REPLICA ONLINE CONSTANTA

15° ConstanÈ›a Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
15° ConstanÈ›a Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

„Parcul“ din locul Galeriilor Soveja a fost înghițit de buruieni! Video

„Parcul“ din locul Galeriilor Soveja a fost înghițit de buruieni! Video

Virgil STOIAN 10 august 2023 | 00:00 2367

Bazarul Ștefăniță Vodă, sau Galeriile Soveja, aÈ™a cum este cunoscută zona de constănÈ›eni, a fost demolat la finalul anului 2021, aici urmând a fi edificat un parc. La aproape doi ani de la demolare, locul unde ar trebui să fie parcul este plin de bălării, natura făcându-È™i propriul parc. Potrivit reprezentanÈ›ilor primăriei, anul acesta sigur nu se va construi parcul promis, lucrările fiind încă în faza de proiectare.

„Parcul“ din locul Galeriilor Soveja a fost inghitit de buruieni! Video
Singurul lucru care aminteÈ™te că se va construi un parc pe locul fostelor galerii Soveja este pancarta cu ”Aici va fi parcul tău”. În rest, locul este plin de bălării È™i mărăcini, natura făcându-È™i treaba È™i ”construind” propriul ei parc. Nici gardul care împrejmuieÈ™te locul nu a rezistat, fiind vandalizat de niÈ™te ”binevoitori”.

ContactaÈ›i de reporterii Replica, reprezentanÈ›ii primăriei au declarat: „Suntem în etapa de proiectare. La finalizarea acesteia, se va demara achiziÈ›ia pentru execuÈ›ia proiectului”. Acest lucru înseamnă că locuitorii din zona nu vor avea parte de parc anul acesta.

„Parcul“ din locul Galeriilor Soveja a fost inghitit de buruieni! Video

Cine se ocupă de proiect

Agorapolis SRL, firmă înfiinÈ›ată în anul 2015, de constănÈ›eanca Mihaela PuÅŸnava, o tânără care s-a remarcat în politica din Baia Mare, este singura ofertantă a licitaÈ›iei iniÈ›iate de Primăria Municipiului ConstanÈ›a pentru elaborarea documentaÈ›iilor È™i asistență tehnică pentru amenajarea spaÈ›iului public parc Soveja.

Municipalitatea a pus la bătaie un contract în valoare de 270.000 de lei, adică aproximativ 54.000 de euro.

„Parcul“ din locul Galeriilor Soveja a fost inghitit de buruieni! Video

Ce lucrări se vor face

Lucrările ce se impun pentru realizarea obiectivului de investiÈ›ie sunt următoarele: proiecte pentru autorizarea construirii È™i a organizării execuÈ›iei (PAC+POE inclusiv verificare proiecte), proiecte tehnice de execuÈ›ie (PT+DDE), elaborarea caiete de sarcini pentru execuÈ›ie în raport cu care vor fi întocmite fiÈ™ele tehnice de execuÈ›ie, măsurătorile, verificările, testările, probele, încercările, instruirea personalului după caz, elaborarea fiÈ™e tehnice ale echipamentelor È™i utilajelor cu montaj, elaborare liste cu măsurători, elaborare devize pe obiect, centralizatorul devizelor È™i formularele F1, F2, F3, F4, dar È™i elaborarea oricăror alte documente necesare conform legislaÈ›iei în vigoare sau considerate necesare È™i relevante de către autoritatea contractantă.

„Parcul“ din locul Galeriilor Soveja a fost inghitit de buruieni! Video

Durata contractului este de 24 de luni cu posibilitatea prelungirii cu acordul părÈ›ilor, prin act adiÈ›ional, în funcÈ›ie de durata de execuÈ›ie a lucrărilor.

AÈ™teptăm cu sufletul la gură finalizarea parcului, proiectul fiind unul grandios, dar sperăm ca lucrările să se termine cât mai repede.

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Orice numai parc pt caini si scuipatorii de seminte, NU
3
1
Extinderea bisericii e in calcul Vad comercial ,nu trece stâlpul prin acoperis, o sa prindă puțin din trotuar dar nu-i problema
1
0
Ati inghitit poanta cu parcul, nu-i asa? Punem pariu ca acolo o sa apara blocuri? Primaria nu este in stare sa intretina bine, nici un parc din oras si voi credeti ca va face unul nou? Concursul de spagi pentru acel teren a inceput dinainte de demolarea mizeriilor care erau acolo. Planul este deja facut! Orasul asta este blestemat sa se zbata in mizerie din cauza hotilor de la butoane. PSD PNL ciuma infecta care fura tot! Bai, dar nimic nu mai fac astia ok. Doar FURA!
10
1
Ru sulica ce pastelematii faci? Mai mergi cu porshu? I l ai dat lu fitu? Pe acolo treci?
4
0
Dar cum asa de nu vede vajnicul politist local Olteanu Valeriu, marele luptator cu iarba, acest aspect ? ....Aici nu dai amenzi ? ...."Parcul" de pe Soveja nu te intereseaza ?... Sau aici nu sunt amarati de proprietari pe care sa-i sanctionezi .... Nu iti este rusine ?.... Demersuri catre serviciile publice din cadrul Primariei Constanta ai facut ? ... Deloc ....
3
1
cimpanka lanoasa Pusnava este vestita tzepara si are blatul facut cu Hi.ra . Guzganul de canalizare Chitzak este atat de dob.itoc ca nu intelege ce i se intampla. O sa inteleaga la Poarta Alba si confiscarea extinsa a averii.
7
0
unul din cei mai slabi primari ai urbei, poate cel mai slab. si-a demontat oglinda din baie, e rusine si lui sa se vada, dar cu obrazul gros, vine la primarie.
12
0
A luat Hira spaga pt teren. Mai pune 2 ani de pedeapsa si pt asta. Exact reteta mazare este pusa in practica.
10
0
Edilii nostri locuiesc la vila si nici nu trec prin zona. Nu ne trebuie amirali si altii cu studii "inalte" ne trebuie edili cu simt de gospodar si cu ambitie sa faca ceva pentru urbe, fara sa linga prea multa miere de pe degete. Nu mai votati bagabonti si latrai!
14
0
o sa apara un makeedon imobiliar si face ceva "luxury" sau "residence de lucs" stati linistiti ca multi sunt cu ochii pe terenul ala .
15
0
simbolistica! acest parc impreuna cu str stefan cel mare si intersectia casa de cultura este imaginea administratiei chitac!
13
0
Acolo vor face o statie automatizata de topit si parpalit T.iganii zburatori din Constanta ! o sa fie putin fum dar vom fi multumiti !!!!!
14
0
Va rog sa ramaneti calmi, terenul este deja vandut. O sa aveti in curand un hipermarket.
18
0
Dovada ca actuala administratie este impotenta. Un fleac, la anul sigur un candidat se va bate cu pumnul in piept ca va face un parc pentru prostii care voteaza. Au trevut deja patru ani de cand s-a demolat. Daca era inteligent, primaria inca incasa tace de la cei care isi desfasurau activitatea comerciala acolo. Dar, n'ai cu cine. Promisiuni, promisiuni.....
16
0
Nu se face niciun parc, se face Lidl peste 2 ani.
19
0
Mai durează ani pană la parc Kitkak are capul greu mintea scurtă Banul sucește mintea oricând se poate vinde terenul pentru un bloc cu zece etaje
16
0
marca inregistrata
11
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468