REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Bosânceanu de la Histria e moşier în Vatra Dornei

Bosânceanu de la Histria e moşier în Vatra Dornei

Replica API 13 februarie 2012 | 00:00 169

Călcat din nou de mascaţi: de data asta, procurorul i-a găsit bărci şi plasme furate

Călcat din nou de mascaţi: de data asta, procurorul i-a găsit bărci şi plasme furate

Afaceristul George Bosânceanu, cel lăsat în libertate pentru că nu ar fi pericol public, a intrat din nou în atenţia oamenilor legii. Poliţişti din cadrul Serviciului de Ordine Publică al IPJ, împreună cu lucrători din cadrul Poliţiei Municipiului, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, au descins în zece locaţii aparţinând lui Bosânceanu şi unor legături ale acestuia, de pe raza municipiului Constanţa şi a localităţilor Tuzla şi Ovidiu. În urma acţiunii au fost descoperite mai multe bărci şi componente pentru acestea, dar şi plasme TV şi alte bunuri, a căror provenienţă nu a putut fi justificată, din primele cercetări stabilindu-se că acestea au fost sustrase. Rând pe rând, au fost chemate persoane, presupuşi păgubiţi, să-şi identifice bunurile - între care controversatul Adrian Stănei, cel pe care presa centrală îl eticheta ca făcând parte din "mafia cerealelor" -, iar ancheta continuă.

Foarte interesant de amintit, în acest context, că, anterior acestei descoperiri, într-un alt dosar, finalizat anul trecut, oamenii legii descopereau că Bosânceanu ar fi fost el însuşi victima unor hoţi! Este vorba despre 5 indivizi care au terorizat 3 judeţe, Cristian Marian Gaşpar, Vasile Irimia, Cătălin Ştefan Dojană, Daniel Creiniceanu şi Nicuşor Nicolae, arestaţi pentru furturi cu consecinţe destul de grave în dauna unor persoane fizice şi juridice. Cei 5 acţionau "la pont", furând de la cafea şi ţigări din magazine, până la bărci şi motoare de şalupă. Revenind însă la Bosânceanu şi problemele acestuia de natură penală, facem precizarea că în data de 7 februarie el a reuşit să convingă completul de recurs că nu merită să mai stea încă 30 de zile în arest preventiv. El fusese arestat preventiv în dosarul în care este acuzat de evaziune fiscală, furt şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni. Dosarul, în referire la unităţile de cazare deţinute de Bosânceanu, debuta la finele anului 2011 cu o demolare în staţiunea Mamaia. La acea dată, în prezenţa poliţiştilor, jandarmilor, mascaţilor, a procurorului Teodor Niţă, a prefectului şi a reprezentantului Inspectoratului în Construcţii, buldozerele "rădeau" mai multe etaje şi anexe construite fără autorizaţii la Hotelul Histria. A urmat descoperirea unui branşament ilegal la curent, controlul de la Garda Financiară şi restul "tăvălugului". Bosânceanu a fost arestat preventiv, perioada de detenţie fiind scurtată la 15 zile, iar ulterior pus în libertate, instanţa considerând că nu este pericol public, aşa cum arătam anterior. Acum însă, prin prisma noilor descoperiri, este de aşteptat ca Bosânceanu să se reîntoarcă după gratii. "Vedem după ce se finalizează ancheta, sunt multe bunuri pe care presupuşii păgubiţi trebuie să le identifice. Ancheta nu se opreşte aici", au spus însă oamenii legii. Din câte se pare, ancheta a fost extinsă şi în alte judeţe, unde afaceristul Vergiliu George Bosânceanu deţine proprietăţi în mod direct sau prin intermediari. Astfel, s-a stabilit că Bosânceanu are o frumoasă vilă P+1 în Vatra Dornei (judeţul Suceava) şi un teren de 13 hectare, cu o porţiune care s-ar înscrie cu succes în categoria "pârtie de schi în curs de amenajare", aşa cum arată chiar afaceristul într-un anunţ postat pe un site de imobiliare, la rubrica "de vânzare". Conform anunţului, postat în luna octombrie a anului trecut, probabil când Bosânceanu a simţit că încep să-l "încolţească" autorităţile, proprietatea (vila, terenul, pârtia) sunt de vânzare la preţuri de-a dreptul rezonabile, la pachet complet sau pe bucăţi. Astfel, întreaga proprietate - vila cu un etaj şi 6 camere mobilate, plus întregul teren de 13 hectare - este vândută cu doar 170.000 de euro. Un adevărat chilipir, care însă ar putea fi pus sub sechestru, pentru ca autorităţile să se asigure că Bosânceanu nu reuşeşte să vândă tot şi să-şi ia tălpăşiţa. Vom reveni.

Alexandra ANTON, Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108