REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Beneficiile apei sărate din mare pentru organism

Beneficiile apei sărate din mare pentru organism

Replica API 16 iunie 2020 | 17:48 1613

Vacanța la mare nu îți priește numai pentru că te relaxezi și reușești să te detașezi de grijile cotidiene, ci și pentru că apă din mare are o mulțime de beneficii pentru sănătatea ta fizică și emoțională.

Talasoterapia, adică terapia cu apă de mare, a fost pentru prima dată menționată de părintele medicinei, nimeni altul decât medicul grec Hipocrate, care știa de pe atunci că băile în apă de mare sunt benefice pentru afecțiunile osoase și nu numai. Ulterior, în anul 1769, medicul de origine britanică Richard Russel a publicat o lucrare științifică în care susținea și dovedea eficacitatea apei din mare în tratarea multor afecțiuni, scrie doc.ro.

Beneficiile îmbăierii în mare

Atunci când înoți în mare te bucuri de proprietățile curative ale apei din mare, care nu sunt deloc puține.

Întărirea sistemului imunitar – apă de mare conține elemente vitale precum vitamine, minerale și aminoacizi ori organisme vii care au efect antibiotic și antibacterian. Toate acestea contribuie la fortificarea sistemului imunitar. Componentele din care este alcătuită apă de mare sunt similare plasmei sanguine, așa că sunt absorbite cu ușurință în organism în timpul înotului. Și inhalarea vaporilor de apă de mare, încărcați cu ioni negativi, are un efect benefic asupra imunității, precum și asupra sănătății plămânilor.

Stimulează circulația sanguină – dacă suferi de probleme de circulație, o baie în mare îți poate fi de mare ajutor. Înotul în mare stimulează circulația sanguină, asigurând o mai bună oxigenare a organismului.

Reechilibrează din punct de vedere emoțional – stresul, anxietatea și depresia au un impact negativ asupra organismului, afectând atât din punct de vedere psihic, cât și din punct de vedere fizic individul. Magneziul și litiul sunt substanțe care se regăsesc din belșug în apă din mare și care au totodată efecte calmante, ajutând nivelul de serotonină din creier să se stabilizeze. În urmă unei băi în mare, mușchii se relaxează datorită cantității mari de magneziu din apă, iar stresul este și el eliminat.

Ameliorează afecțiunile respiratorii – prin inhalarea vaporilor de apă sărată din mare, afecțiunile respiratorii precum astmul sau bronșită sunt ameliorate. Și persoanele care suferă de sinuzita vor observă o îmbunătățire a stării de sănătate după un concediu petrecut la mare, asta pentru că apă sărată contribuie la reducerea inflamației de la nivelul sinusurilor.

Asigură o piele frumoasă – tot magneziul din apă de mare este responsabil și pentru aspectul catifelat pe care pielea îl capătă după o baie în mare. Magneziul asigura o mai bună hidratare a pielii și reduce totodată inflamația de la nivel cutanat. Sarea din apă de mare are un efect exfoliant blând asupra pielii, dar totodată cicatrizant dacă există mici răni. După vacanță petrecută la mare, mai mult că sigur ai observat că pielea ta este mai catifelată și mai strălucitoare că niciodată, însă ai pus acest lucru pe seama razelor de soare. Ei bine, apă din mare este responsabilă pentru frumusețea pielii tale. Acneea este de asemenea tratată de apă sărată din mare așa că te vei întoarce din vacanță cu o piele fără imperfecțiuni.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Rapanosilor,stati dreq acasa cu plozii vostri drogati,marea e RECE!Circiumile au marit preturile ceva de speriat,doar pesedistii garsi si bugetarii trintori,asistoantele medicale,medicii si gaborii,plus judecatorii melcilor ce-si mai permit preturile si inflatia asta imensa,adica aia cu pensii si salarii speciale. Speciale deoarece Nu include si spaga,aia este separata.
0
0
Si desigur ucide koronavirussul. Daaaa.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108