REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Baconschi: Prigoană seamănă cu Oprescu, dar de ce PDL nu ar căuta şi alt candidat?

Baconschi: Prigoană seamănă cu Oprescu, dar de ce PDL nu ar căuta şi alt candidat?

Replica API 17 martie 2012 | 00:00 321

Prim-vicepreşedintele PDL Teodor Baconschi a declarat vineri că omul de afaceri Silviu Prigoană "seamănă cu actualul primar, Sorin Oprescu", însă apreciază că ar trebui ca PDL să caute şi alţi candidaţi pentru Primăria Capitalei, chiar dacă Prigoană stă bine în sondaje.

Întrebat când trebuie anunţaţi candidaţii PDL la locale, Baconschi a răspuns: "Cu cât mai repede, cu atât mai bine".

"Înţeleg că Silviu Prigoană e bine plasat în sondajele de etapă. Nu văd de ce nu am merge şi pe alte variante la Primăria Capitalei. Logica mea e următoarea: în cazul că Sorin Oprescu nu poate fi bătut, ar trebui să avem un candidat care să nu-i semene lui Sorin Oprescu şi care să reprezinte Bucureştiul activ economic, Bucureştiul companiilor multinaţionale, Bucureştiul educat, Bucureştiul care vrea o politică edilitară şi urbanistică în sfârşit coerentă, nu proiecte futuriste, autostrăzi suspendate sau alte stadioane care costă de patru-cinci ori cât ar fi fost cazul să coste", a explicat Baconschi la RFI.

El a amintit că "Bucureştiul, cu o excepţie, a fost în primii 20 de ani de libertate la dreapta, nu a devenit un oraş socialist".

"N-am avut noi capacitatea de a propune candidaţi convingători şi acest lucru e destul de îngrijorător", a avertizat Baconschi.

Silviu Prigoană este reprezentantul PDL cel mai bine plasat în sondaje pentru a candida la Primăria Capitalei, însă în partid există şi varianta susţinerii unui candidat independent, a declarat, marţi, agenţiei MEDIAFAX liderul PDL Bucureşti Elena Udrea.

Cu toate acestea, liderul PDL nu-l consideră pe Prigoană ca fiind în mod sigur candidatul care va fi desemnat de partid pentru primărie. "Există şi varianta unui candidat independent, susţinut de alte partide politice, aşa cum domnul Oprescu ar fi susţinut de PSD, PNL, PC...", a afirmat ea.

Udrea a adăugat că reprezentanţii partidului poartă în aceste zile discuţii legate de parteneriate pentru Bucureşti, iar candidaţii vor fi anunţaţi în luna martie.

La nivelul PDL Bucureşti a fost realizat un sondaj de opinie pentru stabilirea candidatului PDL la Primăria Capitalei, întrebările vizându-i pe Monica Macovei, Silviu Prigoană şi Adriean Videanu, astfel urmând să fie stabilit profilul candidatului formaţiunii.

sursa: mediafax.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108