rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 19 septembrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Calagiu INSISTĂ să RIDICE două CLĂDIRI cu 4 etaje în faţa blocului A2 de pe TOMIS

Continuăm să ciopârțim toate spațiile din Constanța! Oaza de verdeață din apropierea Spitalului Județean, aflată peste drum de parcul Tomis 2, va dispărea în viitorul apropiat. Un investitor din Constanța va ridica aici două blocuri cu 4 etaje, luând ”fața” locatarilor din blocul A2.

SC Eclissis Intermed SRL dorește modificarea reglementărilor urbanistice aprobate pentru amplasamentele situate pe bulevardul Tomis, zonă Bloc A2, Lot 1, respectiv bulevardul Tomis, zonă Bloc A2, Lot 2. Prin Planul Urbanistic Zonal se vor stabili reglementări noi cu privire la regimul de construire, funcţiunea amplasamentului, înălţimea maximă admisă, coeficientul de utilizare a terenului (CUT), procentul de ocupare a terenului (POT), retragerea clădirilor faţă de aliniament şi distanţele faţă de limitele laterale şi posterioare ale parcelei.

SC Eclissis Intermed SRL, prin reprezentant Calagiu Tănase, își propune construirea unor imobile cu destinaţia de locuinţe colective, având funcţiuni comerciale/birouri la parter, cu regim de înălţime - P+4E și funcţiuni - locuinţe colective medii; comerţ, cu amănuntul la parterul construcţiilor orientate spre stradă, birouri pentru profesiuni liberale; amenajări aferente locuinţelor: căi de acces carosabile şi pietonale private, parcaje, garaje, spaţii plantate, locuri de joacă pentru copii, amenajări de sport pentru tineret.

Teren din dosarul Retrocedărilor

Revenind însă la terenul pe care urmează să fie construite blocurile, trebuie precizat că face parte din celebra moştenire a boierului Jules Movilă.

Elena Apostol este proprietarul terenului, după ce l-a cumpărat de la clanul inculpaților din dosarul Retrocedărilor. Ulterior, Elena Apostol a obținut mai multe certificate de urbanism prin intermediul cărora se informa cu privire la reglementările urbanistice ale zonei. Ba chiar a elaborat un PUD pentru construire 2 imobile S+P+5+6-7R - parcare şi spaţiu comercial la parter si apartamente la etaj. Între timp, terenul l-a vândut către SC Eclissis Intermed SRL, aceasta din urmă modificându-l astfel încât regimul de înălțime a scăzut la 4 etaje.

Acum, investitorul vrea să elaboreze un PUZ ce vizează reglementarea terenurilor de pe bulevardul Tomis, Bloc A2, Lot 1 și Lot 2. Iar Primăria Constanța i-a dat undă verde.

Mirela PASCAL

joi, 6 august 20204474
Comentarii

01Tistimelul(6 aug 21:57)
omul lui Wizan ,calagiu stai capra si sugeo mai departe
08Pentru make si neamul lor(6 aug 20:30)
V-ati facut cu branza si de la pwlile voastre nespalate si de la mioare. Bravo voua, v-ati descurcat, jegurilor ce sunteti. Clar esti unul de-al lor, absolvent de Mircea, cel mai probabil, ca asa e fitza momentului la voi la cipani, sa intrati la Mircea cu banii de la papu, fiindca, capul nu va ajuta indeajuns. Scoala la ...30 Titeica ai facut-o -, ca tot e fieful vostru, dati spaga la invatatori si profesori sa le dea note mari la micii pindari. Sau cumva vreti si pe la NASA. Makidon cosmonaut si in gura sa va fwt. Si mai sunt locuri pe aleea principala in Central, alaturi de Pindichi,etc
111papu pamborea(6 aug 19:01)
Dragi makedoni care va faliti cu banii vostri .de ce sa fiu invidios pe voi ca sunteti mici urecheati si ca bunicile voastre avea tatute cruci in frunte ?ca nevestele vastre au curu mai aproape de pamant decit de cap ?ca va maritati cu verisoarele sa nu se piarda averea? ca ati umplut cimitirele cu odraslele voastre moarte drogate si bete in masini de "lucs" doar sa va faliti ? .Asa e gociman .parteca ?si tu ala care spui la ca makedoni au facut multe "investiti" in mamaia si constanta esti un dobitoc notoriu care isi numara margelele Ati facut pe dracu doar ati distrus .
016donald(6 aug 16:31)
o sa raspunzi penal Fagaboule Mazarel te asteapta cu sapunul pregatit
115calagiu(6 aug 15:34)
un make prost , mic de inaltime urecheat cu nume de cal care sa insurat cu veriosoara lui sa ramana branza pardon banii in familie
116trac(6 aug 15:05)
calabagiu sa iti tragem la muie si tie si la familya ta
112Un cetatean(6 aug 14:43)
Intrebati-l pe tovarasul primar daca il obliga pe cel care vrea sa construiasca blocurile va creea si locuri de parcare pentru viitorii locatari. Si in prezent este o aglomeratie de nedescris cu masinile in zona si din cate stiu este prevazuta si acesta obligatie sa asigure de catre cel ce construieste si locuri de parcare sau obligatia este doar pentru unii. Acum pe ultima suta de matrii va aproba pentru ai lui tot ce i se va cere.
119Calagiu(6 aug 13:28)
Eu sunt calagiu ,un makedon care miros a branza si vreau sa ridic un bloc sa imi fac brazatarie in el..
119boilor(6 aug 12:59)
Ma astept ca cei din blocurile din zona sa-l voteze din nou pe fagadau!!! De ce cred asta? Pentru ca atat de tare ne-au indobitocit astia incat nu mai suntem capabili sa gandim, ne aruncam dupa firimiturile scapate de fagadau, babu, stroe, etc. Votati-l din nou pe fagadau, ca acum 4 ani si veti ajunge sa plangeti ca acum!!!
015Ion(6 aug 12:58)
Am cumparat 5mp pe bulevardul Tomis. Vreau sa ridic un bloc. Cred ca obtin autorizatiile
213Escu pt.Ha Ha(6 aug 12:00)
Cum spui ma?,ca"Fagadau nu era atat de cretin sa ii dea astuia autorizatie fara sa respecte legea",ei uite ar trebui sa stii pentru cultura ta generala ca sub umbrela P.S.Deului decand este primar al Constantei D.Fagadau a incalcat legea de mai multe ori,asa ca nu ar fi asta prima data.
120Alx(6 aug 11:57)
Sa il ia dracu pe make! si pe fagabou ca da aprobari pe banda.cel mai slab pregatit primar avem
124machedonii niste nenorociti(6 aug 11:32)
aceasta rasa trebuie starpita de pe fata pamantului.
114Modarom(6 aug 10:46)
Dar cine este acest Calagiu? De unde are el banii? Ce afaceri are?
171make(6 aug 10:42)
stii cum lq zicem ROManilor :mukani de la muie tziganilor
028arhitectilor(6 aug 10:18)
ba de ce dracu mai faceti puz, puguri si alte prostii daca le schimbati in functie de cum bate spaga? din cauza asta arata orasu cum arata.nici o linie nici o idee, unde vrea un make sa construiasca se modifica orice reglementare.hot spgari
177Ksik(6 aug 10:10)
Le ia vederea pensionarilor care se uita toata ziua pe geam ce face unu si altu..
121Mars(6 aug 10:02)
Dar o mwie nu vrea make?
233Steroe9(6 aug 09:12)
Machedoni a facut multe investiti in Mamaia si Constanta
626dna(6 aug 08:58)
moarte machedonilor care au distrus orasul nostru
274Covid(6 aug 08:54)
Stau si ma uit cum nu mai pot unii de grija altora si cum ii roade invidia de ce fac unii si altii, dar ei nu au facut in viata lor o cusca de caine sau un cotet de gaini. Usor usor, fata orasului se va schimba, in bine , zic eu, dar ce ne facem cu specialistii astia care comenteaza pe-aici si care inca au un grad de cultura si civilizatie sub evul mediu. Care arunca gunoaie pe jos sau chistoace, dar brusc au devenit iubitori de mediu. Invidia asta o sa va manance pe interior
3812Ha Ha(6 aug 08:47)
Uite asa o sa moara de oftica toti fraierii de sub mine...omul o sa construiasca, a dat bani pe teren, nu i l-a dat nimeni cadou, iar Fagadau nu cred ca era cretin sa-i dea autorizatie daca nu e respectata legea. Dar cand vad atatia specialisti priceputi, si iubitori de spatiu verde...imi vine instantaneu sa ma cac...pe ei. Mergeti fratilor la Dubai, New York ...sa vedeti cum e pe-acolo cu constructiile. Dar voi astia care de-abia ati trecut de Medgidia de 2 ori stati si va dati pe-aici cu parerea. Cinstitilor.
123ALOOO... DNA, DORMI?(6 aug 08:44)
PARCA ERA UN DOSAR GREU AICI? SAU NUMAI PROSTII AU PARTE DE DOSARE IAR MAFIOTII SUNT PROTEJATI? INTREBARE RETORICA DIN MOMENT CE E LIMPEDE CA ACESTA E SI RASPUNSUL. LA PUSCARIE CU PROCURORII SI JUDECATORII CARE SPRIJINA MAFIA ASTA NENOROCITA.
122Toata primaria(6 aug 07:19)
adica toti hotii trebuie mutati la poarta alba ! Dar cum ? Sunt mana-n mana cu judecatorii corupti ! Muie cu cacat la toti !
328constantean(6 aug 07:17)
Sa se aleaga praful de Calagiu Tanase si de tot neamul lui. Sa va ia dracu cu constructiile voastre cu tot.
118Vai de voi(6 aug 07:13)
Este cea mai galagioasa zona a orasului. Pe acolo trec incontinuu salvari cu sirenele pornite. Adio liniste !
329Machidonilor(6 aug 06:50)
Stiti sa faceti altceva decat bocuri si sa va faliti cu masinile pe Tomis?
621Rusinea Constantei(6 aug 04:01)
sunt CONSTANTENII care in ziua votului au spart seminte ori au votat cucel care le a dat o plimbare cu vaporasul, intrare gratis la Aqua Magic, sunteti niste nimicuri, traiasca pensionarii, tradatarii acestui oras, uniti la vot si la jocurle olimpice practicate zi de zi sah si table, nu mai dati vina pe FAGABOU si MAZARE, voi i ai votat, cretinilor
127Fatalau(6 aug 03:12)
Rusinea Constantei
518Mazare(6 aug 02:01)
Romanii mei pe care v am pacalit cu ulei si pui, lasati omu sa construiasca, promit ca va mai dau 1kg de cartofi
223Marius(6 aug 01:41)
Raniti lor nu se mai opresc din construit distrug orasul,cred ca trebuie dat un sut in fund lui fagabou sa duca cu tot cu autorizatii la dna ...
135Ion(6 aug 01:20)
Distrugeri, asta vezi in oras.Fagadau spune ca toate constructiile au temei legal si de asta da okuri.Omul asta minte cu nerusinare.Pe terenurile manglite nu trebuie aprobat nimic,banda lui Mazare a sfasiat Cta iar Fagadau stie asta,era acolo si el,asemnat documentatii,stie exact cum a fost praduit orasul,iar acum el continua distrugerile.Cta nu are un centru,Stefan cel Mare e varza,se aproba bloc cu 10 etj intre case sau se da ok pt bloc cu 5etj si se ridica 10.Sau se constrieste si apoi se i-au autorizatiile. Bai viermilor,mergeti sa vedeti cum arata Oradea,Iasul,Brasovul. La noi, jafffff
330Ovi(6 aug 01:07)
alt make cap de oita
034gore(6 aug 00:33)
La judecata si daune morale de 1 milion euro de la angajati primariei care traumatizeaxa propietarii cu tentative de zidire in casa. La judecata !!!
mai mult...Replica
19 sep 00:02ReplicaUn FOTBALIST de la 'U' Craiova RIDICĂ un BLOC în CAMPUS

În zona Campus se va mai construi un nou imobil. Investitorul este Alexandru Măţel, un fotbalist constănțean care...1579

19 sep 01:00ReplicaAncuța BELU: Mihail Kogălniceanu NU mai are niciun TEREN intravilan, că le-a dat Iosif MUREŞAN pe toate1022
19 sep 00:35ReplicaCum şi-a ÎNSUŞIT o femeie PORTOFELUL doldora de BANI găsit pe stradă! VIDEO4016
19 sep 00:11ReplicaTELENOVELĂ de `CONSTANGELES`! Colegi de INFRACŢIUNI, RELAŢII AMOROASE pe ASCUNS şi MAŞINI DISTRUSE!

Au fost colegi de infracţiuni, dar au ajuns duşmani, în cele din urmă. Cel pe care l-a adus în casă a început o...1864

19 sep 00:35ReplicaAdolf Bâclea CUMPĂRĂ trei terenuri în zona Casa Căsătoriilor1990
19 sep 00:12ReplicaUn CRIMINAL feroce susţine că e NEVINOVAT şi stă în PUŞCĂRIE degeaba906
19 sep 00:42ReplicaIORGUŞ şi MURAD îşi dau mâna pentru RENAŞTEREA Mangaliei!

Mohammad Murad, candidat independent la Primăria Mangalia, a organizat o dezbatere la care au fost invitați toți...1426

19 sep 00:33ReplicaMIRCEA DOBRE: Oamenii lui FĂGĂDĂU merg prin comunitate doar la inaugurări! VIDEO444
19 sep 09:06ReplicaBogdan BOARCĂ propune o ALTFEL de POLITICĂ, la Cernavodă559
19 sep 00:27ReplicaPSD-istul Adrian Condari are ŞANSE să CÂŞTIGE Primăria Costineşti

În Costineşti, un candidat de 35 de ani de la PSD, cel mai tânăr aspirant la un post de primar din judeţul...626

19 sep 00:00ReplicaRăzvan Filipescu VREA să MODERNIZEZE târgurile şi oboarele! VIDEO356
19 sep 00:00ReplicaÎn Mangalia, copiii se ÎNGHESUIE, ca SARDINELE, în MICROBUZ446
Vremea
18.6°17.9° - 18.6° sâmbătă, 19 septembrie 2020
ConstanțaUmiditate: 44%
Vânt: 5.41 m/s
Presiune: 1024 milibari

Loto
6/494925283848
5/405613153827
joker122227424313
Horoscop
mai mult...SPSportRT
19 sep 00:00SportCFR Cluj a învins, cu scorul de 2-0, Astra Giurgiu, în Liga I

Formaţia CFR Cluj a învins, vineri, în deplasare, cu scorul de 2-0 (1-0), echipa Astra Giurgiu, în etapa a IV-a a...289

19 sep 00:00SportSlavia Praga a învins Teplice, scor 5-1, în campionatul Cehiei: Nicolae Stanciu a marcat în minutul 13

Jucătorul Nicolae Stanciu a marcat pentru Slavia Praga în meciul cu Teplice, scor 5-1, din etapa a patra a...251

19 sep 00:00SportNovak Djokovic s-a calificat în sferturile turneului de la Roma

Jucătorul sârb de tenis Novak Djokovic, nr. 1 ATP şi principal favorit, s-a calificat în sferturile turneului ATP...250

19 sep 00:00SportNaţionala de fotbal feminin a României a fost învinsă de Belgia, scor 6-1, în preliminariile CE-2022

Naţionala de fotbal feminin a României a fost învinsă, vineri seară, de selecţionata Belgiei, scor 6-1, în...240

Local
19 sep 23:19LocalRAZII în JUDEŢ!

Polițiștii din cadrul Secției 1 Rurală Constanța, la data de 17 septembrie a.c., în intervalul orar 12.00-16.00,...591

19 sep 23:20LocalCamion RĂSTURNAT în judeţ: Şoferul NU avea PERMIS; o persoană GRAV rănită!

Polițiști din cadrul cadrul Poliției orașului Cernavodă, la data de 17 septembrie a.c., în jurul orei 15.30, au...770

19 sep 23:20LocalPrins BEAT la VOLAN, pe Lăpuşneanu

582

19 sep 23:21LocalTrei URMĂRIŢI internaţional, DEPISTAŢI la CONSTANŢA: trafic de fiinţe umane şi furturi

Poliţişti de investigaţii criminale din cadrul I.P.J. Constanța au depistat trei bărbaţi care erau urmăriţi...624

19 sep 23:20LocalDoi bărbaţi au fost condamnaţi pentru infracţiuni la regimul rutier

Polițiști de investigaţii criminale din cadrul I.P.J. Constanța, la data de 17 septembrie a.c., au depistat un...541

19 sep 23:21LocalMaşină SPARTĂ pe timpul nopţii, la Constanţa! Hoţul, prins pe Lăpuşneanu

788

Politică
19 sep 00:00PoliticăVioleta Alexandru: Funcţionarii publici trebuie să fie în slujba celor care au nevoie de serviciile lor

Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru, a discutat vineri, la sediul Prefecturii Hunedoara, mai...284

19 sep 00:00PoliticăVictor Ponta se aşteaptă la un grad mare de absenteism

Preşedintele Pro România, Victor Ponta, a declarat vineri, la Tulcea, într-o conferinţă de presă, că se...277

19 sep 00:00PoliticăBode: Vom reuşi să cheltuim în acest an cei 6 miliarde de lei alocaţi pentru proiecte din fonduri UE

260

Interviuri
12 sep 15:07InterviuriINTERVIU! Mircea DOBRE: În 30 de ani, în acest municipiu NU s-a MUNCIT

Mircea Titus Dobre, candidatul partidului PRO România la funcția de primar al municipiului Constanța, a acordat un...1382

11 sep 15:07InterviuriCristian Cârjaliu, PRIMARUL care a schimbat FAȚA comunei AGIGEA! Video

Cristian Cârjaliu, primarul comunei Agigea, dorește să câștige un nou mandat la conducerea localității pe care o...2165

11 sep 15:07InterviuriCostin Avătavului: Și colegii de partid ai lui FĂGĂDĂU ar vrea mai mult de la actuala administrație

1324

18 sep 01:01InterviuriFelix Stroe: 'Există viață și după 27 septembrie, și pentru Făgădău, și pentru Stroe'

Contestat de unii, apreciat de alții, Felix Stroe, președintele PSD Constanța și directorul SC RAJA SA, fără doar...2948

5 sep 00:39InterviuriRaluca TURCAN: Constanţa arată aşa (...) pentru că PRIMARUL e un administrator SLAB

Decebal Făgădău s-a lăudat, în nenumărate rânduri, cu proiectele sale aflate în derulare ori viitoare, cu bani...2273

27 aug 00:04InterviuriZanfir IORGUȘ: Orașul este administrat pe principiul GOSPODINEI care BAGĂ GUNOIUL sub PREȘ

Zanfir Iorguș a revenit pe scena politică și este candidatul Alianței PSD – PNȚCD- ALDE-PER-PRM-Neamul Românesc...3183

10 sep 12:27InterviuriFrățilă îi arată cartonașul ROȘU lui Vergil Chițac

Constantin Frățilă, candidat din partea partidului LORD la postul de primar al municipiului Constanța, a reacționat...4946

9 sep 15:08InterviuriVergil CHIŢAC: NU sunt omul lui COMĂNESCU. El este OMUL meu

Vergil Chițac, candidatul Partidului Național Liberal la funcția de primar al orașului Constanța, a vorbit în...3105

9 sep 15:08InterviuriHoria Constantinescu: BABU a pus UMĂRUL la ELIBERAREA AUTORIZAŢIILOR de CONSTRUIRE cu ÎNCĂLCAREA LEGII

2402

Monden
19 sep 00:00MondenMarilyn Monroe o suna pe Jackie şi îi povestea cum face sex cu John F. Kennedy

Viaţa personală a celui de-al 35-lea preşedinte al Statelor Unite, John F. Kennedy, a atras mai multă atenţie...345

19 sep 00:00MondenActorul care l-a jucat pe Darth Vader se face spălător de geamuri: "Trebuie să câştig bani"

Incredibil, dar adevărat! Starul galez Spencer Wilding, care a jucat în filme de succes şi a deţinut rolul lui Darth...336

19 sep 00:00MondenRegina Elisabeta a II-a a Marii Britanii i-a retras titlul onorific acordat lui Harvey Weinstein

271

19 sep 00:00MondenCeremonia de decernare a premiilor Emmy din acest an va fi transmisă în direct, dar se va desfăşura doar online

Fără covor roşu, fără celebrităţi în ţinute de gală şi fără "Game of Thrones": cea de-a 72-a ediţie a...246

19 sep 00:00MondenA murit autorul romanului 'Forrest Gump', Winston Groom

Winston Groom, autorul romanului ''Forrest Gump'', care a stat la baza filmului hollywoodian cu acelaşi nume, cu Tom...243

19 sep 00:00MondenVan Morrison lansează trei piese împotriva restricţiilor impuse de coronavirus şi în favoarea „libertăţii de alegere“

234

Mapamond
19 sep 00:00MapamondCoronavirus: Cehia înregistrează pentru prima dată peste 3.000 de cazuri zilnice de COVID-19

Numărul de infectări cu noul coronavirus a crescut în ritm accelerat în Republica Cehă, care a raportat vineri...251

19 sep 21:27MapamondCoronavirus: Franţa a înregistrat un nou record de peste 13.000 de cazuri noi în 24 de ore

Franţa a înregistrat 13.215 noi cazuri de COVID-19 în 24 de ore, nou record de la începerea testării pe scară...633

19 sep 10:14MapamondMexicul cere Statelor Unite informaţii despre presupuse abuzuri împotriva migranţilor

477

Sănătate
19 sep 00:00SănătateCum scăpăm de afte cu tratamente naturiste

Aftele bucale sunt leziuni minore care se vindecă de la sine în cel mult 10 zile. Disconfortul pe care ni-l generează...285

19 sep 00:00SănătateCe poți face înainte de culcare pentru prevenirea bruxismului nocturn

Bruxismul este termenul medical care descrie scrâșnitul din dinți. De regulă, medicul stomatolog este cel care...255

19 sep 00:00SănătateRemedii pentru durerile cauzate de aparatul dentar

250

19 sep 00:00SănătateCare este legătura dintre sindromul burnout și bătăile neregulate ale inimii

Te simți foarte obosit, lipsit de energie, demoralizat și iritabil? Este posibil să suferi de burnout, un sindrom...257

19 sep 00:00SănătateConjunctivita alergică: simptome, cauze, tratament

Conjunctiva reprezintă o membrană fină de țesut aproape transparent, traversat de vase de sânge, care tapetează...259

19 sep 00:00SănătateEcografia glandei tiroide: când se recomandă și ce presupune

Ecografia glandei tiroide folosește ultrasunetele pentru a obține imagini în detaliu ale glandei pacientului, cu...258

19 sep 00:00SănătateTratament naturist pentru respirația urât mirositoare

Respirația urat mirositoare, cunoscută și sub denumirea de halenă ori halitoză, apare de cele mai multe ori din...275

19 sep 00:00Sănătate7 semne că te suprasoliciți la sală

Atunci când începi o rutină de sport nouă, poate fi tentant să te suprasoliciţi, din mai multe motive: poate fi...242

19 sep 10:14SănătateCoronavirus: Vaccinul chinez Sinovac, testat pe copii şi adolescenţi la sfârşitul lunii septembrie

511

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT