REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Băutura din 7 ingrediente care elimină INFECȚIA și INFLAMAȚIA

Băutura din 7 ingrediente care elimină INFECȚIA și INFLAMAȚIA

Replica API 3 august 2020 | 18:06 1033

Infecția din organism, în cazul în care este minoră, poate fi tratată în mod natural, fără medicamente, cu ingrediente naturale, ce au proprietăți antiinflamatorii, antivirale, antifungice și antiparazitare.

Spre deosebire de tratamentele clasice, pe care le achiziționăm din farmacii, tratamentele naturale nu pun sănătatea în pericol și asigura organismului nutrienții necesari, însă în cazul unor infecții majore, medicul recomandă un antibiotic specific în acord cu examenul de cultură. Un asemenea tratament ajută organismul să lupte cu infecțiile minore, dar totodată întărește sistemul imunitar, prevenind îmbolnăvirea, scrie doc.ro.

Băutura din 7 ingrediente care elimina infecția din organism, întărește sistemul imunitar dar îmbunătățește și circulația sanguină, precum și digestia.

Această băutură este alcătuită din:

2 linguri de pudra de tumeric

680 g de oțet de mere

¼ cană de usturoi mărunțit

¼ cană de ceapă mărunțită

2 ardei iuți mărunțiți

¼ cană de ghimbir

2 linguri de hrean

Amestecă toate ingredientele într-un bol, cu excepția otetului. Transferă apoi amestecul într-un borcan și completează și cu oțet. Închide borcanul și amestecă bine. Ține borcanul într-un loc rece și întunecat preț de 2 săptămâni. După 2 săptămâni, strecoară amestecul și consumă sucul obținut după strecurare, 20 ml într- un păhărel mic, simplu sau diluat cu apă.

Turmericul este un ingredient folosit de mii de ani pentru proprietățile sale antiinflamatorii. Acesta este eficient în lupta cu boli precum cancerul, bolile cardiace, artrită, sindromul de colon iritabil și nu numai. Curcumina, principalul ingredient activ din turmeric, este un puternic agent imunomodulator. În cantități mici, acesta stimulează producția de anticorpi.

Un studiu realizat pe 18 persoane tinere, care suferă de artrită reumatoidă, a dovedit că ingredientul principal din turmeric, curcumina, poate fi comparat cu fenilbutazonul din medicamente.

Ghimbirul, un alt ingredient cu proprietăți vindecătoare, conține substanțe antibacteriene și antifungice. Un studiu a dovedit că ghimbirul lupta împotriva E Coli, salmonela și bacillus subtilis. Ghimbirul este un remediu natural pentru greață și indigestie. Totodată, acesta este și un calmant natural pentru orice tip de durere. Ginerolul din această plantă calmează durerile.

Usturoiul întărește sistemul imunitar, are proprietăți antiinflamatorii, dar și antimicrobiene, datorită alicinei, compus care se regăsește în usturoi imediat după ce acesta este zdrobit.

Ceapă are și ea puternice efecte vindecătoare. Această legumă este bogată în vitamina C și are proprietăți antimicrobiene, prevenind îmbolnăvirea și luptând totodată cu infecțiile virale, dar și de natură bacteriană.

Hreanul împiedică dezvoltarea și multiplicarea bacteriilor și ciupercilor. Așadar, acesta are, de asemenea, proprietăți tămăduitoare de preț. Hreanul are proprietăți diuretice, respiratorii, reduce tensiunea arterială și are efecte benefice pentru sistemul osos.

Ardeiul iute, bogat în capsaicina, are de asemenea efecte antiinflamatorii puternice. Capsaicina lupta și împortiva bacteriilor gram-negative.

Oțetul de mere scade nivelul de colesterol din sânge, controlează nivelul de zahăr, dar contribuie și la scăderea în greutate. Totodată, oțetul de mere are proprietăți antibacteriene și elimina infecția cu candidoza. Proprietățile sale antihistaminice combat alergiile, curațând mucusul.

Infecțiile pot fi de natură virală ori de natură bacteriană. Infecțiile virale apar în urmă inhalării virusurilor, în urmă ciupiturii unei insecte ori în urmă contaminării prin contact sexual. Infecțiile bacteriene apar în urmă contaminării cu anumite bacterii. Bolile precum gastrită, problemele la nivelul aparatului respirator, sinuzita, infecții ale ochilor, infecții urinare ori pneumonii, apar în urmă unei infecții bacteriene.

Contraindicaţiile acestei băuturi sunt afecțiunile digestive, precum gastritele şi ulcerele gastro-duodenale, hiperaciditatea, problemele la nivelul veziculei biliare-diskinezie, calculi, colecistită, boli inflamatorii acute, febră, alergii, insuficientă renală și litiază renală. Ghimbirul nu se recomandă la femeile gravide sau care alăptează, trebuie administrat cu atenție la pacienții cu diabet, întrucât influențează glicemia. Întrerupeți administrarea dacă apar simptome neplăcute, arsuri gastrice, dureri retrosternale, senzație de vomă, vărsături, stare de amețeală.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108