REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Calagiu INSISTĂ să RIDICE două CLĂDIRI cu 4 etaje în faţa blocului A2 de pe TOMIS

Calagiu INSISTĂ să RIDICE două CLĂDIRI cu 4 etaje în faţa blocului A2 de pe TOMIS

Replica API 6 august 2020 | 00:00 6898

Continuăm să ciopârțim toate spațiile din Constanța! Oaza de verdeață din apropierea Spitalului Județean, aflată peste drum de parcul Tomis 2, va dispărea în viitorul apropiat. Un investitor din Constanța va ridica aici două blocuri cu 4 etaje, luând ”fața” locatarilor din blocul A2.

SC Eclissis Intermed SRL dorește modificarea reglementărilor urbanistice aprobate pentru amplasamentele situate pe bulevardul Tomis, zonă Bloc A2, Lot 1, respectiv bulevardul Tomis, zonă Bloc A2, Lot 2. Prin Planul Urbanistic Zonal se vor stabili reglementări noi cu privire la regimul de construire, funcţiunea amplasamentului, înălţimea maximă admisă, coeficientul de utilizare a terenului (CUT), procentul de ocupare a terenului (POT), retragerea clădirilor faţă de aliniament şi distanţele faţă de limitele laterale şi posterioare ale parcelei.

SC Eclissis Intermed SRL, prin reprezentant Calagiu Tănase, își propune construirea unor imobile cu destinaţia de locuinţe colective, având funcţiuni comerciale/birouri la parter, cu regim de înălţime - P+4E și funcţiuni - locuinţe colective medii; comerţ, cu amănuntul la parterul construcţiilor orientate spre stradă, birouri pentru profesiuni liberale; amenajări aferente locuinţelor: căi de acces carosabile şi pietonale private, parcaje, garaje, spaţii plantate, locuri de joacă pentru copii, amenajări de sport pentru tineret.

Teren din dosarul Retrocedărilor

Revenind însă la terenul pe care urmează să fie construite blocurile, trebuie precizat că face parte din celebra moştenire a boierului Jules Movilă.

Elena Apostol este proprietarul terenului, după ce l-a cumpărat de la clanul inculpaților din dosarul Retrocedărilor. Ulterior, Elena Apostol a obținut mai multe certificate de urbanism prin intermediul cărora se informa cu privire la reglementările urbanistice ale zonei. Ba chiar a elaborat un PUD pentru construire 2 imobile S+P+5+6-7R - parcare şi spaţiu comercial la parter si apartamente la etaj. Între timp, terenul l-a vândut către SC Eclissis Intermed SRL, aceasta din urmă modificându-l astfel încât regimul de înălțime a scăzut la 4 etaje.

Acum, investitorul vrea să elaboreze un PUZ ce vizează reglementarea terenurilor de pe bulevardul Tomis, Bloc A2, Lot 1 și Lot 2. Iar Primăria Constanța i-a dat undă verde.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
omul lui Wizan ,calagiu stai capra si sugeo mai departe
1
0
V-ati facut cu branza si de la pwlile voastre nespalate si de la mioare. Bravo voua, v-ati descurcat, jegurilor ce sunteti. Clar esti unul de-al lor, absolvent de Mircea, cel mai probabil, ca asa e fitza momentului la voi la cipani, sa intrati la Mircea cu banii de la papu, fiindca, capul nu va ajuta indeajuns. Scoala la ...30 Titeica ai facut-o -, ca tot e fieful vostru, dati spaga la invatatori si profesori sa le dea note mari la micii pindari. Sau cumva vreti si pe la NASA. Makidon cosmonaut si in gura sa va fwt. Si mai sunt locuri pe aleea principala in Central, alaturi de Pindichi,etc
8
0
o sa raspunzi penal Fagaboule Mazarel te asteapta cu sapunul pregatit
16
0
calabagiu sa iti tragem la muie si tie si la familya ta
16
1
Intrebati-l pe tovarasul primar daca il obliga pe cel care vrea sa construiasca blocurile va creea si locuri de parcare pentru viitorii locatari. Si in prezent este o aglomeratie de nedescris cu masinile in zona si din cate stiu este prevazuta si acesta obligatie sa asigure de catre cel ce construieste si locuri de parcare sau obligatia este doar pentru unii. Acum pe ultima suta de matrii va aproba pentru ai lui tot ce i se va cere.
12
1
Ma astept ca cei din blocurile din zona sa-l voteze din nou pe fagadau!!! De ce cred asta? Pentru ca atat de tare ne-au indobitocit astia incat nu mai suntem capabili sa gandim, ne aruncam dupa firimiturile scapate de fagadau, babu, stroe, etc. Votati-l din nou pe fagadau, ca acum 4 ani si veti ajunge sa plangeti ca acum!!!
19
1
Am cumparat 5mp pe bulevardul Tomis. Vreau sa ridic un bloc. Cred ca obtin autorizatiile
15
0
Cum spui ma?,ca"Fagadau nu era atat de cretin sa ii dea astuia autorizatie fara sa respecte legea",ei uite ar trebui sa stii pentru cultura ta generala ca sub umbrela P.S.Deului decand este primar al Constantei D.Fagadau a incalcat legea de mai multe ori,asa ca nu ar fi asta prima data.
13
2
aceasta rasa trebuie starpita de pe fata pamantului.
24
1
Dar cine este acest Calagiu? De unde are el banii? Ce afaceri are?
14
1
stii cum lq zicem ROManilor :mukani de la muie tziganilor
1
17
Le ia vederea pensionarilor care se uita toata ziua pe geam ce face unu si altu..
7
17
Machedoni a facut multe investiti in Mamaia si Constanta
3
23
moarte machedonilor care au distrus orasul nostru
26
6
Stau si ma uit cum nu mai pot unii de grija altora si cum ii roade invidia de ce fac unii si altii, dar ei nu au facut in viata lor o cusca de caine sau un cotet de gaini. Usor usor, fata orasului se va schimba, in bine , zic eu, dar ce ne facem cu specialistii astia care comenteaza pe-aici si care inca au un grad de cultura si civilizatie sub evul mediu. Care arunca gunoaie pe jos sau chistoace, dar brusc au devenit iubitori de mediu. Invidia asta o sa va manance pe interior
4
27
Uite asa o sa moara de oftica toti fraierii de sub mine...omul o sa construiasca, a dat bani pe teren, nu i l-a dat nimeni cadou, iar Fagadau nu cred ca era cretin sa-i dea autorizatie daca nu e respectata legea. Dar cand vad atatia specialisti priceputi, si iubitori de spatiu verde...imi vine instantaneu sa ma cac...pe ei. Mergeti fratilor la Dubai, New York ...sa vedeti cum e pe-acolo cu constructiile. Dar voi astia care de-abia ati trecut de Medgidia de 2 ori stati si va dati pe-aici cu parerea. Cinstitilor.
12
38
PARCA ERA UN DOSAR GREU AICI? SAU NUMAI PROSTII AU PARTE DE DOSARE IAR MAFIOTII SUNT PROTEJATI? INTREBARE RETORICA DIN MOMENT CE E LIMPEDE CA ACESTA E SI RASPUNSUL. LA PUSCARIE CU PROCURORII SI JUDECATORII CARE SPRIJINA MAFIA ASTA NENOROCITA.
23
1
adica toti hotii trebuie mutati la poarta alba ! Dar cum ? Sunt mana-n mana cu judecatorii corupti ! Muie cu cacat la toti !
22
1
Sa se aleaga praful de Calagiu Tanase si de tot neamul lui. Sa va ia dracu cu constructiile voastre cu tot.
28
3
Este cea mai galagioasa zona a orasului. Pe acolo trec incontinuu salvari cu sirenele pornite. Adio liniste !
18
1
Stiti sa faceti altceva decat bocuri si sa va faliti cu masinile pe Tomis?
29
3
sunt CONSTANTENII care in ziua votului au spart seminte ori au votat cucel care le a dat o plimbare cu vaporasul, intrare gratis la Aqua Magic, sunteti niste nimicuri, traiasca pensionarii, tradatarii acestui oras, uniti la vot si la jocurle olimpice practicate zi de zi sah si table, nu mai dati vina pe FAGABOU si MAZARE, voi i ai votat, cretinilor
21
6
Rusinea Constantei
27
1
Romanii mei pe care v am pacalit cu ulei si pui, lasati omu sa construiasca, promit ca va mai dau 1kg de cartofi
18
5
Raniti lor nu se mai opresc din construit distrug orasul,cred ca trebuie dat un sut in fund lui fagabou sa duca cu tot cu autorizatii la dna ...
23
2
Distrugeri, asta vezi in oras.Fagadau spune ca toate constructiile au temei legal si de asta da okuri.Omul asta minte cu nerusinare.Pe terenurile manglite nu trebuie aprobat nimic,banda lui Mazare a sfasiat Cta iar Fagadau stie asta,era acolo si el,asemnat documentatii,stie exact cum a fost praduit orasul,iar acum el continua distrugerile.Cta nu are un centru,Stefan cel Mare e varza,se aproba bloc cu 10 etj intre case sau se da ok pt bloc cu 5etj si se ridica 10.Sau se constrieste si apoi se i-au autorizatiile. Bai viermilor,mergeti sa vedeti cum arata Oradea,Iasul,Brasovul. La noi, jafffff
35
1
La judecata si daune morale de 1 milion euro de la angajati primariei care traumatizeaxa propietarii cu tentative de zidire in casa. La judecata !!!
34
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108