REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Bucovală PUNE TUNURILE pe Miu: revenită la conducerea ISJ, susţine că a găsit HAOS!

Bucovală PUNE TUNURILE pe Miu: revenită la conducerea ISJ, susţine că a găsit HAOS!

Replica API 14 februarie 2018 | 00:00 305

‘Nu există reţele şcolare’

‘Nu există reţele şcolare’

Gabriela Bucovala, inspector general al ISJ Constanța, a punctat într-o conferință de presă din data de marți, 13 februarie, faptul că au fost depășite cu mult termenele pentru informarea Ministerului Educației a rețelelor școlare (termen 15 decembrie 2017), a prezentării planului de școlarizare - aici a fost depus un plan de școlarizare greșit, prin care sunt în plus 30 de clase de clasa a IX-a (900 elevi), prin care 50 de cadre didactice vor avea un post care nu există fizic, și de asemenea nu a fost făcut nimic cu privire la buget. Bucovală a susținut că se poartă discuții cu Ministerul Educației pentru remedierea acestor probleme, care, în traducere liberă, ar risca blocarea startului anului școlar 2018-2019 dacă nu sunt soluționate acestea.

Aceste documente trebuiau depuse în termen, când la cârma Inspectoratului se afla Petrică Miu. Bucovală a spus că nu face acuzații, însă faptul că documentațiile au fost lăsate de izbeliște la momentele când ar fi trebui să fie finalizate, duce situația celor 70 de unități administrativ teritoriale într-o situație fără precedent: neînceperea anului școlar următor în lipsa avizelor de conformitate emise prin hotărâri de consiliu local.

În legătură cu planul de școlarizare, conducerea ISJ a punctat că la momentul în care a fost transmis (în luna ianuarie) inspectorii adjuncți erau siguri că în urma discuțiilor purtate, dar și a procelor verbale înregistrate, urma să se întocmească un plan de școlarizare conform cu realitatea din teritoriu.

Iată că acest lucru nu s-a întâmplat potrivit conducerii actuale, mai precis Petrică Miu a pus semnătura pe un plan de școlarizare care este identic cu cel din acest an, fără să fie luate în calcul modificările aduse în cadrul instituțiilor de învățământ din județ.

Astfel, conform planului depus, există 30 de clase în plus, cu 900 de elevi, la care ar fi alocați 50 de profesori pe posturi... inexistente. Situația trebuie reglementată, iar Ministerul Educației a anunțat că le oferă termen celor de la ISJ Constanța până pe data de 19 februarie pentru prezentarea unui alt plan de școlarizare.

Bugetul este în urmă. Pe acest subiect a vorbit cu tristețe Gabriela Bucovală. În luna decembrie, alte inspectorate din țară făceau analize bugetară, iar la Constanța se pare că nu a fost făcut niciun demers în acest sens, acum fiind în plină procedură de întocmire a bugetului.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
PSD Constanta este neputincioasa in fata tradarii si a lipsei de cuvant.Oricum aproape toti primarii PSD din judet sunt suparati ptr ca in fruntea CJC este un tradator! La ce sa ne mai asteptam? Nu ne mai asteptam la nimic dar a fost o lectie pentru noi!PSD Constanta va pierde alegeri dupa alegeri pentru ca nu sunt uniti si se injunghie intre ei.La sedinta de la Rustic,Moga a plecat suparat iar Tutuianu a iesit din timpul sedintei de mai multe ori vorbind la telefon,Brailoiu a fost absent!Stiti de ce nu functioneaza lucrurile? Pentru ca toti sunteti avizi de putere,nu mai exista respect!
0
0
Ca tu te-ai facut praf machedoanco.
2
0
a vorbit cu tristete ...parca o simt, tristetea asta, mai puteti?
2
0
Cand il barfesti pe cel dinaintea ta demonstrezi ca nu ai caracter.
2
0
se blocheaza anul scolar, aiurea in tramvai
3
0
ia luat bucovala batrin jucarie ficasi gabriela.asa se va alege prafu de invatamintu constantean cu dealde nimeni in drum gen gabriela bucovala. ce sa ii faci dak taksu ii cu cohones mare cohones.
4
0
postaci de doi bani,voi nu vreti normalitate findca tot timpul ati castigat prin pile si cunostinte,ati ocupat posturi fara a da concurs si daca acum vi se cere socoteala arunncati cu noroi .Dl Miu daca se dorea inspector trebuia sa-si castige postul la concurs.
0
6
Machidonii astia care pana mai ieri nu stiau decat cum miroase branza si cacatul de oaie,vor acum sa acapareze chiar toate functiile publice?Mars la curul oiii machedoni jegosi!
10
0
Haosul nu este in mod direct opera lui Miu , cat a inspectorilor care nu si-au facut treaba . Una dintre catastrofele ISJConstanta este Nitu , care habar nu are nici de legislatie , nici de metodologii si induce ideea ca saboteaza scolile si bugetele lor subtirele ... O demitere a hahalerei in cauza ar fii de salutat !
9
0
A gasit exact cum a lasat,.
14
1
Si va este de ajuns sa va dati seama cat de inteligenta este! Din pacate, acest specimen face parte din clanul Bucovala, care umbla numai cu smecherii. Ei sunt specialisti in turism, educatie sau medicina insa, un lucru au uitat, tot ce au dobandit la inceput au facut o prin furaciuni si cat de curand o sa se sparga buba. Si ei, alaturi de alti talhari, au furat Constanta asta cu Mazare in frunte, prietenul lor!
12
0
Tu esti un HAOS, oita barsana, minte-ingusta, frunte creata... Cine vorbeste?! Intelectuala lu'PESTE !
13
4
acolo va este este locul, etnie spurcata!
11
0
La mijloc este viclenie. Lasa opozitia sa ocupe posturi publice pentru a compromite. Astfel oamenii vor intelege ca nu au alternativa la PSD.
5
2
Mai mari prosti ca membrii PSD partid care a castigat alegerile nu exista pe planeta. Sa castigi alegerile si toate institutiile de stat, regiile, companiile de stat, etc sa fie conduse de PDisti, PNListi si orice altceva dar numai PSD trebuie sa fii hotarat sa parasesti guvernarea si treci in opozitie fiindca asta esti in tara. Program de guvernare cu functionari de la opozitie nu se poate face asa ca mai bine mergem.
10
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108