REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Băsescu, despre decizia lui Iohannis în cazul Kovesi: 'Nu o schimbă pentru că...'

Băsescu, despre decizia lui Iohannis în cazul Kovesi: 'Nu o schimbă pentru că...'

Replica API 16 aprilie 2018 | 00:00 390

Senatorul Traian Băsescu, preşedinte PMP, a declarat că şeful statului trebuie să ia o decizie politică în cazul Laurei Codruţa Kovesi, în care să ţină cont de impactul pe care această decizie îl are pentru România.

"Nu, nu o schimbă pentru că imaginea externă este cea pe care o vedeţi în raportul Greco. (...) Preşedintele nu poate să ţină cont numai de realităţile constatate în ultima perioadă. Preşedintele trebuie să ţină cont şi de impactul pe care-l are pentru România. (...) Deci, eu cred că Iohannis trebuie să ia o decizie politică. Ce este mai bine pentru România, pentru că ăştia sunt termenii în care un preşedinte poate să gândească, nu ce e drept, ci ce e necesar", a declarat Traian Băsescu, duminică, la România TV, referitor la ce decizie va lua Klaus Iohannis cu privire la cererea de revocare din funcţie a procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Întrebat fiind dacă, în aceste condiţii, şeful statului ar da dovadă că rămâne "surd" la neregulile care sunt descoperite în sistem, el a spus: "Pentru asta există instanţe".

"Deocamdată e Inspecţia Judiciară, sunt instituţii care administrează anumite activităţi. Sunt declaraţiile de la Prahova, unde nu se poate sustrage de la responsabilitate, că s-a întâmplat în instituţia pe care cu onor o conduce, sau la Bihor sau la Braşov, sau pe la Constanţa sau cu diverşi procurori care au făcut abuzuri uriaşe, însă astea sunt decizii administrative. La un moment dat, toate acestea trebuie să meargă în instanţă, pentru că şi doamna Kovesi va trebui să răspundă în faţa instanţei, dar până atunci discutăm despre o impresie care încă este valabilă şi anume aceea că actuala putere, în mod incorect, vrea să schimbe luptătorul împotriva corupţiei, zeiţa dreptăţii, Laura Codruţa Kovesi. Din acest motiv eu nu aş schimba-o pentru că aş face un rău României ", a declarat liderul PMP.

Băsescu a mai spus că riscul de decredibilizare totală a României este mai mare decât riscul de a o menţine pe Kovesi la conducerea DNA.

sursa: Agerpres

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
sa ne sugi pulile la toti, mie Traian, lu' frati-miu Mircea, lu' fii-mea Elena sa-i sugi lindicu' si lu ailalta Ioana sa-i lingi basasul ala mare. Ti-ai dracu de sclavi ce sunteti !!! Ati prins grai ?!!
0
0
sunt intangibili.singurul pion sacrificat a fost frate-su pt.ca altfel tiganii le luau gaturile.de fapt numai interlopii il pot atinge justitia e pentru altii el e blindat.o familie dezmembrata cu fiicele divortate si gineri care o sterg unde vad cu ochii.
2
0
Te caci pe tine Base de frica. Daca e schimbata Codruta si vine cineva care nu mai raspunde la butoane sau la santajele pe care le poti face infunzi repede puscaria!
4
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108