REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
14.4° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Bilanţ NEVERSEA 2018: mai puţine cazuri medicale în comparaţie cu anul trecut

Bilanţ NEVERSEA 2018: mai puţine cazuri medicale în comparaţie cu anul trecut

Replica API 11 iulie 2018 | 00:00 252

Distracţia de pe litoralul românesc a venit la pachet şi cu evenimente neplăcute în rândul festivalierilor. Sute de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, unele dintre victimele surmenajului şi alcoolului fiind transportate de urgenţă la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Neversea, festivalul care s-a întins pe durata a patru zile la Constanţa, a mobilizat un număr impresionant de forţe de ordine, dar şi de cadre medicale. Faţă de anul trecut, a precizat managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Constanţa, Cătălin Grasa, situaţia a fost “mai bună”, adică au fost mai puţine cazuri de persoane care să necesite ajutor medical.

În cele patru zile de festival (Neversea), peste 120 de pompieri, paramedici, medici SMURD și voluntari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa au fost la datorie zilnic. În acest timp, 936 de persoane au fost asistate la cele trei Puncte de Prim Ajutor şi la cele două Posturi Medicale Avansate, dintre acestea 16 festivalieri au fost transportaţi la spital, însă fără probleme deosebite.

S-a acţionat de asemenea şi pe parte de prevenire a incendiilor, amenajarea temporară a fost verificată premergător evenimentului, dar şi în fiecare zi a desfăşurării acestuia.

“S-au constatat 53 de deficienţe, au fost aplicate 35 de sancţiuni din care 32 avertismente şi 3 amenzi contravenţionale în cuantum de 13.000 lei, operatorilor economici care au desfăşurat activităţi în amenajarea temporară”, au precizat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa.

La rândul său, mangerul Spitalului Judeţean Constanţa, dr. Cătălin Grasa, a declarat: „Au fost mai puţine cazuri faţă de ediţia de anul trecut a festivalului. Pentru cele mai multe cazuri s-a intervenit pe loc, chiar acolo, pe plaja unde s-a desfăşurat festivalul. A fost bine şi pentru că noaptea a fost închis perimetrul de distracţie”.

Paula SOLOMON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
AU INGHITIT MAI PUTINA SPERMA FATA DE ANU TRECUT.
0
1
doar ptr ca s-a facut colectarea banilor in mod electronic nu inseamna ca au fost si fiscalizate, banca declara la anaf sumele incasate doar in cazul amarastenilor de pf, pj-urile depun declratii fiscale lunar cu pierderea sau profitul rezultat. Faptul ca a incasat niste sume nu inseamna ca a avut si profit. Bratara nu tine loc de bon fiscal, bratara este ca sa fie siguri organziattorii ca isi iau cota parte din vanzarile micilor comercianti care au inchiriat locuri de desfacere in incinta in care s-a desfasurat aceasta hidosenie.
1
2
pentru luiza -- plata s-a facut doar electronic cu minicarduri atasate pe bratara. minicardurile se incarcau la cashpointurile raiffeisen din incinta. nu s-a achitat nimic in numerar. deci..totul a fost fiscalizat
7
1
da, s-au emis
6
1
Sunt curioasa: s-au emis bonuri fiscale ptr bauturi,racoritoare,mancare si tigari???? Antifrauda stie ca NU?!?!
2
7
felicitari tinerilor care au stiut sa se distreze la festival
10
2
Domnule primar, organizati o combatere aviochimica inpotriva tintarilor,mustelor si afidelor caci ne-au napadit.Lasati numaratul cistigului dumneavoastra de pe urma tambalaului de saptamina trecuta.
5
1
Inseamna ca anul acesta au venit mai putini drogati si drojdieri hastagieni de anul trecut. Poate la anul nu mai vin deloc cocalarii astia, acum au alte prioritati, de ex. sa se plimbe pe trotuare pana ametesc, lesina si apoi cheama SMURDUL.
4
3
Cnas nu ar trebui sa deconteze pentru cei care au primit ajutor medical din motive de alcool. Ai baut platesti.
4
3
Cu atrocitatea de nenorocit viitorul tinerilor bumita neversea!!! Ghita Stere ce mai zice???
4
4

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272