REPLICA ONLINE CONSTANTA

15° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
15° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

Beneficiile unui pahar de ţuică sau de pălincă. Ce au descoperit biochimiştii americani 

Beneficiile unui pahar de ţuică sau de pălincă. Ce au descoperit biochimiştii americani 

A.F. 16 octombrie 2023 | 00:00 981

Cercetările dovedesc că, în cantităţi moderate, pălinca de prune poate proteja inima şi poate trata anumite probleme ale stomacului şi bilei. În pălinca se găsesc 6 substanţe care hrănesc celulele roşii din organism.

Beneficiile unui pahar de tuica sau de palinca. Ce au descoperit biochimistii americani 

Pălinca de prune nefiarta reprezintă un remediu fără concurență când vine vorba de frecții. Pe timpuri, țăranii făceau frecții cu palincă pentru tratarea răcelilor, reumatismului, pentru activarea circulației sanguine si pentru alungarea durerilor de cap, informează romaniatv.net.

Un pahar de ţuică/ pălincă scade glicemia. Specialiștii o recomandă, cu moderaţie, pentru persoanele care suferă de diabet. Diabetul și alcoolul reprezintă un subiect extrem de popular în rândul persoanele bolnave. Părerile referitor la acest subiect sun împărțite. Chiar dacă pentru mulți oameni, un pahar de țuică nu reprezintă o amenințare, însă altfel stau lucrurile în cazul persoanelor cu glicemie mare.

Medicii spun că pentru persoanele care suferă de anumite boli, printre care și diabetul, alcoolul poate fi extrem de periculos pentru sănătate și chiar viață. Modul în care alcoolul afectează starea de sănătate a unui om depinde de cantitatea consumată. Dacă acesta este băut în doze mici, alcoolul poate acționa ca un stimulent pentru organism. Însă, în doze exagerate, acesta are efecte negative asupra corpului uman.

Cercetătorii americani au fost impresionați de proprietățile pe care le are țuica de prune românească. Biochimiștii americani au elaborat un studiu de cercetare, conform căruia o enzimă conținută în țuică ajută la tratarea problemelor digestive și a celor cardiace. De altfel, tradițional, consumul de țuică este recomandat, cu moderație, înainte de masă, pentru a ajuta digestia.

Ţuica românească i-a impresionat cercetătorii americani care i-au analizat proprietățile. Un studiu elaborat în Statele Unite arată că dacă este consumată în cantități moderate, băutura are efecte benefice pentru sănătate. Consumul de țuică poate proteja inima si poate trata anumite probleme ale stomacului si ale bilei. De altfel, în tradiția românească, țuica este comparată cu un medicament, iar consumul moderat, cel mult 30 de ml pe zi, este recomandat pentru ameliorarea problemelor cu inima sau cele digestive. Se știe că țuica de prună este un produs spirtos de maxim 40 – 45 de grade şi se produce din prunele de vară.

Astfel, conform cercetătorilor, anumite enzime conținute în băutura tradițională a românilor reduce depunerile de colesterol pe artere și are un rol în prevenirea aterosclerozei şi a infarctului miocardic.

Efectele alcoolului variază în funcție de organism

Consumul excesiv de alcool afectează buna funcționare a organismului. Acesta provoacă somnolență, vorbire tulbure, mișcări necoordonate, vedere încețoșată și timpi de reacție lenți. De asemenea, țuica poate provoca o respirație superficială, pierderi de memorie și confuzie, greață și vărsături.

Consumul de ţuică poate afecta nivelul de glucoză din sânge. Alcoolul poate afecta și hormonii necesari pentru menținerea nivelurilor normale a zahărului. Trebuie să știi că din moment ce consumi prelungit, sistematic și excesiv alcool, acesta va reduce eficacitatea globală a insulinei. Acest fapt poate duce la creșterea nivelului de glucoză din sânge.

Pacienții cu niveluri scăzute de glucoză în sânge ar trebui să evite băuturile alcoolice, îndeosebi cele tare precum țuica. Specialiștii recomandă persoanelor care suferă de diabet să respecte anumite reguli atunci când doresc să consume alcool.

În primul rând, femeile nu trebuie să consume mai mult de o băutură alcoolică pe zi, iar bărbații două. Este important să nu bei alcool pe stomacul gol sau atunci când zahărul din sânge este scăzut. De asemenea, nu este recomandat să bei alcool atunci când iei masa.

Dacă vrei totuși să bei ceva este mai bine să alegi un vin de casă natural în locul unui pahar de ţuică. Iar când dorești să consumi bere, este bine să alegi un tip de bere mai ușor. De obicei, berea neagră conține multe calorii și este mult mai puternică.

Pacienții cu niveluri scăzute de glucoză în sânge ar trebui să evite băuturile alcoolice
Specialiștii spun că persoanele cu diabet nu trebuie să excludă definitiv băuturile alcoolice din viața sa. Însă, acestea trebuie consumate responsabil și cu prudență. Unele studii de sănătate au arătat că consumul regulat de cantități moderate de vin sau bere poate reduce semnificativ probabilitatea de a dezvolta diabet. De asemenea, alcoolul poate reduce și unele tulburări metabolice.

Efectele alcoolului variază în funcție de organism. Din această cauză este important să se monitorizeze nivelul zahărului din sânge înainte de bea. De asemenea, pentru a te asigura că viața nu este supusă unui risc trebuie să verifici glicemia și după ce ai consumat alcool.

Persoanele care cred că țuica scade glicemia trebuie să știe că majoritatea băuturilor alcoolice conțin zahăr. Iar zahărul din sânge tinde să crească atunci când sunt consumate. În absența unei monitorizări adecvate, precum și a înlocuirii băuturilor obișnuite cu băuturi dietetice sau fără zahăr, există o amenințare reală de hiperglicemie. Pentru a preveni acest risc, se recomandă combinarea consumului de alcool cu ​​un regim stric.

Consumul de alcool poate afecta nivelul de glucoză din sânge. Este nerecomandat consumul de ţuică celor care suferă de ulcer, hepatită, persoanelor sedentare, anemice, care muncesc în frig şi femeilor gravide. Ţuica fiartă se bea în cantităţi mici (20 – 150 ml).

Calități terapeutice palincă

  • palincă întărește anemicii și combate constipația;
  • palincă ajută la reglarea funcțiilor hepatice, datorită cotinutului bogat de vitamine (A, B, C, D1 și D2), nedegradabile termic și ușor de asimilat;
  • palincă se recomandă în dischinzeii biliare, disfuncții ale ficatului provocate de o slabă irigare cu sânge a acestuia sau chiar constipație;
  • pentru efecte maxime, palincă este indicată că aperitiv cu 15 minute înainte de servirea mesei de prânz pentru că favorizează absorbția nutrienților din alimente;
  • în cantități mici, s-a dovedit că acesta poate fluidifica sângele, prevenind astfel formarea cheagurilor de sânge, are un efect pozitiv asupra neuronilor și poate stimula memoria;
  • consumul moderat la persoanele de peste 60 de ani ameliorează capacitățile cognitive și reduce riscul de demență și Alzheimer.

Palincă fiartă și calitățile ei terapeutice

Din cele mai vechi timpuri, țăranii s-au tratat cu palincă fiartă. Această are proprietăți de tratare, ameliorare și prevenire a unor boli. Vaporii calzi de alcool etilic produc o dilatare a vaselor capilare din plămâni, permițând o mai bună oxigenare a sângelui. În acest fel se ușurează intrarea oxigenului în sânge și eliminarea dioxidului de carbon.

Decongestionarea pulmonară astfel obținută scade riscul de pneumonie;

Palinca fiartă contribuie la reglarea concentrației glucozei din sânge și mușchi, în cazul unor eforturi fizice de lungă durat-;

Palincă fiartă ajută la prevenirea arterosclerozei și a infarctului miocardic, fiind recomandată și în cazul anemiilor, în cantități de maxim 30ml/zi;

Crește viteza de producere a hemoglobinei și a hematiilor și are un conținut bogat de fier;
Un alt efect pe care îl are palincă fiartă e acela că are proprietatea de a curată depunerile de colesterol de pe artere;

Tot în caz de răceală, palincă mai poate fi folosită și pe post de soluție pentru frecție. Prin acest proces, corpul începe să transpire abundent și să elimine prin piele toxinele;

În mod surprinzător, palincă fiartă ajută ficatul și bilă, pentru că are o serie de vitamine (vitamina A și vitamina C, vitamina B și vitamina D) care nu se degradează prin încălzire și care au o acțiune benefică, de regenerare, asupra ficatului.

Țuică de prune. Consum recomandat. 30 ml/zi la bărbat și 15 la femeie sunt suficiente pentru a-și face efectul. În cantități mari, consumul de țuică este nociv, că în cazul oricărui alcool. După un efort fizic, în condiții de frig, se recomandă maxim 150 ml de țuică fiartă (de 30 grade), iar consumul acesteia este strict interzis după cină sau după o masă îmbelșugată, pentru a nu tulbură digestia, scrie stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cretini sunt sunt cei ce transmit asemenea stiri, ci aia de consuma produsele mentionate.Idiotii nici macar nu fac diferenta intre tuica si palinca, vorba aia, tot bautura este. Va recomand cu dragoste sa fierbeti 100 ml palinca si sa o dati pe gat!
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468