REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Blocuri dezinfectate cu o substanţă interzisă în spaţiile locuite. Autoritățile au declanșat o anchetă

Blocuri dezinfectate cu o substanţă interzisă în spaţiile locuite. Autoritățile au declanșat o anchetă

Replica API 5 aprilie 2020 | 21:26 1453

O anchetă internă a început la Direcţia de Sănătate Publică Dolj, după ce angajaţii instituţiei au aprobat folosirea unui biocid pentru dezinfecţia scărilor de bloc din Craiova, desi substanţa nu trebuia folosită în spaţiile locuite, scrie digi24.ro.

„Aldezin”, substanţa folosită de autorităţile locale din Craiova pentru dezinfecţia blocurilor, a trotuarelor şi străzilor din oraş, a fost avizată de specialiştii din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Dolj. Aproximativ 500 de scări de bloc au fost dezinfectate săptămâna trecută în Craiova.

Duminică, 5 aprilie, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Dolj au anunţat că a fost începută o anchetă internă privind modul în care "s-a răspuns la solicitarea de consultanţă" a societăţii de salubritate din Craiova.

“În data 24.03.2020, SC Salubritate Craiova SRL a solicitat consultanţă la DSP Dolj cu privire la utilizarea unui biocid pentru acţiunea de dezinfecţie a scărilor de bloc şi dezinfecţie exterioară a străzilor sau trotuarelor. Personalul de specialitate care a analizat solicitarea a încadrat produsul biocid în altă categorie decât cea în care este clasificat în Registrul Naţional de Evidenţă a Produselor Biocide. Respectivul produs nu are indicaţie pentru dezinfecţia spaţiilor locuibile şi nici pentru dezinfecţie exterioară a străzilor sau trotuarelor, ci este pentru uz veterinar. Avizul a fost eliberat, în mod eronat, în data de 25.03.2020. (…)În urma sesizării adresate de Primăria Craiova Instituţiei Prefectului Dolj, DSP Dolj a demarat o anchetă internă privind modul în care s-a răspuns la solicitarea de consultanţă a societăţii SC Salubritate Craiova SRL”, anunţă reprezentanţii DSP Dolj

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică Dolj, dacă vor fi găsiţi vinovaţi, angajaţii instituţiei care au avizat substanţa pentru a fi folosită la dezinfecţia scărilor de bloc, riscă să fie sancţionaţi cu avertisment şi chiar desfacerea contractului de muncă.

Peste 4 mii de scări de bloc ar fi trebuit dezinfectate în Craiova pentru a împiedica răspândirea îmbolnăvirilor cu COVID-19.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si la Navodari am auzit ca au dat cu otrava de sobolani si otrava de tantari pe scari si si lesinat oamenii in casa !
0
0
Olteni prosti cica"daca vor fi gasiti angajati risca sa fie sanctionati",nu spuneti ma RISCA ci acelui om care a dat ordinul i se va imputa costul actiuni si va fi dat afara,pentru ca omul nu este greu de gasit si ministrul de interne a spus ca in timpul stari de urgente pedespele vor fi maxime si pentru penali dar si pentru toti angajati care implicati fiind in conbaterea boli se dovedesc incapabili.
0
0
Ori din prostie or vor sa faca bani din nenorocirea de pandemie.nu este indicata dezinfectia strazilor.
0
0
Ce gluma! Avertisment! Plangere penala pentru abuz sau neglijenta in serviuciu. Altfel nu ne vom face bine niciodata.
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108