REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Bădrăgan este dezamăgit de "defrişarea" spaţiilor verzi din Constanţa

Bădrăgan este dezamăgit de "defrişarea" spaţiilor verzi din Constanţa

Replica API 15 aprilie 2014 | 00:00 200

Ca la noi, la nimeni

Ca la noi, la nimeni

Ecologistul constănţean Dumitru Bădrăgan este revoltat de modul în care autorităţile locale au înţeles şi aplică "cosmetizarea" oraşului, prin tăierea completă a copacilor. Liderul PER a făcut o comparaţie între spaţiile verzi din Oradea, oraş pe care l-a vizitat recent şi cele din Constanţa, care sunt sublime, am putea spune, doar că... lipsesc. "Chiar am postat nişte imagini, cum arătau bulevardele în Oradea săptămâna trecută şi avem o mare discrepanţă între ce e acolo şi ce e aici. La podul din cartierul 4-5 au defrişat, în faţă la Billa. Bine, bine, cosmetizare, cosmetizare, dar chiar aşa să tai de la nivelul asfaltului? Asta nu mai e cosmetizare. Faţă de alte oraşe, e urât la noi, nu?", a declarat Bădrăgan, pentru "Replica".

Liderul PER invocă lipsa de viziune a autorităţilor locale, mentalitate care ne afectează pe toţi. Practic, prin absenţa copacilor, vorbim de grade mult mai ridicate de temperatură, iar Bădrăgan atrage atenţia şi asupra staţiilor de autobuz, intens frecventate de călătorii care sunt nevoiţi să stea în soare: "Cred că este o problemă de viziune la noi. Dacă în zona aia ai tăiat tot ce însemna spaţii care asigurau umbră, ce oferi pentru ea? Este o staţie de autobuz, vorbim de copii, de bătrâni, ce-ai făcut? I-ai lăsat pe toţi sub soare, nu? Ai tăiat copaci care asigura umbrirea în toată zona, plus în faţa blocurilor. Asta e viziunea arhitecturală, este grav. Această defrişare ne afectează prin creşterea gradului de comfort termic. Acolo unde nu e umbră, temperaturile sunt cu două sau trei grade mai ridicate la nivelul asfaltului, decât în zonele umbrite. Aşa, ne uităm şi la bulevardul Brătianu, de exemplu, la intrarea dinspre Valu lui Traian. Ca oraş, acolo unde ai tăiat un copac, trebuie să plantezi altul. Dacă, să spunem, tehnic ai constatat că reprezenta un pericol, bun, scoate-l şi plantează altul. În Timişoara, au achiziţionat un utilaj cu care scot copacul din rădăcină, îl mută în altă parte, după care, în locul lăsat liber, plantează altul. Avem un oraş deficitar în ceea ce priveşte spaţiile verzi", a concluzionat Bădrăgan.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108