consecinta 18% din 18 mil. face exact 3,2 mil. Adica prostule, ca sa pricepi si tu, 3,2 mil. de prostani au votat cu ciuma rosie! P.S. Invata dracului sa te exprimi si sa scrii corect!
2
0
MORTI MATII IN PRIMU RAND ! PSD A FOST VOTAT DE 8 MIL . TU CE PLA ESTI ? UN KKT CU OCHI , MARH IN MORTII MATII LA SAPAT SANTURI .
3
4
Ce cauta creatura asta intr-o asemenea functie?E avocatul oricui,numai al poporului nu!Mutantule lasa-ne,esti o gluma proasta a istoriei acestei tari,ai fost un prim-ministru de tot rahatul!
8
3
acum o luna era intrigat ca nu au voie penalii sa detina functii in stat...acum isi pune cenusa in cap precum curvele... rusine!! Sper sa faca macar o data in viata, ceea ce e corect si demn!!!
7
1
Imi este frica de Iohannis ca ma amentintat..Mi e frica de nazistul Iohannis.De cand ma amenintat ma cac numai diaree cu sange...
3
4
Asta inca mai este avocatul poporului, nu este avocatul psdeilor, a lui Dragnea !? Incearca sa se trezeasca......spanchiul !!
6
3
Noi permitem unor strambi sa conduca destinele acestui popor. Dupa ce toleram sfidarea noastra in public ne intrebam: cum de suntem saraci?
10
1
Te-ai trezit, Ciorbeo ? Sau te-au " trezit" altii ?
11
0
nu are alta cale! daca nu o facea intra clar la abuz in serviciu chiar si in forma modificata de domnul altaintrebare deoarece rezulta un prejudiciu urias din dosarele celor care vor fi scosi basma curata.
16
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108