REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Bacalaureatul a debutat fără probleme

Bacalaureatul a debutat fără probleme

Replica API 23 august 2011 | 00:00 249

Cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat a început ieri. La Constanţa, s-au înscris 2.958 de candidaţi, însă doar 242 au susţinut proba de evaluare a competenţelor la limba şi literatura română. Examinarea a decurs fără probleme.

Absolvenţii claselor a XII-a au susţinut proba de evaluare a competenţelor digitale la limba şi literatura română în şase centre de examen: Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân, Colegiul Tehnic de Marină Alexandru. Ioan Cuza, Liceul Teoretic Ovidius, Colegiul Naţional Pedagogic Constantin Brătescu, Colegiul Comercial Carol I, Colegiul Tehnic Energetic. Proba a decurs normal. "Nu au existat tentative de copiat. Au existat doar două cazuri speciale, pentru care s-a solicitat o clasă specială", a declarat vicepreşedintele comisiei de bacalaureat, Margareta Constantin. Dacă în prima sesiune, tinerii nu au putut fi monitorizaţi cu ajutorul camerelor de luat vederi, de data aceasta ei vor fi monitorizaţi pas cu pas. Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Constanţa, Aliss Andreescu, a declarat că aceste camere de supraveghere vor fi montate abia la examenele scrise. "În fiecare sală de examinare vor exista camere. Ele au fost achiziţionate cu bani de la Ministerul Educaţiei şi Cercetării", a subliniat şeful ISJ.

Calendarul probelor

Bacalaureatul continuă până-n data de 26 august cu celelalte probe de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale. Astfel, începând cu data de 29 august elevii vor susţine probele scrise ale examenului de bacalaureat, prima dintre acestea fiind la limba şi literatura română. În data de 31 august, candidaţii vor susţine proba obligatorie a profilului, urmând ca în data de 2 septembrie examenul de bacalaureat să se încheie cu proba scrisă la alegere a profilului sau specializării. Afişarea rezultatelor se va face în data de 4 septembrie, dată la care pot fi depuse şi eventualele contestaţii. Rezultatele finale ale examenului de bacalaureat, sesiunea august - septembrie, vor fi afişate în data de 7 septembrie.

Mirabela PANFIL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108