REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Boc, demonstraţie de forţă în partid: l-a demis pe Lăzăroiu

Boc, demonstraţie de forţă în partid: l-a demis pe Lăzăroiu

Replica API 17 septembrie 2011 | 00:00 101

Ministerul Muncii va fi condus de Sulfina Barbu

Ministerul Muncii va fi condus de Sulfina Barbu

Doar două ore i-au fost necesare premierului Emil Boc pentru a decide schimbarea lui Sebastian Lăzăroiu din funcţia de ministru al Muncii şi înlocuirea lui cu Sulina Barbu, spun democrat-liberalii, după ziua agitată de vineri. Vestea schimbării lui Lăzăroiu - să nu uităm, fost consilier prezidenţial - a venit ca o "bombă" pentru mulţi dintre pedelişti, însă explicaţia este simplă: şi-a permis prea multe declaraţii critice la adresa PDL, devenind în acelaşi timp mult prea vizibil în media. Potrivit pedeliştilor, Lăzăroiu a fost sancţionat pentru "desele ieşiri publice, faptul că a devenit o "vedetă" în presă, comentând că e nevoie de un pol de centru-dreapta pe nume Albă-ca-Zăpada". Aceluiaşi Lăzăroiu i se reproşează şi faptul că nu s-a înscris în PDL, iar totul a culminat vineri, când Gândul.info posta cel mai nou interviu cu ministrul Muncii. În cursul după-amiezii de vineri, decizia premierului Emil Boc devenea publică: Sebastian Lăzăroiu este revocat din funcţie, iar nominalizarea pentru Ministerul Muncii este Sulfina Barbu. Tot vineri, Sulfina Barbu declara că acceptă postul, iar între timp propunerea lui Emil Boc ajungea la preşedintele Traian Băsescu. Atât revocarea, cât şi nominalizarea au fost semnate de şeful statului, urmând ca Sulfina Barbu să depună, luni, jurământul.

Pedeliştii cred că premierul va "mustra" şi alţi miniştri

"Guvernul are nevoie de un ministru cu normă întreagă la Ministerul Muncii, care este un minister extrem de greu, iar, pe de altă parte, PDL are nevoie de un ministru care să nu încerce să îşi facă imagine în detrimentul partidului care îl susţine, pentru că, în ultimă instanţă, orice ministru are o susţinere politică a partidului de guvernământ sau a partidelor care compun coaliţia", a explicat Emil Boc motivele demiterii lui Sebastian Lăzăroiu. Demonstraţia de forţă a premierului nu a fost trecută cu vederea de anumiţi pedelişti, care susţin că "sigur că preşedintele (Traian Băsescu-n.r.) a fost informat, dar iniţiativa schimbării îi aparţine premierului". "După povestea cu Lăzăroiu, va fi atenţionat şi alt ministru să fie atent ce declaraţii face... Ministrul de Externe, Theodor Baconschi, însă nu se va merge până la schimbare", au susţinut surse pedeliste de la centru. Alţi pedelişti ne-au dat asigurări că nici vorbă să fie atenţionat ministrul de Externe, ci... ministrul de Interne, Traian Igaş, care se lasă prea des "prins în ofsaid cu declaraţiile".

Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108