REPLICA ONLINE CONSTANTA

15° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
15° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

„În curând, din nou acasă!“, eveniment organizat de Primăria Constanța, înainte de demolarea stadionului Farul

„În curând, din nou acasă!“, eveniment organizat de Primăria Constanța, înainte de demolarea stadionului Farul

Andreea VREJOIU 12 mai 2023 | 00:00 5491

Primăria Constanța organizează evenimentul ,,În curând, din nou acasă”, ce va avea loc pe stadionul ,,Gheorghe Hagi” din Constanța, în cursul zilei de 1 iunie a.c., între orele 13:00-21:00. Consilierul local municipal Ateș Casmceali, de la UDTTMR, a venit cu inițiativa organizării evenimentului ce celebrează noul și își exprimă respectul față de locația care a adăpostit de-a lungul anilor numeroase meciuri ale echipei locale, ale echipei naționale, turnee cu echipe importante din campionatele străine, campionate de atletism, festivaluri, concerte de muzică. Pentru eveniment a fost alocată sumă de aproximativ 33.000 de lei, fără TVA.  

„in curand, din nou acasa!“, eveniment organizat de Primaria Constanta, inainte de demolarea stadionului Farul

Pe 1 iunie 2023, între orele 13:00-21:00, pe stadionul ,,Gheorghe Hagi” din Constanța, va avea loc evenimentul ,,În curând, din nou acasă!”. Evenimentul se dorește celebrarea noului stadion ce urmează să fie construit și, de asemenea, își exprimă respectul și gratitudinea față de locația ce a adăpostit de-a lungul anilor,  numeroase competiții sportive, momente pline de emoție și sensibilitate. Recitalurile artistice vor fi întreținute de 3 Sud-Est, Discoteka și GuessWho și vor dura aproximativ 40 de minute. Pentru asta au fost alocați aproximativ 33.000 de lei, fără TVA.

„in curand, din nou acasa!“, eveniment organizat de Primaria Constanta, inainte de demolarea stadionului FarulAteș Casmceali

Ateș Casmceali, de la UDTTMR, inițiatorul evenimentului

Consilierul local municipal Ateș Casmceali, de la UDTTMR, a venit cu inițiativa noului eveniment pentru constănțeni.  „Prima vizită la stadion e poate una dintre cele mai frumoase amintiri din viața unui copil. Conexiunea cu echipa fanion se axează în principal pe relația tată – fiu și îmi amintesc cu plăcere cum, coboram pe str. Primăverii la meciuri cu tatăl meu, vecinii și părinții lor, iar la ora respectivă pe toți ne unea un singur scop, victoria echipei FC Farul Constanța. Am urmărit constant subiectul construirii unui nou stadion în Constanța motiv pentru care am propus organizarea unui eveniment prin care să marcăm acest moment deosebit pentru sportul rege.

Ideea mea a fost acceptată de Primarul Vergil Chițac și îmbrățișată de viceprimarul Ionuț Rusu așadar în maxim o lună vom avea parte de un spectacol amplu înainte de demolarea stadionului construit în 1970.

Precum și la alte echipe unde a avut loc acest proces, suporterii vor putea pleca acasă cu scaune de pe stadion, bucăți de gazon, poze cu foști sau actuali jucători. Poate pot părea subiectiv, dar am curajul să spun că Dobrogea a dat cele mai mari nume în sportul românesc motiv pentru care suporterii trebuie să susțină în număr cât mai mare echipa FC Farul Constanța care va fi prezentă la eveniment atât cu legendele clubului, dar și cu tânăra, performanta și ambițioasa echipă din acest sezon. Am schițat cu viceprimarul Ionuț Rusu un număr considerabil de surprize care vor transforma spectacolul într-o zi memorabilă pentru toți iubitorii sportului”, a declarat consilierul Ateş Casimceali.

Demolarea stadionului ,,Gheorghe Hagi” costă 8 milioane de lei

Primăria Constanța a finalizat achiziția proiectării și execuției de desființare a construcțiilor existente pe amplasamentul „Complexului Stadion Gheorghe Hagi”. Apolodor Com, compania care a realizat pasajul de la Piața Presei Libere, a împușcat peste 8 milioane de lei de la Primăria Constanța pentru demolarea construcțiilor aflate pe stadionul Gheorghe Hagi. Contractul de 8,2 milioane de lei cu municipalitatea pare să fie ca o gură de oxigen pentru compania aflată în reorganizară judiciară, în contextul în care în anul 2021 profitul a fost pe 0.

„in curand, din nou acasa!“, eveniment organizat de Primaria Constanta, inainte de demolarea stadionului Farulașa ar urma să arate noul stadion

Stadionul "Gheorghe Hagi" ar trebui finalizat în 2025

Lucrările pentru arena „Gheorghe Hagi” se întind pe 21 de luni, potrivit autorităților. Adică stadionul ar urma să fie inaugurat în 2025. Noul stadion va avea 18.190 de locuri în tribune și 64.000 de metri pătrați, suprafață desfășurată. Proiect presupune și construirea unor arene de tenis, dar și a unui centru sportiv pentru recuperare, refacere și cantonamente. Stadionul din Constanța va fi construit conform reglementărilor UEFA pentru asigurarea cerințelor de clasificare UEFA 4 (nivel maxim). Investiția include zonele de parcare pentru jucători şi oficiali, precum şi pentru VIP, un spaţiu de parcare pentru cele 2 autocare ale echipelor şi 10 autoturisme ale oficialilor, precum și un spaţiu de parcare de minim 150 de locuri pentru VIP-uri. Stadionul din Constanţa a găzduit meciurile echipei locale, ale echipei naţionale, turnee cu echipe importante din campionatele străine, campionate de atletism, festivaluri, concerte de muzică. Naționala de fotbal a României a disputat mai multe meciuri amicale şi oficiale pe stadionul “Farul”.

„in curand, din nou acasa!“, eveniment organizat de Primaria Constanta, inainte de demolarea stadionului Farulașa ar urma să arate noul stadion

În octombrie 2022, Guvernul României a alocat fondurile necesare, aproximativ 100 de milioane de euro, pentru construirea arenei din Constanța. Aproape tot costul construcției stadionului este suportat de CNI. Beneficiarul investiției, adică Municipiul Constanța, o să contribuie cu doar 6 milioane lei. Valoarea totală a achiziției este de 330.989.232.47 de lei, fără TVA, adică 393.877.186,64 lei, cu TVA (80.379.265,84 euro).

„in curand, din nou acasa!“, eveniment organizat de Primaria Constanta, inainte de demolarea stadionului Farul

Stadionul, din 2018 în administrarea Primăriei Constanţa

Amintim că Primăria Municipiului Constanța a preluat Complexul Sportiv “Gheorghe Hagi”, prin protocol de la Ministerul Tineretului și Sportului, la sfârșitul anul 2018. În cadrul Complexului Sportiv, Primăria Municipiului Constanța a investit în lucrările de reamenajare a terenului sintetic aproximativ 200 de mii de euro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
80% numai retardati in comentarii....scursurile societatii....ratatii frustrati care nu au facut nimic in viata au iesit si isi refuleaza cacatul pe aici
2
0
Neispravita este mata ma,care a c***t un neterminat ca tine.
1
0
nu e pentru voi, neispravitilor! nu e pentru fostele voastre momente bune! e un proiect pentru copiii si nepotii vostri. Gica Hagi nu s-a agitat pentru stadionul asta sa mai joace el. Ci pentru copiii jucatorilor pe care ii creste de niste ani. Idiotilor - in mentalitatea asta a fost facuta praf Constanta - pentru noi, aici, acum - cand voi de fapt nu meritati asta, dar ati vrut mereu sa vi se puna la picioare, fara sa miscati un deget. GIGI, oricine ai fi, mori. Azi. E singurul bine pe care ai cum sa il mai faci.
1
2
Pe mana cui va intra stadionul? Ati ghicit?
3
1
avem bani de spart??? n.avem parcuri,clanul mazare a defrisat cta,mamgalia,mamaia si statiunile si ne mai lipsea stadion? ptr ce,in afara de citiva drogati si betivi cine se duce la meciuri?cu gazonul inlocuit la fiecare meci,ca sa mai cistige un ban? muriti ba!
5
9
Hai sa vedem pana la urma cat va costa stadionul asta si cine plateste,caci mie nu mi se pare normal ca primaria Constanta,sau Constanteni mai clar spus sa plateasca milioane de euro pentru stadionul asta dupa care ea,primaria adica,sa faca milioanele astea investite din bani publici cadou unui privat indiferent cum se numeste omul,caci babul public este una si banul unui particular altceva.
7
6
A venit tataru si a propus. Si ei au aprobat. Mars .ma. ba tatare iti aduci tu aminte cum mergeai la stadion cu tactu?cum ai ridicat ma mana si ai votat mizeria asta de proiect???? S a redus nr de locuri ca sa ce? Un basit de stadion in care o sa va bagati nasul cu tot felul de combinatii. Ati facut pe dracu ghem. O sa vin la mizeria asta de eveniment sa va scuip.pe tine si pe rusu. Tu va n gura de habarnisti.
8
9
Ce a fost no să mai fie niciodată pe Farul Mergi la stadion te ia somnul pană se ajunge la poartă Pariurile sânt la putere nu ptr spectacolul din teren Chiar daca Farul sau FCSB ia campionatul nu vor avea forță și putere financiară să treacă de echipe din Austria Belgia sau Olanda nu vorbim de Italia Spania Franța etc Altadată in cupe echipele mari din vest tremurau in fața echipelor r*mânești Un stadion de nici două zeci de mii de locuri nu va face față dacă vine CT Nationala Angliei Germaniei etc Deci o construcție în bășcălie Exemplu bravo Craiova ptr stadion de treizeci de mii La CT mereu nu sânt bani nici de spitale Oras cu politicieni gargară și sărut mâna în capitală MULTĂ SĂNĂt**e JUCĂTORILOR SI ANTRENORILOR CARE AU FOST SI SÂNT LA FC FARUL
11
2
Spitalul judetean a fost construit in aceeasi perioada; ptr stadion s-au gasit 100 mil euro; spitalul, construit dupa normele seismice gresite dinainte de 77, se asteapta sa cada la primul cutremur ca si toate constructiile facute inainte de 77 unele si inainte 45 care ar fi trebuit demolate sau consolidate pana acum
15
3
degeaba no sa mai fie cum a fost prezentul, cu nocturna acum 60 ani,era al 2 din tara , cu fintani, si [arc, ;au distru si pe asta..smekerii cu firmele lor, se plimba banu.upp
18
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468