REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.3° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
14.3° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

Azerii de la Socar sunt interesați să construiască un terminal de bitum în parteneriat cu Oil Terminal

Azerii de la Socar sunt interesați să construiască un terminal de bitum în parteneriat cu Oil Terminal

Andreea CONDURACHE 23 noiembrie 2023 | 00:00 1697

La finalul lunii octombrie a.c. vă aduceam în atenție faptul că operatorul terminalului petrolier din Portul Constanța, Oil Terminal, intenționează să implementeze un proiect pentru construcția unui nou terminal de bitum. Întrucât compania nu deține surse proprii pentru implementarea unor astfel de proiecte, societatea intenționa să încheie un parteneriat, fiind primite și 6 oferte în acest sens. Recent, societatea Socar Petrolum SA a depus o ofertă și astfel se alătură pe lista potențialilor investitori interesați de parteneriatul cu Oil Terminal.

Azerii de la Socar sunt interesati sa construiasca un terminal de bitum in parteneriat cu Oil Terminalsediul Oil Terminal

Socar Petrolum SA, subsidiara românească a gigantului petrolier de stat al Azerbaidjanului, și-a arătat intenția de a se asocia cu operatorul terminalului petrolier din Portul Constanța, Oil Terminal, într-un proiect ce vizează construirea unui terminal de bitum.

Azerii de la Socar sunt interesati sa construiasca un terminal de bitum in parteneriat cu Oil Terminalraportul Oil Terminal depus la Bursa de Valori București

Într-un raport depus la Bursa de Valori București, societatea Oil Terminal informează acționarii și investitorii că alte 2 firme au transmis intenții în constituirea unui parteneriat. ,,Având în vedere că Societatea Oil Terminal este interesată în a identifica în mod competitiv și transparent cea mai bună soluție pentru această investiție, a comunicat celor două firme că trebuie să asume intrarea în competiție în această etapă, fără parcurgerea celor anterioare, cu condiția respectării termenului limită de depunere a ofertelor, respectiv 20.12.2023 - termen de decădere din procedură. În data de 20.11.2023, SOCAR Petroleum SA a confirmat acceptarea condițiilor″, se arată în raportul Oil Terminal.

Azerii de la Socar sunt interesati sa construiasca un terminal de bitum in parteneriat cu Oil TerminalSocar

Socar Petroleum SA a fost înființată în anul 1994 și este subsidiara românească a gigantului petrolier de stat al Azerbaidjanului. Administratori în cadrul firmei îi regăsim pe Mammadov Javid, Gahramanov Zaur, Anvar Gasimov și Karimov Hamza, iar asociația Becrux Investment & Finance Bv (65%) și Gacrux Investment & Finance BV (35%). În 2022, Socar Petroleum SA a înregistrat o cifră de afaceri în valoare de 2.598.746.673 lei, un profit net în valoare de 5.369.510 lei, datorii în valoare de 207.566.552 lei, dar și 690 de angajați. Compania deține aproximativ 70 de benzinării în următoarele județe din România: Bucureşti, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Cluj, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Hunedoara, Iași, Ilfov, Neamț, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timiș, Vâlcea și Vrancea.

Azerii de la Socar sunt interesati sa construiasca un terminal de bitum in parteneriat cu Oil TerminalPortul Constanța

Vă reamintim faptul că Oil Terminal dorește să construiască un terminal de bitum în Portul Constanța și caută un partener întrucât nu are suficiente fonduri. Până la data de 20 octombrie a.c., se arată într-un comunicat remis Bursei de Valori București, au fost depuse 6 intenții pentru dezvoltarea noului terminal de bitum în Portul Constanța. Firmele interesate de parteneriatul cu Oil Terminal la acel moment erau Takida Terminal SRL, Euronova Energies SA, Frial SA, OMV Petrom SA, Trafigura Pte Ltd și Vitaro Energy SRL.

Takida Terminal SRL este o firmă înființată în anul 2022 și are sediul în Sectorul 1 al Capitalei, pe Calea Floreasca. Firma este controlată de omul de afaceri Constantin Leonov din Republica Moldova, administratorul fiind Tudose Andrei Răzvan.

Euronova Energies SA a fost înființată în anul 2013 și este înregistrată la Geneva. Compania este administrată de Stephane Jovanovic (președinte) și elvețienii Gilles Chautard și Raphaë Gossner.

Frial SA este un operator portuar cu o experiență de peste 40 de ani în operarea și depozitarea mărfurilor generale și a uleiurilor vegetale, fiind înființată în anul 1991. Firma este deținută de El Khoury Habib cu 24% din acțiuni și compania Jantixpark SRL cu 72%, beneficiarul fiind francezul Fouad Khayat. Administratori în cadrul companiei sunt Petrescu Adriana Elena, El Khoury Habib, Barna Marcel Ionel, Fouad Khayat, Băcescu Bogdan și Vuta Claudiu.

OMV Petrom SA este o altă companie care și-a arătat intenția pentru semnarea unui parteneriat cu Oil Terminal. Societatea a fost înființată în anul 1992.

Trafigura Pte Ltd este o firmă cu sediul în Singapore și se ocupă cu transportul de minerale și produse petroliere. Grupul de firme Trafigura a fost înființat în anul 1993. Grupul Trafigura este prezent și în România, unde a înființată în anul 1997 firma de colectare, procesare și reciclare a deșeurilor Romrecycling SRL.

Vitaro Energy SRL a fost înființată în anul 2013 și are sediul în București, pe Calea Victoriei, numărul 224.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468