REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Calitatea slabă a guvernării în susţinerea antreprenoriatului, una dintre problemele care apar repetitiv în România

Calitatea slabă a guvernării în susţinerea antreprenoriatului, una dintre problemele care apar repetitiv în România

Replica API 17 mai 2018 | 00:00 340

Paul (INACO):

Paul (INACO):

Andreea Paul

Lipsa forţei de muncă bine calificate, diferenţa de scală a finanţărilor disponibile pentru afacerile româneşti faţă de cele din alte ţări şi calitatea slabă a guvernării în susţinerea antreprenoriatului reprezintă cele mai importante probleme cu care se confruntă mediul de afaceri din România şi care apar repetitiv, indiferent de domeniul de activitate, consideră Andreea Paul, preşedinte al INACO - Iniţiativa pentru Competitivitate.

Conform organizaţiei, România pierde un loc şi în clasamentul global al antreprenoriatului în Indicatorul Global al Antreprenoriatului 2018 (GEDI), după căderea cu alte trei poziţii în anul anterior, dar reuşeşte să performeze la cea mai ridicată dinamică a antreprenoriatului feminin, în raportul Mastercard Index of Women Entrepreneurship 2018, urcând patru locuri în clasamentul mondial.

"La uşurinţa de a derula afaceri, ştim deja că am căzut nouă locuri în ultimul raport al Băncii Mondiale. Tot nouă poziţii am pierdut în clasamentul raportului global al talentelor. Şase locuri am pierdut în raportul global al competitivităţii, publicat de Forumul Economic Mondial. Două poziţii am pierdut în raportul global al competitivităţii turismului. Tot două locuri am pierdut în raportul de progres social în lume. România pierde un loc şi în clasamentul global al antreprenoriatului în raportul GEDI 2018, după căderea cu alte trei poziţii în anul anterior. Dar am reuşit să performăm la cea mai ridicată dinamică a antreprenoriatului feminin, în raportul Mastercard Index of Women Entrepreneurship 2018 şi să urcăm patru locuri în clasamentul mondial", precizează Andreea Paul, preşedinte al INACO, într-un comunicat de presă, scrie AGERPRES.

Potrivit sursei citate, România se află pe locul 46 în lume din 137 de ţări analizate în ceea ce priveşte Indicatorul Global al Antreprenoriatului 2018, după ce, în anul 2017, ţara noastră se situa pe poziţia 45, iar în anul 2016 pe locul 42.

În raportul GEDI sunt colectate date privind: atitudinile, abilităţile şi aspiraţiile antreprenoriale ale populaţiei fiecărui stat şi le pune în balanţă cu infrastructura socială şi economică dominantă.

Astfel, sănătatea ecosistemului antreprenorial este evaluată în funcţie de 14 piloni: percepţia oportunităţilor, abilităţi de start-up, acceptarea riscului, network - abilitatea de a lucra în reţele, suport cultural, oportunităţi pentru start-upuri, absorbţie de tehnologie, capital uman, concurenţa, inovarea de produs, inovarea de process, creşterea ridicată, internaţionalizarea, capitalul de risc.

În acest context, reprezentanta INACO susţine că experţii Institutului Global pentru Dezvoltare şi Antreprenoriat atrag atenţia asupra celor mai problematice trei aspecte ale mediului antreprenorial românesc, iar cele mai puţine abilităţi dovedim în dezvoltarea reţelelor, acceptarea riscului şi percepţia oportunităţilor.

În topul primelor 10 ţări prietenoase cu antreprenoriatul se află: Statele Unite ale Americii, Elveţia, Canada, Marea Britanie, Australia, Danemarca, Islanda, Irlanda, Suedia şi Franţa. Totodată, cele mai mari salturi calitative ale indicelui mediului antreprenorial sunt în Marea Britanie, iar ca poziţionare în clasamentul global GEDI 2018 faţă de raportul anterior Bulgaria înregistrează un salt de 13 locuri, dar rămâne în urma României, fiind pe locul 69 în lume.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Panarama basista peltica si fara caracter ! Proasta cu strigaturi ...
2
0
chiar m-am saturat, nesimtirea nu are limite!!! Mai stie cand sa-u taiat salarii? dati un search pe google sa vedeti cine da lectii, normal, atunci cand nu mai furi esti ofticata si improsti cu noroi. Oare DNA-ul de ce nu a ajuns si pe la dansa?
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108